אחרי שני חצאי גמר, שערוריית זוטא של מיקרופון כבוי והרבה שירי קאנטרי ובלדות מנומנמות, הגענו היום, שבת, ה-11 במרץ, 2017, לגמר האיסלנדי, בו ייבחר נציג איסלנד לקייב 2017. האם סוואלה יכולה להגשים את ההייפ ולהיבחר לקייב, שם תנסה להעלות את איסלנד סופסוף לגמר, אחרי שנתיים של כישלון או שמא תישאר לנצח פלופ חובבים בסגנון לוריין השנה? תיכף נדע.
ניתן להשלים את חצי הגמר הראשון כאן ואת חצי הגמר השני כאן.
הערב, בניגוד לחצאי הגמר, בהם נדרשו כל הזמר להופיע באיסלנדית, יוכל כל מתמודד לשיר באיסלנדית או באנגלית, אבל השפה אותה יבחר תחייב אותו גם לאירוויזיון, על מנת שהצופים יוכלו להכריע על הגרסה הסופית של ההופעה. כולם, לא למרבה ההפתעה, בחרו לשיר באנגלית. ההצבעה היא 50/50 בין הקהל לשופטים.
שבעה מתמודדים עלו לגמר לאחר בחירת הקהל והשופטים, בעוד שיר מספר ארבע היה wildcard ונבחר על ידי ההפקה לעלות לגמר. הילדור זכתה להגיע לגמר כנראה כי המיקרופון שלה לא דלק בתחילת ההופעה, והיא הגישה תלונה רשמית לרשות השידור האיסלנדית, ולא עקב איכויות השיר וההופעה.
הערב מתחיל באזכור הבושה מהשנה שעברה (גרטה סלומה), ולאחר מכן המתמודדים של הערב מוצגים. ראשונה על הבמה היא גרטה סלומה, המופיע עם שירה "Hear them calling" שהתרסק באירוויזיון בשנה שעברה. המנחה עולה לבמה, במה שאני מנחש שהיא שמלה איסלנדית אתנית. קדימה לתחרות!
1. Aron Hannes – Tonight – ארון בעל המראה הקפוא, הזכיר לי קצת את דניאל נציג איסלנד 1989. גם כאן, כמו במקרה של ארון הקודם, הופתעתי למצוא שיר עדכני. אלקטרו-פופ עם דרופ אלקטרוני קצתת מציק, שכבר נס ליחו. יוצר השיר, Sveinn Rúnar Sigurðsson, כבר הלחין 14 שירים לקדם מ-2006 ועד ימינו. הוא הגיע לאירוויזיון עם השיר שהלחין ב-2007. האמת שהשיר מעייף, נוסחתי, מנסה להיות מגניב ולא מצליח, נשען בעקיר על הפקה, שנשמע שכבר שומשה אינספור פעמים. 2/5 לשתי הגרסאות עם העדפה קלה לזו האיסלנדית, כי לפחות שם אני לא יודע על אילו שטויות הוא שר. בחצי הגמר כתבתי על זה: "ההופעה חמודה ומגושמת. הוא לובש מכנסיים צמודים בצבע בורדו ובאופן כללי נראה די אופנתי. השיר לא טוב, אבל הוא מבצע אותו כראוי. זה מרענן אחרי כל מה שעברנו עד כה.
בגמר: השיר הפך להיות פייבוריט מאז חצי הגמר הראשון והוא כרגע מהמתמודדים הבולטים שעשויים להישלח לקייב. הוא בחר הערב לשיר באנגלית ושינה את ההופעה שלו מעט. הוא נפטר מהבורדו והחליף אותו במכנסי עור ובז'קט לבן. הוא נראה טיפה יותר בוגר, אבל הריקודים נראים חובבניים. הקהל עף על זה כאילו מי יישמע.
