2019: דנמרק – סיקור ה-Dansk Melodi Grand Prix

אמש נערך הקדם הדני, ה-Dansk Melodi Grand Prix. מי ימשיך את דרכו את Rasmussen, אשר סיים במקום ה-9 באירוויזיון 2018 (ומקום 5 בקהל)?
הערב נפתח בצמד המנחים אשר נערכים לקדם, כאשר כל עובדי ההפקה הם נציגי דנמרק לשעבר….

נכנסים לאולם. הבמה היא אותה הבמה מ-2016, בכל זאת, חוסכים. מופע של ריקוד, אורות ותיפופים. המנחים Johannes Nymark ו-Kristian Gintberg עולים לבמה. כל גלויה היא למעשה קטע קומי, שמובן רק לדנים.

Simone Emilie – Anywhere – בסטודיו: השיר נחשב נכון לכעת הפייבוריט בקרב החובבים. השיר מתחיל כבלדת פופ מודרנית מאד ורלבנטית, וממשיך כפופ-דאנס בסגנון מוביל המצעדים. הסגנון זורק ל-Clean Bandit והשיר עצמו ל-"Anywhere" של Rita Ora. אלקטרופופ מלודי עם הפקה ברמה גבוהה והוק חזק וברור… אני נותן 3/5 עם סיכוי סביר לניצחון.
בהופעה החיה: סימון עולה בשמלה צהובה חצי נסיכותית-חצי ילדת פרחימית. זה בעיקר נראה מאד מרושל. זה אחד השירים הקומפטטיבים בקדם והוא זוכה להופעה חלשה ביותר. סימון נראית גוצית. היא פוסעת על הבמה, נותנת ביצוע קולי משכנע, אבל ויזואלית זה לא עובר. גשם של זיקוקים בסוף השיר.

Jasmin Gabay – Kiss like this – בסטודיו: יסמין, החצי ישראלית, שכבר כתבתי עלייה כאן, מגישה פופ לטיני עם בתים רגאטוניים. בשיר חלקים בספרדית לצד האנגלית, אך נשמע גנרי מאד. ההפקה טובה, אך נדמה שכבר שמענו אותה ואת השיר. די מביך שאחת הכותבות היא לא אחרת מאשר Lise Cabble, מי שכתבה את זוכה אירוויזיון 2013 מטעם דנמרק ושירים נוספים, והשנה חזרה עם שירים במספר לא מבוטל של קדמים. 2/5.
בהופעה החיה: יסמין עולה בשמלת ורוד פוקסייה קריבית משהו. הוידאוארט הוא בשלל צבעי פסטל ומשרת את האווירה הקיצית והשמחה שהשיר מבקש לשדר. היא ווקליסטית טובה, אך נעדרת אלמנט הכוכבות. קצת זמרת ליווי שעברה קדימה. זה חביב על הבמה ועושה שמח, אבל שם זה נגמר.

Rasmus Faartoft – Hold my breath – בסטודיו: מדובר בבלדה תזמורתית עצובה ונוגה, עם קישוטים אלקטרוניים קלים. השיר מדבר על חוסר קבלה עצמית וצפוי לגעת בלבבות כל מי שהרגיש אי פעם שונה. הפיזמון לא מורכב, אבל מאד חזק. הבתים מעט נשכחים. נדמה כי קולו הגדול והמיוזיקלי של ראסמוס ישרת אותו בהעברת הדרמה הנחוצה לשיר 3/5.
בהופעה החיה: זה השיר החביב עליי בקדם הזה, אבל לצערי הוא לא עושה שום אפקט. רואים על רסמוס כי הוא בעל השכלה מוזיקלית. לצערי, הכריזמה לא שם. ההופעה נקייה ופשוטה. הוא עולה כולו לבוש שחורים ומגיש את השיר במקצועיות, אבל באירוויזיון או בקדם זה כבר לא מספיק.

