2018: ליטא – הקדם המקומי יוצא לדרך!

אחד הקדמים המוזרים וההפכפכים ביבשת חוזר, הקדם הליטאי! המדינה נוקטת בשיטת בחירה זו מ-2014, וב-2016 אף הגיעה למקום התשיעי באירוויזיון בשיר שנבחר בשיטה זו, מה שהיה להישג השני הגבוה ביותר עבור ליטא באירוויזיון. בשנה שעברה נכשלה המדינה כאשר "Rain of Revolution" בביצוע Fusedmarc סיימו במקום ה-17 בחצי הגמר ולא עלו לגמר. שמו הרשמי של הקדם: "Eurovizijos" dainų konkurso nacionalinė atranka.

47 שירים יצעדו בסך. בניגוד לשנה שעברה, לא נחשפה רשימת כל השירים והכותבים, גם לא ברור אם בדומה לשנה שעברה יש חלוקה לקבוצות, ובארבעת התכניות הראשונות נספיק לשמוע את כל השירים, כאשר השלבים הבאים הם כבר שמינית, רבע וחצי גמר…. ב-4 התכניות הראשונות יופיעו למעלה מ-10 שירים. על פי הצבעת השופטים והקהל, חצי מהמתמודדים יודחו בכל תכנית.
תכניות 5, 6 , 7 ו-8 יהיו כנ"ל וישמשו כשמינית וכרבע גמר. תכנית 9 היא חצי הגמר ותכנית 10 היא הגמר אשר בו ייקבע הזוכה, שוב לפי החלטת השופטים והקהל. במקרה של שוויון, הצבעת השופטים היא זו שתכריע את הכף. שבוע אחר הגמר תיערך תכנית נוספת למטרת גיוס כספים לצדקה.

אז תכנית ראשונה….הטלווטינג נפתח עוד לפני שהופיע השיר הראשון, והשופטים עצמם הצביעו בלילה בו צולמה התכנית (3 לילות לפני השידור). להלן ניקוד השופטים:

Godo – 12
12 – Ieva Zasimauskaitė
Lukas Norkūnas – 8
Natalija Chareckaja – 7
Milda Rasilavičiūtė – 6
Aušra Difartė – 5
Justin3 – 4
Benas Malakauskas – 3
Evaldas Vaikasas – 2
Monee – 1
Germantė Kinderytė – 0
0 – Meda Meškauskaitė
0 – Dangė

כמו בשנה שעברה, חלוקת הניקוד של השופטים לא ברורה, והם נותנים לשני שירים את אותו הניקוד. הערב נפתח בהתגה תזזיתית של חלק מן ההופעות, כמו גם ראיונות על השופטים שמציינים מה הם מחפשים בזוכה השנה. אחת השופטות היא אייסטה, ההיא שמעולם לא הצליחה להגיע לתחרות, למרות שניסתה ללא הפסקה, עד השנה שעברה לפחות. עוברים לבמה, שנראית זהה לזו של השנה שעברה, עם להקת מתופפים ולאחר מכן מוצגים המנחים Mantas Stonkus ו-Ugnė Skonsmanaitė. אלו מציגים את ארבעת השופטים

Justin3 – Born to Be Wild One – מעניין, גם בשנה שעברה הלהקה הזו פתחה את התכנית.  הראשונה…. שיר שגירדו מאיזה מועדון באמצע שנות ה-90. רוק אמצע הדרך עם השפעות אייטיזיות אלקטרוניות, ההפקה כל כך מיושנת, המלודיה עייפה ורפטטיבית, הזיופים גם כן מורגשים, בתרומתה האדיבה של זמרת הליווי. כלום ושום דבר. 2/5.

לאחר השיר הראשון, גרמנטהף שטרם הופיעה מובילה, כאשר אחריה מילדה וג'סטין3 שזה עתה הופיעו.

תמונה3.png

Monnee – Standing Here – בלדה מלטית עייפה, ללא טעם וללא ריח. מיושן מאד, נדמה כי שמענו כל כך הרבה שירים מהז'אנר הזה ובסגנון הזה בקדמים (המלטים) לאורך השנים. זה ניסיון לחקות בלדות פופ-RnB מסוף שנות התשעים. הקטע של הספוקן וורד הוא אחד הקטעים המביכים. 2/5.

אחרי ההופעה של מוני, מילדה עולה למקום הראשון. ג'סטין3 נשארים במקום השלישי.

תמונה2.png

Germantė Kinderytė – Turn It Up – גרמנטה עולה עם חולצת בטן, ג'ינס וז'קט פרווה כתום. שתי הרקדניות שלה לבושות בהתאם. ההופעה כולה חובבנית ברמות שלא ניתן לתאר במילים. ויזואלית זה נראה קצת כמו גרטה זזה מהשנה שעברה, אבל עם הרבה פחות סטייל. השירה עצמה גם מאד חלשה. פופ קצבי נשכח, חסר אפקטיביות. זה צריך לעבור מקצה שיפורים, כולל החלפת הזמרת המבצעת. 2/5.