באיסלנדית:
באנגלית:
ההופעה בחצי הגמר הראשון:
ההופעה בגמר:
2. Arnar Jónsson og Rakel Pálsdóttir – Again – בלדת פסנתר נוגה ועגמומית משהו. זה מאד איסלנדי, בלדה עצובה הולכת מצוין עם מזג האוויר האפור במדינה, ועדיין אופטימית במידת מה, אםםם תשאלו אתכם הם בטח יטענו שזה שיר מאד שמח. שוב, שיר שמרני, אבל עשוי טוב, אקוסטי, עם שימוש בפסנתר וכלי מיתר לתת לזה הרגשה קלאסית, בלדה מאד תזמורתית ומלכותית. זה קצת מהעולם הישן, וזה בהחלט עובר בז'אנר שלו 3/5 עם העדפה קלה לגרסה האיסלנדית, כי ברגע שאתה מבין את המילים באנגלית זה נעשה קיטשי ברמות על.
בחצי הגמר כתבתי על זה: "ההופעה קיטשית כמו שהייתה מצפה ממנה להיות, למרות שהיא נעימה לאוזן והם בהחלט נשמעים טוב. זה ממש סתמי, שמענו עשרות בלדות כאלו בחיינו."
בגמר: הם נשמעים מצוין באנגלית, למרות שאני מעדיף את הגרסה האיסלנדית. אלוהים, מה רקל לובשת? בלדה קיטשית המצולמת היטב. הקבל מדליק סטיקלייטים התורמים לאווירת הקיטש. אם הקהל ייבחר במשהו רגשני, זה כנראה יהיה זה, אבל אני לא חושב שזה יכול לנצח את הפייבוריטים.
באיסלנדית:
באנגלית:
ההופעה בחצי הגמר הראשון:
ההופעה בגמר:
3. Aron Brink – Hypnotised – בסקירת השירים ציינתי: "מסתמן כחביב חובבים, ובשמיעה ראשונה לא הבנתי מדוע. נשמע זה נשמע לי נורא, טין-פופ, אפרו-פיוז'ן בהפקה ושירה של ילד לבןן מקליפורניה. זה נשמע כמוו ג'סטין ביבר של לפני כמה שנים, לפני המהפך. זה יכול לעשות איזושהו אפקט בקייב, כי זה יחסית עדכני, הן מבחינת המלודיה והן מבחינת ההפקה המהוקצעת. יש אפילו key change. בשמיעה נוספת אני רואה את זה מרים את היורוקלאב בגדול, זה מרים ועושה שמח, יש מצב שמצאנו את הזוכה של הקדם. 3/5 לשתי הגרסאות, אבל די ברור שהגרסה האנגלית הרלבנטית יותר,, לוקחת כאן, למרות שהרגאטוןן באיסלנדית זה דבר."
בסיקור חצי הגמר כתבתי: "עוד פייבוריט גדול של הערב, עםם אחד השירים היותר חזקים. מיד אחרי הגלויה, צרחות היסטריות של מעריצות. הוא חמוד נורא ונראה כמו ג'סטין ביבר מקומי. הופעה טיפוסית לשיר מספר זה. הוא ועוד חמישה זמרי/רקדני ליווי מקפצים על הבמה בתיאום כמעט מושלם. הכוראוגפיה קצת מטופשת והוא לא ממש יודע לזוז כשלא נותנים לוצעדים מראש, אבל יש לזה את הקסם של זה. אין מצב שהוא לא בגמר, למרות הופעה ווקלית מוגבלת. 20 השניות האחרונות של ההופעה מבולגנות לגמרי, וזה נראה קצת כמו שווייץ 2004…"
בגמר: יש קצת שדרוג של הוידאוארט, אם שמתי לב נכון ויש גם שיפור בסטיילינג, אבל ההרגשה הכללית היא של חובבנות. ווקלית לא הוא ולא המלווים מצליחים להחזיק את השיר המאד פשוט הזה. הם עשו קצת יותר חזרות, אבל עדיין יש הרגשה של חוסר מגניבות מאד קשה, כולם מתאמצים מידי.