Marie Isabell – Dancing with you in my heart – בסטודיו: מאריה עובדת בבית אבות ושרה במועדוני קריוקי, וככה השיר הזה נשמע. פופ-קאנטרי שמח, מחוייך ולא בלתי קיטשי. השיר קליט, אך חסר אמירה וזהות, שמבדילה אותו ממאות שירי פופ אחרים. חלבי מאד. שיר קדם דני טיפוסי, עם עלייה של חצי טון בפיזמון האחרון 2/5.
בהופעה החיה: מריה עולה עם מלבוש כסוף שקנתה ב"זמיר טריקים" וצמה. בוידאוארט עיגולים בשלל צבעים, המנסים להעביר אווירה שמחה. השמלה לא יושבת עליה טוב, השיר לא יושב עליה טוב. הכל בהופעה ובשיר לא טוב. הרעש של יריית הקונפטי בפיזמון האחרון מפריע לשיר. כמה טריקים על כלום של שיר.

Sigmund – Say my name – בסטודיו: זיגמונד הוא יוצא X Factor המקומי. השיר מתחיל לאט, בונה דרמה בגשר ולבסוף מגיע לפיזמון, הכולל רק את שם השיר ודרופ אלקטרוני סתמי. מדובר בשיר העצמה פופ-דאנסי עם פיוז'ן של סגנונות מועדונים, קליט ואגרסיבי במידה. הברייק האלקטרוני מבטיח העמדה מעניינת. השיר מהנה במידה 3/5.
בהופעה החיה: זיגמונד עולה בלבוש אפור חללי מסוים, כולל שיער כסוף. לצידו חמישה רקדנים. הוא הראשון שהביא רקדנים, עם זאת, השיר לא מתרומם בהופעה החיה, והוא היה אמור. אני מטיל את האשמה בזיגמונד חסר הכריזמה ובעל האנרגיה המוזרה.

Humørekspressen – Dronning af baren – בסטודיו: שיר ראשון ואחרון בדנית. הלהקה מונה 4 חברים והשיר שהיא מביאה לקדם נראה כמו הכלאה בין שיר שיכורים בבר המקומי לשיר ילדים בערוץ נישה לזאטוטים. מדובר בפופ-דאנסבנד מאד סקנדינבי-גרמני. משהו שיכול לעבוד רק באזורים של גרמניה-דנמרק-שבדיה. הם בעצמם נשמעים חסרי אנרגיה והפיזמון בסיסי לחלוטין במלודיה שלו. השיר לא התקבל לקדם בשנה שעברה, ובצדק 2/5.
בהופעה החיה: כמו חבורה של שיכורים בבר, כך עולים חברי להקת Humørekspressen ונותנים הופעה נטולת אנרגיה ו/או עניין. מלבדם, יש רקדנית בלבוש כוכבת הוליוודית מהפיפטיז שגבה אל הקהל. ההפתעה הגדולה היא שמדובר בדראג קווין. באמת. חבל שאין שיר.

Julie & Nina – League of light – בסטודיו: בלדה אוורירית, המכילה בפעם השנייה בהיסטוריה של הקדם הדני מילים בגרינלנדית. זה השיר, שהכי קרוב במבנה שלו לשיר של Rasmussen. פופ-שלאגר מידטמפו עם מילים קיטשיות ופיזמון Sing along. השיר בנוי בצורה קלישאתית אירוויזיונית. חלש 2/5.
בהופעה החיה: זה פחות נורא ממה שתיארתי לעצמי, במיוחד אחרי ההופעות האחרונות. ועדיין מדובר בשיר אירוויזיוני קלישאתי, ככל שניתן לומר על שיר אירוויזיון שהוא קלישאתי. זה חסר זכות קיום מחוץ לבועת האירוויזיון. ההופעה סבירה. הן לובשות שמלות כחולות, ובחלק האחרון של השיר יש ווינד מאשין להוסיף לדרמה.