מבחינת הטלווטינג, גרמנטהף שממש עכשיו סיימה את הופעתה כובשת את המקום הראשון.

תמונה6.png

Godo – Fire Fountain – אחד השירים היותר מעניינים הערב, ואני מנחש בקדם הליטאי כולו. חובבים הישוו אותה לפיוזדמרק מהשנה שעברה, ולא בצדק. זו בלדת אינדי פופ-טכנו. יש לה קול מצוין והיא שרה את השיר בצורה שיש לשיר אותו, מה שאי אפשר להגיד על הרבה מהזמרים בקדם הזה. השיר דורש מקצה שיפורים, אבל הפוטנציאל שם. כרגע זה מאד יומרני, וקצת Artsy-Fartsy. לבינתיים זה משביע רצון. 3/5.

אחריה ההופעה של גודו, היא עולה מעט וממוקמת במקום התשיעי. בנאס עולה על חשבון ג'סטין 3, למקום השלישי.

תמונה7.png

בטלווטינג

Lukas Norkūnas – Tegu – כחלק מאפקט סלבדור סוברל המתמשך, לפנינו עומד היפסטר במראה הומלס ונע במגושמות. זה פופ-ג'אז חמוד מאד, גם אם לא מלוטש בעליל. המלודיה מיוחדת ולא צפויה, ההרגשה היא מעט חובבנית, אבל לא נורא. הוא מאד חמוד, וייתכן שזה משפיע עליי. כרגע זה השיר הטוב של עונת הקדמים, עד שיוכח לי אחרת. 4/5.

אחרי ההופעה של לוקאס, גודו מצליחה לעלות למקום הראשון ולהעיף את גרמנטה למקום השני.

תמונה8.png

Meda Meškauskaitė – Blood Roses – מדה עולה בשמלה מלטית אדומה מנצנצת וכוראוגרפיה של מתנ"ס קריית אתא. היא שרה בלחששנות שאמורה להיות מפתה, אבל הכל בהופעה הזו אומר עליבות. היא משוחחת עם כסא של איקאה על הבמה, כאילו לא למדה דבר מ-Mia בשנה שעברה. השיר עצמו הוא מיד טמפו מטופש, שנשמע כמו משהו שקיילי מינוג לא הייתה מקליטה לפני 17 שנים. המינוס הגדול שלו הוא היכולות הבימתיות הלא קיימות של המבצעת. כשחשבתם שאי אפשר להתדרדר, מצטרף רקדן עם מראה של רואה חשבון. 2/5.

בגזרת הטלווטינג, מדה נמצאת במקום ב-12, בעוד גודו מובילה בגאון. ג'סטין3 הולכים ומתדרדרים. לוקאס, כפרה עליו, עולה למקום החמישי.

תמונה9.png

Benas Malakauskas – My Memories – בנאסב זכור לי מהופעתו בשנה שעברה. הוא השתפר, אך עדיין מעט מרתיע בהופעתו החיצונית. הוא שר בלדת פופ סטנדרטית וחביבה, חפה מיומרות, ומופקת כהלכה. מעוניין לשמוע את השיר בסטודיו ואולי בביצוע זמר עם מבטא וקול אחרים…. 3/5.

בטלווטינג גודו עדיין שולטת. גרמנטה עדיין שנייה ומילדה שלישית. בנאס עדיין רביעי.

תמונה10.png

Milda Rasilavičiūtė – I Think About You – מילדה עולה ב-Puffy shirt ומכנסיים שחורים מנצנצים בגזרה גבוהה. יש לה קול טוב, ברודווי סטייל, המבטא טוב יחסית. מדובר בבלדה ניינטיזית עשויה למחצה. השיר נמרח ולא מתפתח לשום נתיב מודרני. זה טוב בנישה שלו, מה שאומר שהוא לא מספיק טוב. 2/5.

ומה קורה בטלווטינג? הטופ 4 כפי שהיו, אייבה עולה למקום החמישי על חשבון לוקאס.

תמונה12.png

Dangė – Netikra Laimė – דנגה, או איך שלא קוראים לה, עולה בשמלת תחרה אדומה עם עיטורי פרחים כמו שסבתא שלי ז"ל הייתה רוקמת. זו בלדה סובייטית נפלאה, מיושנת, בטעם של פעם, בביצוע זמרת מקצועית, שלא באה לנסות להיות כמו הצעירים של וילנה. היא מגישה שיר כמו ששיר אמור להיות מוגש, מעבירה לי את 1994 לפנים. כותרת השיר היא "אושר מזויף", כמו שאושר סובייטי אמור להיות. יפה. 3/5.

