2019: שבדיה – שלב ה-Andra chansen (ההזדמנות הנוספת)

השידור מתחיל בתקציר התכניות הקודמות. לאחר מכן עולים המנחים Sarah Dawn Finer ו-Kodjo Akolor לבצע מחרוזת הכוללת את "Fingertrips" של Stevie Wonder, "Tightrope" של Janelle Monáe, "Get Up (Like a Sex Machine)" של James Brown, "Shake Your Body (Down to the Ground)" של The Jacksons ו-"Uptown Funk" של Mark Ronson ft. Bruno Mars.

הדו קרב הראשון הוא בין  Andreas Johnson ל- Anna Bergendahl. דו קרב קאנטרי.

Andreas Johnson – Army of Us – בטרום הגמר: "אנדראס הוותיק יחסית עולה לבמה במעיר עור ושיער מסודר-פרוע. אליו מתלווה להקה. זה המנון רוק, א-לה One Republic או Coldplay ודומיהם. השיר חלש ביותר, מיושן אפילו. השפעות קאנטרי, שמשום מה הסקנדינביים אוהבים. ווקלית נדמה שהשיר לא מתאים לו לקול 2/5."
בהופעה החיה: פתיחה חלשה ביותר לערב, עם שיר פופ ירוד למדי. ווקלית אנדריאס חלש ולא משכנע, המלווים גם כן לא עוזרים. השיר הזה הוא נון איבנט.

Anna Bergendahl – Ashes to Ashes – בטרום הגמר: "היא חוזרת! מי שהביאה לשבדיה את אי ההעפלה לגמר היחידה בתולדותיה באירוויזיון, חוזרת כאנדרדוג שאוהבים לאהוב. היא נשמעת הרבה יותר טוב מכפי שנשמעה לפני 0 שנים. היא נראית כמו אישה חזקה, ולא כמו ילדה מפוחדת. היא לובשת חליפת חתול כסופה ומגישה המנון פופ-קאנטרי חזקק יחסית למה ששמענו הערב. השיר מותאם לקולה, והיא מגישה את כל הדרמה הנדרשת בפיזמון. אני אופתע מאד אם לא תעלה אוטומטית לגמר. מסביבה צמחייה לא ברורה ווידאוארט של יער. 3/5"
בהופעה החיה: ההופעה החיה לא מדהימה ווקלית, אבל יש לה נוכחות בימתית, ולא ניתן להכחיש זאת. ככל שאני שומע את השיר יותר, כך הוא נשמע לי יותר כמו שיר חתונות. הוא בכל מקרה עדיף על שירו של אנדראס…

הדו קרב השני הוא בין Vlad Reiser ל-Nano. דו קרב אורבני.

Vlad Reiser – Nakna i regnet – בטרום הגמר: "אלקטרופופ עם השפעות היפ-הופ. הפלוס הוא שהשיר בשבדית מלאה. המינוס הוא שזה נראה ונשמע כל כך לא אותנטי. איפה המלודיות. ולאד מופיע עם ארבעה רקדנים ורקדניות על רקע מוטות ניאון. עבודת המצלמות עושה עמם חבד וההופעה זורמת, אבל שוב, השיר נחות למדי. בסוף הפיזמון דרופ אלקטרוני שלא תורם לכלום 1/5."
בהופעה החיה: ולד נראה כמו דושבג רציני והשיר עדיין כלום ושום דבר. ההופעה עדיין זולה ונראית כמו הופעה במועדון.

Nano – Chasing Rivers – בטרום הגמר: "המצלמה עוטפת את נאנו מכל כיוון, לצידו ילד האמור לדמות את דמותו או את הילדות האבודה. השיר מזכיר את הסגנון של שירו הקודם במלודיפסטיבלן, פופ ווקלי, עם להקת גוספל, הפקה כבדה, הכוללת כלים אקוסטיים, כינורות, מערכת תופים עצבנית וכלים אלקטרוניים. חבורת ילדים מצטרפת בפיזמון האחרון מסביב לילד, כאשר מסביב לנאנו זמרי הליווי. השיר לא חזק מספיק, הוא לא כובש ווקלית, ועדיין השיר לא רע 3/5."
בהופעה החיה: נאנו אמר מוקדם יותר שהוא מקדיש את השיר לאחיו, שנפצע בתאונת דרכים. ההופעה אפקטיבית בהרבה מזה של ולד, ולדעתי גם עדיפה עליה.

הדו קרב השלישי הוא בין Martin Stenmarck ל-Lisa Ajax. דו קרב הבלדות.