Teit Samsø – Step it up – בסטודיו: שיר מסיבתי פופ-RnBאי, עם השפעות ברונו מארסיות וגם קצת מ-Rag'n'Bone Man. טייט טוען שהמסר של השיר הוא שלכולם יש מקום בחברה שלנו ושעלינו לקבל זה את זה על שונותינו. ניסיתי, אבל לא שמעתי את המסר במילים…. השיר כיפי למדי, פיזמון מעט רפטטיבי, חסר קצת אקשן, שהשיר מבטיח, אבל לא מצליח לקיים עד הסוף 3/5.
בהופעה החיה: ההופעה מתחילה מהקהל. טייט מתנהג לא לגילו, וכל האנרגיה היא מעט קרינג'ית. הוא נראה לא נינוח. לצידו 5 רקדנים בלבוש צבעוני, אבל הוא כל כך לא נינוח…. תנו לו לשיר בלדה תיאטרלית ותראו אותו פורח.

Leonora – Love is forever – בסטודיו: לאונורה בת ה-20 זכתה בעבר בפרסים בתור מחליקה על הקרח והייתה בילדותה אלופת דנמרק. היום עוסקת גם בכוראוגרפיה. השיר הוא מידטמפו סינגר-סונגרייטרי, על אף שלאונורה עצמה לא הייתה מעורבת בכתיבתו. זה פופ-פולק, המשלב משפטים בשפות שונות, כולל חלק נכבד בצרפתית. מחויך, אביבי וקליל, על רקע קולה מתקתק של הזמרת, אך גם מאד חנפני 3/5.
בהופעה החיה: ההופעה הזו היא מסוג ההופעות שהקדמים הסקנדינביים צמא להם. הופעה לירית, צרפתית משהו, בכל בליל הזיקוקים והבלגן שראינו עד כה. לאונורה, כמו הפרפורמרים לפניה, היא בעלת כריזמה מוגבלת למדי, אבל הפעם התאימו לה את השיר לאנרגיה שלה. זו שיר מחויך, יעל-נעים-אי מאד, מלודי, בעל מנגינה פשוטה ולא יומרנית.

Leeloo – That Vibe – בסטודיו: בשנת 2010 הוציאה את אלבום הבכורה שלה. השיר הנוכחי הוא פופ-דאנס עם השפעות RnB. שיר מאד חזק, המנון מסיבות, עדכני ואגרסיבי, אשר הייתי יכול לשמוע מושר על ידי Rita Ora למשל 3/5.
בהופעה החיה: הווינד מאשין מופיע כבר בשנייה הראשונה של השיר. מאחורי לילו ישנה דיג'יית, סביבה 4 רקדניות בלבוש מינימלי. זו הופעה מאד מלודיפסטיבלנית, וכנראה אחד הביצועים היותר מלוטשים הערב. לא בטוח שהפרפורמרית היא הכי כריזמטית, אבל מצד שני אף אחד לא הדהים הערב.

להלן דירוגי לשירי הקדם, לאחר ההופעות החיות:

  1. Rasmus Faartoft – Hold my breath
  2. Leeloo – That Vibe
  3. Leonora – Love is forever
  4. Sigmund – Say my name
  5. Teit Samsø – Step it up
  6. Simone Emilie – Anywhere
  7. Jasmin Gabay – Kiss like this
  8. Julie & Nina – League of light
  9. Humørekspressen – Dronning af baren
  10. Marie Isabell – Dancing with you in my heart

במופע הביניים, המנחים מבצעים את שירי דנמרק באירוויזיון מכל הזמן. לאחר מכן עולים נציגי 2010 (?).
הגיע זמן הכרזה על הסופר-פיינליסטים:
Sigmund
Leonora
Julie & Nina

כל שלושת השירים שעלו לשלב הבא מבוצעים בשנית. לאחר מכן עולה Rasmussen, נציג 2018, לבצע את שירו החדש, כמו גם את שירו לאירוויזיון 2018.

הגיע זמן תוצאות:

במקום השלישי – Sigmund – 23%
במקום השני – Julie & Nina – 35%
במקום הראשון – Leonora – 42%

תמונה69.png

בהצלחה ל-Leonora ולדנמרק בתל-אביב!

ניתן לצפות בתחרות המלאה כאן.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.