באיסנלדית:
באנגלית:
ההופעה בחצי הגמר השני:
ההופעה בגמר:
4. Hildur – Bambaramm – הכותרת די גרמה לצפות לאיזה טראש מגניב, אבל לא. זה מתחיל בתור בלדה פשוטה, אבל מקבל מהר מאד קישוטים אלקטרוניים כבדים ונשמע כמו להיט מצעדים עכשווי ודייי טיפוסי. במברם אמור להיות ה-"Boom bang a bang" או ה-"Dum tek tek" האיסלנדי… כמו בהרבה מהלהיטים העכשוויים אני מזהה משהו עצל, כאילו חסר מאמץ ואדיש, אבל ההפקה הכבדה די פוגמת בתדמית. שיר סתמי לחלוטין, בלי פואנטה, שממצה את עצמו די מהר ומתבוסס בשטיק האלקטרוני עד שמסתיים בקול ענות חלושה. גם כאן הזמרת אחראית על כתיבת השיר. 2/5 עם העדפה לגרסהה האיסלנדית, בלי סיבה מיוחדת, זה נשמע מאד לא מלהיב בשתי השפות.
בסיקור חצי הגמר כתבתי על זה: "הילדור מופיעה עם מכנסונים וחולצה הגדולה עליה בכמה מידות. איתה 4 רקדניות בלבוש דומה, לב גדול וכדורי דיסקו בערימה. ההופעה עצלה כמו השיר עצמו והאווירה היא של הופעה בטקס סיום של בית הספר. הסאונד רע."
בגמר: זה לא המיקרופון, זה השיר הגרוע והקול המרגיז שלך. היא מופיעה עם חצאית קצרה כסופה והרקדניות מחצי הגמר הצטמצמו.
באיסלנדית:
באנגלית:
ההופעה בחצי הגמר הראשון:
ההופעה בגמר:
5. Rúnar Eff Rúnarsson – Make Your Way Back Home – חיכיתי כבר לשיר שיפיל אותי מהרגליים, אבל כנראה זה כבר לא יגיע מהקדם הזה. במקרה דנן מדובר בבלדת פופ-רוק חלבית ורגילה לגמרי, רדיו-פרנדלית,, פולקיסטית במידה, עם צלילי גיטרה ופסנתר שמצטרף בפזמון בליווי קול נשי, כאילו להגביר את הקלישאה על שירים מהז'אנר. השיר נשאר על טורים נמוכים, עד לפזמון האחרון שבו הוא מנסה להעלות הילוך. זה עובר ליד האוזן וזה נחמד וגם העיבוד של השיר טוב, על אף שהוא טיפוסי. 3/5 לראשונה לא יודע אם יש לי העדפה לאיזו מהגרסאות.
בסיקור חצי הגמר כתבתי על זה: "ראונר מופיע עם 4 מלווים, הצמודים לעמודי חשמל. זו בלדה טובה, אך מעט למלמ"ית. הוא שר עם המון רגש, אבל אני בספק ביכולת של השיר הזה לעלות לשלב הבא. לא קומפטטיבי מספיק."
בגמר: באנגלית זה אכן נשמע מאד אמריקאי והוא עדיין נשמע מצוין, לא רק מבחינת המבטא, אלא גם מבחינת הקול העמוק שלו. זה שיר חביב, אבל הוא לא באמת מתרומם לשום מקום. הוידאוארט המאד הייטקיסטי וקר לא מתחבר לי לשיר הפולקי הזה. מוזר
באיסלנדית:
באנגלית:
ההופעה בחצי הגמר הראשון:
ההופעה בגמר:
6. Svala Björgvinsdóttir – Paper – בסקירת השירים ציינתי: "סינת'פופ מודרני בהפקה לא עמוסה מידי, שבפזמון חותכת לצליל אייטיזי מתכתי. השיר עדיין מצליח לשמור על קצוות של שלאגר והשיר לאא הופך ל"קר מידי"" בעקבות האווירה המתכתית שלו. מזכיר קצת את הניסיונות האלקטרוניים של קיילי מינוג. שיר חמוד מאד, נעים ופריך. ההפקה המוזיקלית נהדרת ועדכנית. הגרסה האנגלית קצת פוגמת בקסם של השיר לטעמי. 3/5 לשתי הגרסאות, עם ההעדפה ברורה לזו האיסלנדית. שותף לכתיבתת השיר הוא Lesterr Mendezz, מפיק אמריקאי שאחראי לכמה להיטים מהעשור הקודם, בין היתר שלל שאקירה ונלי פורטדו."