בטלווטינג, דנגה עולה מקום אחד למקום ה-11……

תמונה11.png

Natalija Chareckaja – Serious – פופ ג'אז בסגנון שנות ה-20, בביצוע המורה שלכם לספרות שיצאה לערב קריוקי מהסרטים. זה נראה כל כך פתטי, היא בטוחה שהיא מדונה בדיק טרייסי. מה יש למזרח אירופה ולג'אז? האם הז'אנר הגיע לחלק הזה של היבשת באיחור ניכר? היא מפזרת את השיער לקראת סוף השיר ופושטת את הז'קט הורוד שעל גופה. נורא ואיום 1/5.

בטלווטינג, נטליה עדיין במקום האחרון. גרמנטה לוקחת את המקום הראשון מגודו, שיורדת למקום השני.

תמונה13.png

Aušra Difartė – Someday – את השיר פותחים צלילי נבל. אוושרה, או איך שלא מבטאים את שמה, מופיעה בשמלה לבנה מלאת מלמלות ומזכירה קצת את שנות התשעים העליזות, בהן שלט הצליל המינימליסטי. מדובר בבלדת טורי איימוס קליטה ואפקטיבית. המבצעת נשמעת מצוין, היא בסולם הנכון (לרוב) והמבטא שלה יכול לעורר קנאה בשאר המתמודדים. עם זאת, השיר מעט פרווה, וכשאני אומר מעט אני מתכוון הרבה. 3/5.

הופעתה של אוושרה לא עושה יותר מידי. הטופ 5 נותרים יציבים בטלווטינג.

תמונה14.png

Evaldas Vaikasas – Blind – אם כבר מדברים על מבטא, הנה מישהו שמתאמץ להישמע אמריקאי, או לפחות כמו דוני מונטל. על הבמה מתרחש פשע אפנתי; אבאלדס עולה עם ז'קט שחור ומכנסיים לבנים, כשכולו מכוסה בפרינט של עיניים, וזה קריפי כמו שזה נשמע. מיד טמפו מטופש ומתאמץ מידי, שיר קדמים טיפוסי עם דרמה שלא עושה כלום לאף אחד. תישאר בקדם. 2/5.

אז מה קרה בטלווטינג? Evaldas, שזה עתה הופיע, קופץ למקום החמישי ומוריד את אייווה ולוקאס מקום אחד.

תמונה15.png

Ieva Zasimauskaitė – When We're Old – זהו השיר המדובר של הערב, נכתב על ידי Vytautas Bikus, שעומד מאחורי השיר הליטאי ב-2015. שיר שזכה למחמאות מהחובבים, האם יזכה לגורל כמו השיר של אייסטה מהשנה שעברה. ההופעה מקבלת בוסט יפה מהבימוי ומעבודת המצלמות. אייווה יושבת על הבמה במראה ילדת פרחים. מדובר בשיר מעצבן למדי, שמנסה לחקות להיטי רדיו משנות התשעים. טורי איימוס הגרסה הבלטית, לא מרשים בשום צורה, אפילו מרגיז קצת. 3/5.

רגע לפני שהקווים נסגרים, אייווה והופעתה עולים בחזרה למקום החמישי.

תמונה16.png

הערב מתקדם והטלווטינג נסגר…

תמונה17.png

קולות הקהל מתורגמים ל-1-8, 10 ו-12 ובשקלול קולות הקהל והשופטים מתקבלות התוצאות הבאות, כאשר העולים לשלב הבא מודגשים:

  1. Ieva Zasimauskaitė – 24
  2. Godo – 20
  3. Milda Rasilavičiūtė – 13
  4. Lukas Norkūnas – 12
  5. Germantė Kinderytė – 10
  6. Benas Malakauskas – 9
  7. Aušra Difartė – 8
  8. Natalija Chareckaja – 7
  9. Evaldas Vaikasas – 7
  10. Justin3 – 6
  11. Monee – 2
  12. Dangė – 0
  13. Meda Meškauskaitė – 0

דירוגי האישי לשירים הוא כדלקמן:

  1. Lukas Norkūnas – Tegu
  2. Dangė – Netikra Laimė
  3. Godo – Fire Fountain
  4. Benas Malakauskas – My Memories
  5. Aušra Difartė – Someday
  6. Ieva Zasimauskaitė – When We're Old
  7. Milda Rasilavičiūtė – I Think About You
  8. Justin3 – Born to Be Wild One
  9. Germantė Kinderytė – Turn It Up
  10. Meda Meškauskaitė – Blood Roses
  11. Evaldas Vaikasas – Blind
  12. Monnee – Standing Here
  13. Natalija Chareckaja – Serious

ניתן לצפות בתכנית המלאה כאן.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.