אחרי תוצאה פושרת בשנה שעברה, צרפת ממשיכה בפורמט הקדם, אותו אימצה בשנה שעברה. הקדם, Destination Eurovision, אמנם לא כל כך הוכיח את עצמו במבחן התוצאה, אך היה לאחד הקדמים האהובים על ידי החובבים והמרעננים של עונת 2018. האם השנה יש לצרפת את מה שדרוש על מנת להביא את האירוויזיון לפריז?
Destination Eurovision יכלול שני חצאי גמר וגמר. בכל חצי הגמר ישתתפו 9 מבצעים אשר יבצעו בתחילה גרסת כיסוי ולאחר מכן את השיר עמו הם מתמודדים בקדם. 4 שירים יעפילו לגמר מכל חצי גמר. מי שייקבע את התוצאות בחצי הגמר הם 5 שופטים בינלאומיים והקהל בבית. בגמר יצביע צוות שופטים מקומי: Christophe Willem, הממשיך מהשנה שעברה, הזמר André Manoukian והזמרת Vitaa. השופטים הבינלאומיים בחצי הגמר הראשון הם האישים הבאים:
חצי הגמר מועבר בשידור חי וניתן לצפות בו כאן, כאן או כאן.
הערב מתחיל בהצגת ההישג המינורי של Madame Monsieur בשנה שעברה. לאחר פתיח נוצץ ודרמטי, נכנסים לאולם. כל המתמודדים באולם, מוצגים בזה אחר זה. Bilal זוכה לתשואות הרמות ביותר. מנחה הערב הוא הזמר הקנדי, Garou, המציג את חמשת השופטים הבינלאומיים. תחילה שר כל מתמודד גרסת כיסוי ולאחר מכן את שיר הקדם שלו.
Naestro – Perfect – נאסטרו בחר לבצע את הלהיט של אד שירן. הוא שר את גרסת הדואט עם אנדרה בוצ'לי, ושר את חלק הטנור של האחרון. קצת זרק אותי לז'ק הודק וקשקושו, "My Friend" מאירוויזיון 2017.
Naestro – Le Brasier – אחד הפייבוריטים בקרב החובבים. את המילים לשיר כתבה Alma, נציגת צרפת לאירוויזיון 2017.
בסטודיו: בלדה עד מידטמפו רגשנית, המגיעה לשיאה בפיזמון. יש הרבה אמוציות בקולו הצרוד של נאסטרו, וזה יכול לעבוד בלייב. אישית, אני מתקשה להבין על מה המהומה. זה נשמע מעט תפור לתחרות, דרמטי, נשכח למדי וקצת בכייני. ככל הנראה יעלה בקלילות לגמר 3/5.
בהופעה החיה: הבמה שטופה אורות ולייזרים. נאסטרו מלווה בשתי זמרות ליווי ופסנתרן. הביצוע הקולי מאד מרשים, אבל השיר קצת פחות. המנון אמוציונלי, אך נשכח.
לאחר ההופעה, כריסטוף מציין שלא אהב את הפיזמון. ויטה אהבה את השיר.
Florina – L'hymne à l'amour – פלורינה בוחרת לבצע שיר של האגדה Édith Piaf. היא מתחילה טוב, יש לה קול מתוק, אבל לקראת סוף השיר מאבדת אוויר ומזייפת.
Florina – In the Shadow – בין כותבי השיר נמצאת Manon Romiti, שכתבה בעבר ל-Amir Haddad, Anggun, Céline Dion, Tal ועוד. השיר באנגלית ובצרפתית.
בסטודיו: לפלורינה יש קול נעים וקטיפתי. הבתים בשיר בצרפתית, הפיזמון באנגלית. לא מצאתי הרבה ייחוד בשיר, הנע בין פופ-מידטמפו אלקטרופופי בבתים לפופ-רוק מלא בס בפיזמון. הפיזמון רזה במיוחד במילים, וההרגשה כולה היא של מוצר שטוח וחסר משמעות 2/5.
בהופעה החיה: חייב לציין שהיא יפהפייה אמיתית. פלורינה מופיעה על במה אפופת עשן, וגם כאן האורות שוטפים אותה. היא לא מדייקת, והקול שלה רועד בברור כשהיא נדרשת לשיר את התווים הגבוהים בפיזמון. ברקע וידאו-ארט של חתיכת בד מתעופפת. אני חושב שההופעה הראשונה קצת עייפה לה את הקול. קונפטי שחור נופל, השיער שלה מתבדר בווינד מאשין והיא צורחת. שהשם יעזור. הקהל משתגע עליה.
לאחר ההופעה, ויטה מציינת שהשיר מאד מודרני והזכיר לה את סיה.