בסיקור חצי הגמר כתבתי על זה: "הפייבוריט הגדול של הערב, של הקדם כולו ואחד הגדולים בכל עונת הקדמים הנוכחית. היא עולה לבמה כמו מנצחת, לבדה עם חליפה לבנה וגוף מרובה קעקועים. שיקית בטירוף, נראית נפלא. כל ההופעה היא לבדה על הבמה כשאמצעי העזר היחיד הוא התאורה האגרסיבית. הופעה פשוטה, פשוטה, פשוטה, כמו שצריך. נותנת למוזיקה לדבר. נותנת לי וייבים של פאולה עבדול וג'נט ג'קסון בניינטיז המוקדמים. גם כאן הקהל לא חוסך בתשואות."
בגמר: סבלה עולה עם אותה החליפה שהיממה את כולנו בחצי הגמר. ההופעה זהה לזו של חצי הגמר, רק שהפעם היא כולה באנגלית. שיר נפלא, להיט דארק-סינתי-פופ. היא נשמעת מצוין ומופיעה כמו זוכה! אם זה לא שלה, לאיסלנדים אין תקווה ותקומה!
באיסלנדית:
באנגלית:
ההופעה בחצי הגמר השני:
ההופעה בגמר:
7. ?Daði Freyr Pétursson – Is This Love – בסקירת השירים ציינתי: "אז דאדי מחזיר לנו קצת צבע ללחיים עם אלקטרו-פופ שמזכיר קצת את השירים של פול אוסקר. הקול שלו מעט מוזר והמוזיקהה הזכירה לי הרבה קטעי דאנס שבדיים, אבל זה קצת רזה מידי בשבילי. שיר חמוד, אל כזה שנופל בין הכסאות ומאכזב כי הוא לא בולט בשום אופן בתוך הז'אנר שאותו הוא מייצג. ועדיין, זה נחמד לקבל קטעי דאנס ניינטיזיים כאלה עם השפעות טכנו, בלי קטעי שיא ובלי יומרה. 3/5 לשתי הגרסאות עם ההעדפה לזו האיסלנדית."
בסיקור חצי הגמר כתבתי על זה: "הופעה היפסטרית מגניבה. איך שלא קוראים לו ולהקת הליווי לובשים סווטשרים ירוקים עם ציורים מפוקסלים שלהם עליהן. הם נעים מצד לצד כמו להקה אייטיזית טיפוסית. באמצע השיר יורד מהתקרה סינתיסייזר קטן. זה חמוד, שונה, מודע לעצמו מאד, הופעה משועשעת ומגניבה. ישר לגמר! הקהל מגיב בהתלהבות."
