2019: נורבגיה – סיקור ה-Melodi Grand Prix

נורבגיה בוחרת במסגרת הקדם המקומי, ה- Melodi Grand Prix. מי ימשיך את דרכו של אלכסנדר ריבאק? נדמה שלא נחזור לאוסלו בשנה הבאה, אלא אם כן יקרה הבלתי צפוי.

תחרות מתקיימת ב- Oslo Spektrum באוסלו. המנחים הם Heidi Ruud Ellingsen ו-Kåre Magnus Bergh הערב נפתח בהופעה של Alexander Rybak, המבצע את שירי האירוויזיון שלו, "That's How You Write a Song" מהשנה שעברה ו-"Fairytale" זוכה אירוויזיון 2009.

המנחים פותחים בדברים והתחרות מתחילה

Chris Medina – We Try – בסטודיו: השיר הנוכחי הוא דאנס-פופ אירוויזיוני טיפוסי ואפילו מיושן. השיר הראשון שעלה בדעתי בזמן שמיעת שיר זה הוא "Glorious" של Cascada מאירוויזיון 2013, ונדמה כי כבר שמענו עשרות שירים מאותו הסוג ובהבדלים קלים באקורדים פה ושם…. עבור שירים כאלו הומצאה המילה "גנרי". לצערי מדובר בפייבוריט לניצחון 2/5.
בהופעה החיה: כריס מופיע כשהוא מנגן על פסנתר, לובש חליפה מנצנצת. סביבו רקדניות בשמלות כסופות, שלא ברור הערך המוסף שלהן. הוא לא ווקליסט גדול וקשה להתחבר אליו. הפיזמון רפטטיבי נורא וזה ממצה עצמו מהר מאד. הוא נראה לחוץ מעט.

D'Sound – Mr. Unicorn – בסטודיו: מדובר באלקטרו-אמביינט ניינטיזי מתוק! Daft Punk מהדהדים ללא בושה בשיר, וזה נאמר כמחמאה. השיר זורם, קליל, Fאנקי ומרגיש כמו גלידה ביום קיץ חם 3/5.
בהופעה החיה: על הבמה כולם לבושים בלבן, הוידאוארט קצת פסיכדלי, צבוע בתכלת וורוד פסיכדלי. ההופעה מקבלת רב מימדיות עם האפקטים של הבמה. זה מאד אפקטיבי והשיר כיפי. המלוות עולות על הסולנית, אבל נשמעות מצוין. אחד מחברי הלהקה בעמדת הדיג'יי עם מסיכת רתך וסביבו רקדניות.

Mørland – En livredd mann – בסטודיו:"גבר מפוחד". מורלנד ממשיך את קו הרחמים העצמיים שלו מ-2015… זהו השיר היחיד בקדם המושר בנורבגית. מורלנד כתב אותו בעצמו ולבדו. מודה שלא עפתי על השיר שלו באירוויזיון 2015, אז אני מגיע לשיר הזה סקפטי. אחרי האזנה אני חייב לומר –  וואו, זה כנראה השיר היפה ביותר בקדם הזה. מורלנד מתאר עצמו כגבר שבור, פוסט-טראומטי או חרדתי או פראנואיד או כל התשובות נכונות. המילים בהן הוא משתמש חודרות, החשיפה שבה הוא נוקט מעוררת השראה. השיר מלודי ממה שניתן היה לצפות, ועובר מבלדת פופ עצובה למין בלדת שלאגר בסופה. אולי כי המילים האחרונות בשיר מבשרות על תקווה של הגבר המפוחד. מעניין ומרענן 4/5.
בהופעה החיה: הסמה מציגה טלוויזיות עם פניו של מורלנד מרצדות עליהם. הוא עצמו לבוש סגדים מסמורטטים, על במה חשוכה ואפופת עשן. סביבו יותר רקדנים משמותר באירוויזיון. זה מאד מיוזיקל, הרקדנים יוצאים במחול מודרני. זו הופעה לירית מאד לשיר משמעותי מאד.