גארו המנחה מראיין את טלי אשכולי, השופטת הישראלית, המברכת אותו בצרפתית ומספרת על ההכנות לאירוויזיון בתל-אביב. מיד לאחר מכן, עולה לבמה המתמודדת Chimène.
Chimène Badi – Je ne regrette rien – השיר בוצע במקור על ידי Édith Piaf. זה כנראה השיר המזוהה ביותר עם פיאף. היא שרה אותו "נכון" מאד, אבל ברור שלא כמו האחרונה….
Chimène Badi – Là-haut – הזמרת הוציאה שבעה אלבומים עד כה. פרצה לפני 15 שנים במסגרת השתתפותה ב-Popstars הצרפתי. אחד מכותבי השיר הוא Yacine Azeggagh, אשר כתב בעבר ל-Lena, זוכת אירוויזיון 2010. כותב נוסף הוא Boban Apostolov המקדוני, שכתב את השיר המקדוני לאירוויזיון 2015.
בסטודיו: לשיר מבנה של המנון פופ, לא הכי מודרני, אבל מאד קליט. פופ בינוני לטעמי, עם הפקה סמי-אלקטרונית וצלילי בס, שאמורים להרים אותו בלייב. הקול של Chimène בערב התחרות והכריזמה שלה יעשו את ההבדל 3/5.
בהופעה החיה: היא מופיעה בתוך ריבוע ורוד, שנוצר על ידי טכנולוגיית מציאות רבודה. יש לה עדיין שטיקים של זמרות ריאליטי-שירה. יש לה ויברטו מאד יציב, אבל השיר פשוט לא מספיק טוב. למרות שהשיר קצבי, היא עומדת ללא ניע כמעט לאורך כל ההופעה.
גארו עובר לראיין בקצרה את קרלה, השופטת הפורטוגלית. מיד לאחר מכן, עולה לבמה המתמודדת בטיסטה.
Battista Acquaviva – Parla più piano – היא בוחרת לבצע את השיר של הזמר האיטלקי Gianni Morandi, שהושר במקור על ידי Jason Kouchak והיה מוזיקת הנושא לסרט "הסנדק". היא לא זמרת הסופרן המרשימה ביותר ששמעתי, אבל אני מניח שהיא good enough….
Battista Acquaviva – Passiò – בטיסטה היא זמרת קורסיקאית, אשר הגיעה לרבע הגמר ב-The Voice המקומי. זהו השיר היחיד בקדם המושר בקורסיקאית.
בסטודיו: השיר נפתח בכינורות דרמטיים וממשיך בקול המצו-סופרנו של בטיסטה. אני מעריך את העובדה שהשיר בקורסיקאית. למעט זאת, מדובר ב-throwback ל-1995. בלדת ניו-אייג' דרמטית, שקיוויתי שנעלמה עם אמה שפלן. הפיזמון מזכיר משום מה את "You and Me" של להקת TAKASA, שייצגו את שווייץ ב-2014. לטעמי, מדובר בשיר מיושן, שאב עליו הכלח 2/5.
בהופעה החיה: איזו הופעה קלישאתית. בטיסטה מניפה בד לבן ועומדת על גרם מדרגות. לצידה 4 רקדנים ללא חלק עליון. היש חנפנות גדולה לגייז מזה? ההופעה הווקלית קשה מאד, קשה להאזנה, לא מאוזנת, וזה עוד לפני שהזכרתי כמה השיר דלוח.
לאחר ההופעה, ניכר כי השופטים אהבו את השיר וחשבו שהוא מתאים לאירוויזיון. לא ברור מה הם שמעו שאני לא…
אחרי מספר ראיונות בגרין רום, המתמודד הבא, Silvàn Areg, עולה לבמה.
Silvàn Areg – Un homme débout – שיר של הזמר המקומי Claudio Capeo. לצערי, זה נשמע כמו קריוקי, ולא מלא כריזמה. אני חושש מההופעה של השיר שלו.
Silvàn Areg – Le Petit Nicolas – בסטודיו: השיר טרם נחשף במלואו, לכן אתייחס לדוגמית ששוחררה. מדובר בשיר צרפתי מאד, אקוסטי, כפרי מאד, המבטא רוח צרפתית אמיתית. מאד קליט וכיפי. משב רוח רענן בתוך בליל האלקטרו-פופ הבלתי פוסק. לא חושב שיש לזה סיכוי, אבל מאד הייתי רוצה לראות ולשמוע את זה בגמר.
בהופעה החיה: סילבן נראה אלגנטי מאד בחליפה עמה מופיע. הוא מופיע בליווי דגמי קרטון שונים, אשר עבודת המצלמות יוצרת אשלייה שהוא חלק מהם. זה חמוד, מאד חסכני…. ההופעה מקורית וחמודה מאד והוא מקסים, אבל חוששני שזה לא עובד.