בגמר: הקהל מנופף במה שהפך לסימן ההכיר של דאדי ושל ההופעה כולה, דמויות מפוקסלות של חברי הלהקה. סביב השיר נוצר הייפ בעקבות ההופעה בחצי הגמר. כשיר עצמו הוא חביב, אבל ההופעה היא זו שמשדרגת אותו. הוא מועמד לסופר פיינל ואם אכן יגיע לשם, שאר המתמודדים בסכנה. ההופעה הפעם יותר מבוימת וניכר כי עמדה הרבה מחשבה מאחוריה. האם סבלה וארון סכנה? ככל הנראה…
איסלנדית:
אנגלית:
ההופעה בחצי הגמר השני:
ההופעה בגמר:
דירוגי לשירי הערב:
- Svala Björgvinsdóttir – Paper
- ?Daði Freyr Pétursson – Is This Love
- Aron Brink – Hypnotised
- Rúnar Eff Rúnarsson – Make Your Way Back Home
- Aron Hannes – Tonight
- Arnar Jónsson og Rakel Pálsdóttir – Again
- Hildur – Bambaramm
המופע האמנותי כולל את מונס זלרלב, שגם יהיה בצוות השופטים, שר את שירו האחרון. שיר חמוד דווקא:
גרטה סלומה עולה לבמה ומחבקת את המנחה. בקטע קומי, כאילו אנחנו באירוויזיון 1985, הן מביימות תאונה על הבמה. הקהל משתף פעולה. מיד אחריה עולה אלכסנדר ריבאק (כבר הפציע הערב בקדם השבדי), ואחרי ראיון קצר הוא וגרטה פוצחים בדואט כינורות מרהיב. לאחר מכן הוא שר את "Fairytale" הנורא:
המנחה מאחורי הקלעים מראיינת קומיקאי, המציד ציורים שונים שהוא שירבט המתכתבים עם שירי איסלנד באירוויזיון. מצאתי את עצמי מצחקק פה ושם מבלי להבין איסלנדית. חובבי אירוויזיון יבינו את זה, גם מבלי להבין את השפה.
המנחה מראיינת את מונס, שמציין כי יש שני שירים שבלטו לטובה בעיניו ויכולים להצליח באירוויזיון, הוא גם מציין שיש שיר אחד שיכול אולי לנצח באירוויזיון.
אחרי הצגת השופטים מוצגות תוצאות הביניים. ניקוד השופטים הוא יחסי (מאד) עם נקודות של ניקוד עשרוני. השופט הראשון נותן את מירב הנקודות לסבלה, השני מעניק את המירב לדואט Again, שעולה למקום הראשון. השופט השלישי נותן את מרב הנקודות לדאדי שעולה למקום הראשון. השופט הרביעי מעלה את סבלה למקום הראשון עם מרב הניקוד וכך גם השופט החמישי, השישי והשביעי!
ולתוצאות הקהל: במקום השביעי Bammbaramm, במקום השישי Again, חמישי – Make your way back home, רביעי – Hypnotized, במקום השלישי – Tonight, שני – Is this love? ובמקום הראשון עם 45% מהקולות!!!! Paper של Svala.
אז לסופר פיינל עולים שניים – Svala, שעולה מהמקום הראשון ו-Daði Freyr Pétursson שעולה מהמקום השני. Svala עולה ראשונה להופיע ונותנת הופעה חזקה ומנצחת, זה שלה עכשיו! Daði ולהקתו עולים אחריה ומשפריצים קסם לכל כיוון.
בזמן שנותנים לקהל להצביע, גרטה סלומה עולה למופע אמנותי נוסף, הפעם בשיר פופ שהיא יכולה רק להצטער שלא שלחה לאירוויזיון במקום הקשקוש שלה מהשנה שעברה.
המנחה מראיינת את רגינה אוסק ואדם נוסף שאינני מזהה, והם מדברים על שירים שנבחרו עד כה: רובין משבדיה שנבחר הערב, בלאנש הבלגית ו-JOWST הנורבגים שנבחרו הערב.
אחרי ריקאפ נוסף, מונס זלמרלב עולה להופיע עם השיר עמו זכה באירוויזיון 2015, "Heroes". הור פורץ למאחורי הקלעים ומשתף את הפיינליסטים עמו בשיר. הוא ממשיך בשיר החדש שלו, "Glorious".
סופרים לאחור לסגירת הקווים. ויש תוצאות…..הזוכה הוא/היא……………………….
תגובה אחת הוסיפו את שלכם