מלטה הייתה הראשונה לחשוף השנה את רשימת השירים, המבצעים והכותבים בקדם המקומי. עם זאת, לקח לה קצת זמן לחשוף את השירים עצמם לקהל. להלן סקירה של 16 השירים שישתתפו בקדם המלטי, שייערך בחודש הבא:
AIDAN – Dai Laga – פופ רגאיי מודרני באנגלית מלאה, כאשר כולו באנגלית ורק הפזמון משתמש בביטוי הינדי. איידן ככל הנראה השתמש בביטים שיצאו למכירה ב-2016 והשתמש במלודיה משיר אחר (השיר המקורי). לא ברור כרגע מה יעלה בגורל השיר והאם רשות השידור אכן תפסול אותו כפי שאמורה לעשות… הייתי נותן לו 3, אבל שיר גנוב יקבל ממני 1/5.
Avenue Sky – We Can Run – השיר הוגש לוועדה בשנה שעברה, אך לא התקבל לקדם. בין יוצרי השיר נמצא Jonas Gladnikoff שהלחין את השירים האירים לאירוויזיון 2009, 2010 ו-2014 ו-Glen Vella נציג מלטה לאירוויזיון 2011. זה שיר שמנסה להיות המנוני, אבל מצליח להישמע בויבנדי מיושן. אווניו סקיי הם אכן בוי בנד. אני לא יודע איך זה יעבוד על הבמה, אבל כשיר עצמו הוא מאד חלש ובינוני. 2/5.
Brooke Borg – Heart of Gold – הצוות מאחורי השיר הוא זה שכתב את השיר הצ'כי לאירוויזיון 2016, "I Stand" ו- Borislav Milanov, שעומד מאחורי כמה בולגריה 2016, 2017 ועוד. טוב, אומרים שזה לוקח את הקדם. האם אכן כך? אני בהחלט יכול לראות זאת, אם מלטה תחליט לבחור בשיר הקומפטטיבי ביותר ולא תעשה את בחירותיה הרנדומליות הרגילות. זה להיט, שמופק כהלכה, כולל לופים אלקטרוניים א-לה MO, ג'סטין ביבר וחבריהם. עם ההופעה הנכונה זה יכול להביא גאווה למלטה. מבחינתי זה ראוי להערכה, אך פחות הטעם המוזיקלי שלי. 3/5.
Christabelle Borg – Taboo – בין כותבי השיר נמצא Johnny Sanchez, שכתב את "Gamla Stan" למגנוס קלרסון עבור המלודיפסטיבלן ב-2015, "Up" של Etzia במלודיפסטיבלן 2017, Muxu, שכתב את השיר המלטי לאירוויזיון 2015, "Warrior" ותומס גיסון, שכתב את זוכה אירוויזיון 2012 "Euphoria" ושירי אירוויזיון נוספים. לצד השיר של ברוק, זה אחד השירים המדוברים השנה בקדם עקב צוות הכותבים. הזמרת נראית כמו אופירה אסייג המלטית. השיר עצמו חביב, אך סתמי, שומעים את היד השבדית במעל, ואכן אני יכול לראות את זה מסיים במקום השביעי ברבע הגמר השבדי. 3/5.
Danica Muscat – One Step at a Time – בין כותבי השיר נמצא John Ballard, שכתב את מילות השיר הרוסי לאירוויזיון 2016, "You Are the Only One", מילות השיר האזרבייג'ני לאירוויזיון 2013, "Hold me" ועוד. השיר, ששואל את כותרתו מהשיר הבריטי לאירוויזיון 1992, גם פותח בצורה דומה. שאר השיר הוא באמת עולב העולבים. ניסיון לרקום להיט דאנס-האוס מועדונים, אך שאין בו לו להיט ולא חצי מכך. הלחן רזה וכמעט אינטואיטיבי, ההפקה זולה ומטופשת, המילים כמו תמיד קלישאה. 1/5.
Deborah C – Turn It Up – הצוות מאחורי השיר הוא זה שכתב את השיר הצ'כי לאירוויזיון 2016, "I Stand". פופ קצבי באווירה לטינית. לדברה יש קול ממש מרגיז וזה לא עוזר שהשיר עצמו מרגיז גם כן. מה זה Zigha Zigha לעזאזל? הניחי לי לנפשי. 1/5.
Dwett – Breaking Point – הצוות מאחורי השיר הוא זה שכתב את השיר השיר המלטי לאירוויזיון 2015, "Warrior", שזה יופי כי זה השיר המלטי האהוב עליי באירוויזיון. השיר עצמו הוא אשפה מוזיקלית. בלדת קיטש קלישאתית, פופ-קאנטרי בצורתו הנחותה ביותר. מנותק מכל מה שקורה בעולם, ברודוויי בקטע רע. 2/5.
Eleanor Cassar – Back to Life – מלחין השיר הוא Jonas Gladnikoff (ראו לעיל), האיש שאינו נח לרגע. פופ-דאנס בעל פזמון מלודיפסטיבלני מאד. ההפקה לכאורה מודרנית, אבל יש הרגשה של משהו מאד מיושן בהגשה ובמלודיה השלאגריסטית. לא בשבילי 2/5.