חותכים לריקאפ של השירים אשר הופיעו עד כה. גארו משוחח עם סנייה, השופטת הסרבית, ונציגת סרביה לאירוויזיון 2016. מיד לאחר מכן, בילאל עולה לבמה לקול תשואות הקהל…..
Bilal Hassani – Carmen – בילאל בחר לבצע גרסת כיסוי לשירו של Stromae. זה מופק מאד לעומת הקאברים האחרים ועם הכריזמה שלו הוא שם את כולם בכיס הקטן.
Bilal Hassani – Roi – בן 19, השתתף לפני 3 שנים ב-"The Voice Kids", מחזיק חשבון יוטיוב עם 600K עוקבים. בין כותבי השיר נמצאים גם Madame Monsieur, נציגי צרפת לאירוויזיון 2018. השיר הוא בצרפתית ואנגלית. אחד המועמדים לניצחון בקדם!
בסטודיו: השיר מתחיל חצי באנגלית-חצי בצרפתית בבית, כפאוור בלאד עם מילים מעצימות. הפיזמון חלש בצורה יוצאת דופן, וחסר לטעמי כל פוטנציאל להיטי. אם הצרפתים יבחרו בבילאל, כפי שחוזים, אני לא רואה הצלחה יתרה באירוויזיון. הכל נשמע בינוני וגנרי למדי 3/5.
בהופעה החיה: השיר מתחיל בנגינות פסנתר, המזכירות לי מעט את "Alive" של Sia", ואכן לשם השיר מכוון. בילאל מופיע עם אאוטפיט לבן. בפיזמון מתלוות אליו 4 רקדניות מיותרות לחלוטין, הלבושות הצהוב. הוא פרפורמר נהדר, והסולם שבחר לשיר לא מסובך במיוחד, כך שבניגוד לאחרים, הוא לא מזייף. על אף שהשיר חלש, הוא מאד משכנע.
לאחר ההופעה, כריסטוף מציין שהשיר וההופעה אינם מקוריים.
Aysat – Dancing Queen – אייסט בחרה לבצע את הקלאסיקה של להקת ABBA. הגרסה היא עם ביטים קריביים ואייסט נשמעת לצערי, שוב, כמו זמרת קריוקי.
Aysat – Comme une grande – בסטודיו: ניתן לשמוע את ההשפעות הקריביות. זה מאד עדכני, פופ-אפרו-פיוז'ן עם השפעות דאנסהול. הצלילים אגרסיביים ומושכים לרחבת הריקודים, האווירה דרמטית. הפיזמון רפטטיבי, אך מותאם לדור ה-Z. אייסט יכולה להביא את 2019 לבימת האירוויזיון עם השיר הזה, שלטעמי הוא אחד הטובים בחצי גמר זה 4/5.
בהופעה החיה: היא עולה עם חליפה צהובה ועליונית שחורה. בקושי שמועים אותה, וגם כשהיא מגבירה את קולה הוא לא מספיק חזק. אליה מצטרפות 4 רקדניות בסגנון אורבני הלבושות חליפות אדומות. זה שיר מצוין, אבל ההופעה הווקלית מאד חלשה וגם הכריזמה של אייסט לא שם, ואני נאלץ לנקד את השיר ב-3/5…. ויזואלית ניכר שלא הייתה חשיבה רבה מאחורי ההעמדה.
לאחר ראיונות בגרין רום, הצמד Lautner עולים לבמה.
Lautner – J'ai cherché – הצמד בחר לבצע את השיר הצרפתי לאירוויזיון 2016, אשר במקור בוצע על ידי עמיר חדד. הם מבצעים את השיר בגרסת בלדה אקוסטית. הם ממש חמודים, וגם נראים לא רע. הם עוברים מאד טוב על הבמה.
Lautner – J'ai pas le temps – בין כותבי השיר נמצאת John Mamann, שכתב בעבר ל-Natasha St-Pier, Tom Dice, Khaled, Alizée, Amir Haddad ועוד. הוא אף היה מכותבי "Just A Little Bit" של Love Generation, שהתחרה במלודיפסטיבלן 2012. ההפתעה היא שכותב נוסף הוא Johnny Goldstein, חבר צמד TYP לשעבר, שכתב גם לאניה בוקשטיין, אבישי כהן, הדג נחש ולכוכבת הצרפתייה Shy'm.
בסטודיו: לשיר צליל פופ-RnB זורם, המלודיה חמה, הפיזמון פריך. ההפקה אלקטרונית עדינה, וזה נשמע כמו להיט רדיו רלבנטי מאד. הבעיה היא שזה נשאר פושר, ולא בטוח שאפשר לתרגם את זה בקדם להופעה אפקטיבית…. השיר זורם ונעים אבל לא מתרומם 3/5.