Martin Stenmarck – Låt skiten brunna – בטרום הגמר: "מרטין הוא אחד הגברים היפים… השיר עצמו הוא הראשון בשבדית הערב. זו בלדת רוק אייטיזית ומאכזבת. הוא לובש חולצה לבנה ומעליה חולצה שחורה שקופה, יש גם מכנסי עור להשלמת המראה. זה לא רע, זה פשוט סתמי מאד, ולא בטוח שהוא הזמר המתאים למשימה, זה היה מצליח יותר כשיר soul. הוא עומד במרכז הבמה ולא הרבה קורה. לקראת סוף השיר הוא עומד על ריבוע מואר."
בהופעה החיה: מרטין החליף מלבוש, וכעת עוטה חולצה שחורה צמודה. הוא מזייף בקטנה בהתחלה. השיר עדיין לא מעניין, עם Millennial Woop מעצבן. ויזואלית זה עובר מצוין, כאשר הקהל מדליק פנסים בסוף השיר.

Lisa Ajax – Torn – בטרום הגמר: "זה השיר שוויתרה עליו לורין ב-2017. האם עשתה בשכל? מדובר בבלדה לורינית מאד. מדובר בבלדה עצובה וקודרת. ההופעה נקייה, ליסה לובשת שחורים ומאחוריה פנסים. האפקט מאד חזק. השיר טוב, אבל אני בטוח שלורין הייתה עושה ממנו מטעמים. בפיזמון האחרון היא כבר זועקת. זה לא שיר שמתחברים אליו בשמיעה ראשונה, אבל שיר ראוי, שלא שומעים תכופות על בימת המלודי 3/5."
בהופעה החיה:

הדו קרב הרביעי והאחרון הוא בין Rebecka Karlsson ל-Arvingarna. שעתוקים שבדיים בין דוריים.

Rebecka Karlsson – Who I Am – בטרום הגמר: "רבקה לובשת חצאית שחורה קצרה עם מלא תחרה. לצידה רקדנית בלט. השיר הוא בלדה עד מידטמפו בהפקת אלקטרופופ. שיר העצמה גנרי למדי, שסלינה גומז ודמי לובטו הקליטו כבר עשרות כאלה. זה מוכר מאד, לא יודע מאיפה. בכל מקרה, תצוגה בינונית של פופ שבדי ממוחזר ומשועתק 2/5."
בהופעה החיה: ההופעה זהה למה שראינו בטרום הגמר. השיר עדיין נשמע לי כמו שעתוק של להיטי פופ עכשוויים. רבקה מצליחה להעביר רגש בשיר שלה, וזו התקווה שלי, מאחר ואני לא מעוניין בגמר עם Arvingarna.

Arvingarna – I Do – בטרום הגמר: "למה השיר הזה נכנס לתחרות? אפטמפו שלאגר בטעם וריח של עובש. זה פיפטיזי נורא, מזכיר את השיר השבדי ב-1997, רק הרבה יותר עייף. השלישייה עומדת על בימה קטנה עם חליפות כחולות לא זהות. אני מבין שהשבדים אוהבים שלאגרים, אבל זה באמת זבל 1/5."
בהופעה החיה: קשקוש בלבוש. הם עכשיו חזרו להיות רביעייה? כך נראה. הם כריזמטיים וזה סגנון שהשבדים מאד אוהבים… ההופעה מלוטשת והם ללא ספק מקצועיים. השיר עדיין איום ונורא.

אחרי הצגת השירים שהגיעו כבר לגמר, מופע ביניים, הכולל את ג'וני לוגן, זוכה אירוויזיונים 1980, 1987 וככותב ב-1992. אחריו עולים מונס זמרלו ו-Dotter לדואט.

הגיע זמן התוצאות…בדו קרב הראשון העולה לגמר הוא/היא:

Anna Bergendahl

מה שאומר ש-Andreas Johnson הולך הביתה.

בדו קרב השני העולה לגמר הם/היא:

Nano

מה שאומר ש-Vlad Reiser הולך הביתה.

בדו הקרב השני המנצח:

Lisa Ajax

מה שאומר ש-Martin Stenmarck הולך הביתה.

בדו הקרב האחרון המנצחת/ים היא/הם:

Arvingarna

מה שאומר ש-Rebecka Karlsson הולכת הביתה.

אז יש לנו 4 מעפילי "אנדרה חאנסן", המצטרפים ל-8 הפיינליסטים מ4 טרומי הגמר השונים. ביחד 12 השירים הם 12 שירי הגמר, אשר אחד מהם ייבחר בשבוע הבא לייצג את שבדיה באירוויזיון 2019.

ניתן לצפות שוב בתחרות המלאה כאן.

תגובה אחת הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.