Jasmine Abela – Supernovas – השיר הוגש לוועדה בשנה שעברה, אך לא התקבל לקדם. הלחן של Jonas Thander, שהלחין את השיר הליטאי לאירוויזיון 2016, "I've Been Waiting for This Night". באמתחתו שירים שכתב לאריאנה גרנדה, דמי לובאטו ו-Fifth Harmony. הוא גם כתב השנה שיר לקדם הרומני. זה כאילו לשיר יש את כל המרכיבים הדרושים, אבל התוצאה הסופית היא כל כך נשכחת שאתה מסיים את השיר ושואל למה? זה עוד ניסיון ליצור המנון בכוח. שמענו המון שירים כאלה. זה לא רע, אבל להיט זה לא יהיה. עלייה של חצי טון כדי לאנוס את האוזן עוד קצת. 3/5.
Lawrence Gray – Love Renegade – בין כותבי השיר נמצא Muxu (ראו לעיל). יבורך לורנס גריי שלא מפסיק לנסות מ-1999 לייצג את מלטה בתחרות. זה לא יקרה הפעם. אפטמפו חסר עוקץ, למלמ"י, לא מעניין, מקום אחרון בחצי הגמר עם 0 נק' בטלווטינג…. מה הרעיון בלכלול שיר כזה סתמי, שנשמע כמו B Side של להקת דאנס משנות התשעים? 2/5.
Matthew Anthony – Call 2morrow – מלחין השיר הוא Jonas Gladnikoff (ראו לעיל). מה הטוב שיכול לצאת מזה? השיר נשען המון על הביט האלטרו-האוסי הכבד על רקע גיטרה אקוסטית. זה הזכיר לי מאד את "We Don't Talk Anymore" של Charlie Puth את סלינה גומז. לא מרשים, או מקורי. 2/5.
Miriana Conte – Rocket – בין כותבי השיר נמצא Muxu (ראו לעיל). פופ מודרני עם ביטים אלקטרוניים וקצת אווירה אפרו-קריבית בקטנה, חיבבתי, השיר קליט, ורק הפזמון עם המילים המטופשות הורס. הפקה טובה, גם אם לא הכי מקורית. 3/5.
Petra – Evolution – הצוות מאחורי השיר הוא זה שכתב את השיר השיר המלטי לאירוויזיון 2015, "Warrior", שכבר הספיקו לאכזב אותי הערב…. עוד שיר שנפתח בדרופ אלקטרוני followed by שאגות אריה. אלוהים, כמה דרמה. זה מידטמפו עצבני של אישה כועסת, בליווי הפקה מתאימה, עם צלילי שלשלאות ברקע. האם שוחררת משבי דעאש? כי אם לא, אין לכך תירוץ. באמת סתם דרמה על ריק, פול גז בניוטרל. 2/5.
Rhiannon Micallef – Beyond Blue Horizons – ריאנון הלחינה את השיר בעצמה. בלדת פסנתר-ג'אזית משהו. זה נחמד, אך לא משהו שיוצא מהופעה במסעדה או בבר בפאתי וולטה. עד לחצי הדקה האחרונה שאז ההפקה מרימה הילוך. אני נותן לזה נקודות נוספות כי זה מאד שונה ממה שקורה בקדם הזה וכי היא אשכרה כתבה את השיר שלה בעצמה. יו גו. 3/5.
Richard & Joe Micallef – Song for Dad – ריצ'רד, שייצג את מלטה באירוויזיון 2014 כחלק מהרכב, כתב את השיר. בשנה שעברה היה לו את השיר הטוב ביותר לדעתי בקדם. הפעם כנראה המצב מעט שונה. זו בלדה עד מידטמפו, פופ קאנטרי מודרני שריצ'רד מבצע עם אביו, מעט קיטשי, אבל משביע רצון. היא בנויה בצורה מאד אפקטיבית, כולל c part, שבלעדיו שיר מלטי אינו שיר מלטי. 3/5.
Tiziana Calleja – First Time – מדובר בבלדת פופ סטנדרטית ומיושנת, מלטה סטייל. המילים הן קלישאה והלחן הוא כמו של בלדת קאנטרי אמריקאית מלפני 15 שנים. חלש ביותר ולא מעניין. אם מלטה מעוניינת שוב לסיים בתחתית הטבלה בחצי הגמר, אין שום בעיה. 2/5.
להלן דירוגי לשירי הקדם:
- Miriana Cont – Rocket
- Brooke Borg – Heart of Gold
- Richard & Joe Micallef – Song for Dad
- Jasmine Abela – Supernovas
- Rhiannon Micallef – Beyond Blue Horizons
- Christabelle Borg – Taboo
- Matthew Anthony – Call 2morrow
- Eleanor Cassar – Back to Life
- Avenue Sky – We Can Run
- Tiziana Calleja – First Time
- Lawrence Gray – Love Renegade
- Petra – Evolution
- Dwett – Breaking Point
- Deborah C – Turn It Up
- Danica Muscat – One Step at a Time
- AIDAN – Dai Laga