בהופעה החיה: סשה עושה עצמו מנגן על הכנור, בעוד אקסל רוקד מצד לצד. יש משטח סקייטבורד מאחוריהם, שעליו שלושה רוכבים על סקטייבורד, על גביו מוצג וידאוארט תלת מימדי. ההופעה הווקלית חלשה מאד, במיוחד של אקסל. לעיתים לא ברור להם מה לעשות על הבמה וניכר שהם לא הפרפורמרים הכי מנוסים. לצערי, זה זועק חובבנות.
אחרי ראיון קצר עם השופט הארמני, הזמרת Mazy עולה לבמה.
Mazy – Si seulement je pouvais lui manquer – שרה שיר של הזמר המקומי Calogero. מדובר בבלדה דכאונית. מאזי מופיעה עם וידאוארט של הלוגו של מאסטר שף.
Mazy – Oulala – בסטודיו: השיר נפתח בצליל אלקטרו-פופ ובשירת הסטקטו של מאזי. בגשר זמרי הליווי נותנים תמיכה, ואז מגיע הפיזמון שמוריד לגמרי את האווירה. מנקודה זו השיר נשמע משורבט וחסר השראה. יש בשיר הרבה ביט, אך מעט מלודיה. הלופ האקורדיוני בפיזמון צריך לקבל מקום יותר מרכזי, כדי להפוך את השיר לאפקטיבי 2/5.
בהופעה החיה: מאזי עומדת על קוביה ורודה גדולה עם וידאוארט ורוד, שמראה גם את כותרת השיר בורוד בפיזמון. ויזואלית, זה חביב ומאד מלודיפסטיבלני (מי אמר מריאט?), אבל השיר נשמע כי שורבט ברגע. ווקלית היא מאכזבת, ואף שוכחת איפה להיכנס בבית. לא מאמין שזה יראה גמר. היא פוצחת בנגינה על דרבוקה בחלק האחרון של השיר.
לאחר ההופעה, כריסטוף מחמיא לה על הצליל המודרני של השיר.
להלן דירוגי לשירים, לאחר ההופעות:
- Aysat – Comme une grande
- Silvàn Areg – Le Petit Nicolas
- Lautner – J'ai pas le temps
- Bilal Hassani – Roi
- Chimène Badi – Là-haut
- Naestro – Le Brasier
- Mazy – Oulala
- Florina – In the Shadow
- Battista Acquaviva – Passiò
הקווים נפתחים להצבעת הקהל. גארו עובר בין השופטים ומבקש לדעתם בדבר השירים שצריכים לעלות לשלב הבא. כולם מציינים את Bilal ומשום מה את Florina. רק כריסטוף, הצדיק בסדום, מציין את Silvan.
הקווים נסגרים והגיע זמן הצבעת השופטים.
ראשון מצביע פול מבריטניה. הוא מעניק את מרב הנקודות ל-Bilal ו-10 לצמד Lautner.
סנייה מסרביה מצביעה. היא מעניקה את מרב הנקודות הנקודות גם היא ל-Bilal. את 10 הנקודות שלה קיבלה Aysat.
טלי מישראל מצביעה. היא מעניקה רק 10 נקודות ל-Bilal, ואת 12 הנקודות שלה ל-Silvan. כל הכבוד, טלי! Florina המסכנה עם 0 נקודות.
דויד מארמניה מצביע. הוא מעניק 10 נקודות ל-Silvan ומעלה אותו למקום השני. גם הוא מעניק 12 נקודות ל-Bilal, הנמצא חזק במקום הראשון.
קרלה מפורטוגל היא השופטת האחרונה להצביע. גם היא מעניקה 10 נק' ל-Silvan ו-12 ל-Bilal.
להלן תוצאות הביניים:
עוברים להצבעת הקהל. הקהל קובר את Aysat ואת הצמד Lautner, שהיו אמורים לעלות לפי הצבעת השופטים. הקהל מרים את Florina מהמקום האחרון. את מרב הנקודות מהקהל מקבל Bilal, ואחריו Chimene.
להלן התוצאות המלאות, כאשר המודגשים בזהב עולים לגמר:
Aysat עלתה בקושי, אבל הפתיעה ועלתה, למרות שהגיעה למקום האחרון בקהל. צמד Lautner מפספסים את הגמר ב-5 נקודות בלבד. Naestro, שהיה פייבוריט, מסיים במקום האחרון.
נתראה בשבוע הבא בחצי הגמר השני של הקדם הצרפתי.
תגובה אחת הוסיפו את שלכם