Anna-Lisa Kumoji – Holla – גם כאן Ashley Hicklin ו-Jeroen Swinnen מעורבים בכתיבת השיר. אנה-ליסה מביאה לנו קצת קצב והרבה אטיטוד. עם זאת, השיר לא כל כך מתרומם, עם כמה שאני רוצה לאהוב אותו. יש בו מעט קצב קריבי ואפרו-פיוז'ן, אך בהיעדר ביט חזק מספיק או מלודיה שאינה רפטטיבית, השיר לא מצליח למכור את מה שהוא מנסה, ונשאר עם אטיטוד בעיקר ומעט שיר 3/5.
בהופעה החיה: קרינה עולה בחליפת חתול שחורה מעור ואפרו מרשים. עמה 4 רקדניות ושני רקדנים. זה השיר המגניב של הערב אולי. היא פרפורמרית טובה מאד ווקליסטית מצוינת. היא מצליחה להתחבר לקהל ולהרים את האולם.

Erlend Bratland – Sing for You – בסטודיו: השיר הנוכחי הוא בלדה נשכחת בהפקה ירודה למדי. הניסיון הוא למכור משהו בין  בלדת רוק לבין מה שנשמע כמו בלדה אלטון-ג'ונית, אך השיר נשאר קירח מכאן ומכאן. תחילת הפיזמון הזכירה לי את "Feel" של Robbie Williams. אולי בכל זאת מדובר בגרסת דמו 2/5.
בהופעה החיה: ארלנד עולה בחליפה זולה: ז'קט שחור מנצנץ וחולצה לבנה עם נצנצים וגבות עשויות מידי. קולו רועד, השיר חלש, עד חלש מאד. זה נראה חובבני. על הבמה הקטנה צ'לנית, שהיא כנראה הדבר היחיד שטוב בשיר הזה.

Ingrid Berg Mehus – Feel – בסטודיו: מדובר בהאוס-ווקלי, אשר היה באופנה בסוף הניינטיז-תחילת האלפיימיז. אינגריד מפליאה בקולות סופרן מידי פעם, כאשר בפיזמון נעזרת בשכפול קולה בסטודיו. בחלק מהשיר נדמה כי אין קשר בין השירה למוזיקה ברקע. לשיר חסר הוק, לחן ועיבוד מהודק. אחרי הפיזמון יש ברייק לסולו כינור מיושן ומלוקק. רע 2/5.
בהופעה החיה: אינגריד עולה בשמלה אדומה, שמכונת הרוח נותנת לה את אפקט התנועה הנדרש. עמה רקדן מחול מודרני. היא פוצחת בנגינת כינור. זה זול מאד, שיר שנתפר לתחרות ואין בו אותנטיות.

Hank Von Hell – Fake It – בסטודיו: מדובר בגלאם רוק, ז'אנר שכבר ייצג את נורבגיה, אי שם ב-2005. לצערי, למעט הגיטרות החשמליות והצליל המיושן, אין הרבה מה לציין לגבי היציאה הזו. הלחן בסיסי מאד ורזה, המילים לא מובנות, השירה עייפה יחסית למי שאמור להגיש גלאם רוק. מרגיש חובבני למדי 2/5.
בהופעה החיה: האנק נראה הרבה פחות קשוח מבתמונה. הוא לובש חליפת קוסם בכחול-ולבן עם גופיה שחורה. את הבמה מאירות אלומות אש וזיקוקים, שבעצם מחפים על היעדר האופי של השיר. הוא לא החליט אם הוא רוצה להיות אלביס או ג'ין סימונס.

Carina Dahl – Hold Me Down – בסטודיו: רוק סימפוני מעט גנרי, הנתמך על ידי הרבה אופנות פופ-רוק חולפות, אבל לא מצליח להעביר מסר ואופי משל עצמו. השיר נופל בין הכיסאות 3/5.
בהופעה החיה: קרינה עולה באאוטפיט לבן, אותו פושטת לחשוף חליפה צמודה בכתום מחריד. סביבה רקדנים בכתום ולבן. זה שיר סתמי לחלוטין.  היא מצליחה לשחק מול המצלמות ולעשות עבודה טובה, גם ווקלית, ההמעדה מופקת ברמה של מלודיפסטיבלן ויותר, אבל אין בשיר הזה כלום.

Adrian Jørgensen – The Bubble – בסטודיו: בלדת פופ-סינגר-סונגרייטרית, על אהבה נכזבת, המזכירה מאד את אד שירן ודומיו. השיר לא ייחודי, די צפוי, נעים לשמיעה תוך כדי נסיעה, מאד גלגל"צי. נדמה כי שירים כאלה אנחנו כבר שומעים כמעט 20 שנים ברציפות. אין חדש תחת השמש 3/5.
בהופעה החיה: אדריכן עולה בלבוש פשוט וגיטרה, בוידאוארט תמונות פולורויד. כאילו בכוח מנסים לעשות משהו אד-שיראני. זה עובר בהחלט, אבל גנרי. הפיזמון חזק ומאד sing alongאי.

KEiiNO – Spirit in the Sky – בסטודיו: הימנון פופ-האוס, אשר בבתים מצליח להישמע כמו Clean Bandit או The Chainsmokers, אבל בפיזמון חותך להמנוני הפופ-דאנס של הניינטיז. זה אחד השירים הבודדים בקדם שיש לו הוק ברור, אבל זה לא חוכמה להרשים בין אסופה חלשה כזו של שירים 3/5.
בהופעה החיה: השלישייה פותחת את ההופעה כשגבם זה אל זה. בהמשך הם פוסעים לקידמת הבמה, מאחוריהם רקדן ורקדנית. אני מצטער, מדובר בקלישאה איומה של להיטי ניינטיז, שירי Aqua למיניהם. אחד מהם שר בסאמית. שורה של מתופפים עולים ל-catwalk וזה מוסיף לדרמה של ההופעה.

עקב תקלה טכנית במהלך ההופעה שלו, Erlend Bratland מופיע שוב.

להלן דירוגי לשירי הקדם, אחרי ההופעות החיות:

  1. Mørland – En livredd mann
  2. D'Sound – Mr. Unicorn
  3. Anna-Lisa Kumoji – Holla
  4. Adrian Jørgensen – The Bubble
  5. KEiiNO – Spirit in the Sky
  6. Carina Dahl – Hold Me Down
  7. Chris Medina – We Try
  8. Erlend Bratland – Sing for You
  9. Hank Von Hell – Fake It
  10. Ingrid Berg Mehus – Feel

הגיע זמן הצבעת השופטים:
איטליה מעניקה 12 נק' ל-Anna-Lisa Kumoji.
גאורגיה מעניקה 12 נק' ל-D'Sound.
ספרד מעניקה 12 נק' ל-D'Sound.
דנמרק מעניקה 12 נק' ל- Mørland.
פורטוגל מעניקה 12 נק' ל-Adrian Jørgensen.
שווייץ מעניקה 12 נק' ל-Adrian Jørgensen.
מקדוניה מעניקה 12 נק' ל-D'Sound.
אירלנד מעניקה 12 נק' ל-D'Sound.
הונגריה מעניקה 12 נק' ל-Adrian Jørgensen.
ישראל מעניקה 12 נק' ל-KEiiNO.

במופע הביניים עושה מנחת הערב Kåre Magnus Bergh גרסאות משלה לזוכי אירוויזיון שונים. הגיע הזמן להכריז על 4 המעפילים לגמר הכסף:
Adrian Jørgensen
Anna-Lisa Kumoji
KEiiNO
D'Sound

בינתיים, השירים מבוצעים שוב, מופע מחווה ל-Tor Endresen וריקאפ של שירי האירוויזיון שנבחרו עד כה במדינות השונות.

שני המבצעים שמעפילים לדו קרב הזהב הם:
Adrian Jørgensen
KEiiNO

השירים מבוצעים בשלישית ולמופע הערב עולה נטע ברזילי ושרה את "Toy", זוכה אירוויזיון 2018:

הגיע הזמן להכריז על הזוכה/ים, והוא/הם:

KEiiNO

בהצלחה ל-KEiiNO ולנורבגיה בתל אביב!

תגובה אחת הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.