אחרי 5 תכניות והמון דרמה, הערב שבדיה בוחרת. גמר המלודיפסטיבלן המסורתי, שבסופו נדע מי ייצג את שבדיה באירוויזיון 2019. אל הגמר הגיעו 12 שירים, אשר ייבחרו בשילוב של קולות קהל ושופטים בינלאומיים.
הערב נפתח בתקציר הפרקים הקודמים, חצאי הגמר + שלב ההזדמנות הנוספת. לאחר מכן עולים Benjamin Ingrosso ו-Felix Sandman, המנצח והמקום השני של השנה שעברה, למחרוזת שירים. מנחי הערב שלכם הם Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson ו-Eric Saade. המתמודדים מוצגים לצלילי "All Night Long" בביצוע Ingrosso ו-Sandman.
ניתן להשלים את המופע הראשון כאן.
ניתן להשלים את המופע השני כאן.
ניתן להשלים את המופע השלישי כאן.
ניתן להשלים את המופע הרביעי כאן.
ניתן להשלים את תכנית ההזדמנות הנוספת כאן.
Jon Henrik Fjällgren – Norrsken – בטרום הגמר: לרגע נדמה לי שנזרקתי לאירוויזיון 1996. שיר פופ עם תמה אתנית סאמית חזקה מאד. הפיזמון הוא פופי שלאגרי, כמו שהשבדים אוהבים, עם חמת חלילים, כמו שהשבדים אוהבים. יון עולה באאוטפיט לבן עם טייק סאמי מסורתי. זה רע מאד וזול למדי. 2/5.
בהופעה החיה: זה נורא מוזר שנתנו לזה לסגור את הערב. זה אחד השירים היותר אהובים מהשירים הערב, ועם זאת זה זועק קלישאת מלודיפטסיבלן, ואני שמח שזה כנראה נקבר בסיכויי הזכייה. שלאגר דלוח.
Lisa Ajax – Torn – בטרום הגמר: זה השיר שוויתרה עליו לורין ב-2017. האם עשתה בשכל? מדובר בבלדה לורינית מאד. מדובר בבלדה עצובה וקודרת. ההופעה נקייה, ליסה לובשת שחורים ומאחוריה פנסים. האפקט מאד חזק. השיר טוב, אבל אני בטוח שלורין הייתה עושה ממנו מטעמים. בפיזמון האחרון היא כבר זועקת. זה לא שיר שמתחברים אליו בשמיעה ראשונה, אבל שיר ראוי, שלא שומעים תכופות על בימת המלודי 3/5.
בהופעה החיה: זה כנראה השיר האהוב עליי מבין שירי הערב. ליסה מתבגרת לנגד עינינו ואני מאמין שאנחנו עוד נראה אותה באירוויזיון. השיר לא ייבחר, וגם עדיף כך לשבדים. השנה משופעת בבלדות קומפטטיביות, שזה סתם יילך לאיבוד וחבל.
Mohombi – Hello – בטרום הגמר: השיר הוא מידטמפו אלקטרו-פופי עכשווי מאד. מוהומבי רוקד עם דמות מצוירת, כשמאחוריו מסך/מראה. ההרגשה היא גרסת אורבנית להופעה של מונס מ-2015. הפיזמון רפטטיבי וחלש, אבל הוא הפך לפייבוריט בזמן שלא שמתי לב, אז מה אני מבין. בחלק האחרון של השיר יוצאת לה רקדנית מאחורי המסך והם מקפצים ביחד. הביט חלש לטעמי והכל מרגיש עצל מאד. מהומה רבה על לא מאומה 2/5.
בהופעה החיה: ההופעה כצפוי, זהה לזו בטרום הגמר. הקול שלה מאנפף וההגשה דודתית משהו. הם מנסים למכור המנון קריבי-לטיני, אבל זה נורא גנרי וחסר קסם.
Lina Hedlund – Victorious – בטרום הגמר: שלאגר של פעם, שגורד מהמלודיפסטיבלן של 2004. אני מהמר שזו תהיה "הפתעת" המלודיפסטיבלן של השנה, ויעלה לגמר, רק כדי להתרסק בו. שיר פופ קצבי סתמי למדי. כל כך חלש 1/5.
בהופעה החיה: אחד השירים החלשים בליינאפ הערב. זה נשמע כמו קלישאה על שירים אירוויזיונים ועל שירי מלודיפסטיבלן. זה מוכיח שלשבדים יש חוש הומור מרושע. הם מנסים למכור את לינה בתור דיוות דיסקו, אבל התוצאה היא קרינג'ית.
Bishara – On My Own – בטרום הגמר: פאוור-בלאד פופ-Soul מבוססת פסנתר. זה הרבה יותר קופמטטיבי ממה שצפיתי אחרי ששמעתי את התגובות על השיר. אבל זה די מובן, מאחורי השיר עומדים כמה תותחים כבדים. זו בלדת שברון לב קלאסית, שאנו שומעים כבר כמה עשורים, וזה תמיד עובר. קיבלתי וייב של ווינר מהשיר ומההופעה. אם שבדיה בוחרת בזה, היא מגיעה מאד גבוה באירוויזיון. אישית, אני מוצא את זה קיטשי מידי ועשוי לפי נוסחה 2/5. בישארה נוטה לשירה מאד גרונית.
בהופעה החיה: ביצוע טוב מאד מצד בישארה, עם אחד השירים החזקים לטעמי, גם אם לא אהוב עליי באופן אישי. זו בלדה אמריקאית קלאסית, אייטיזית מאד. הוא מרשים מאד בבכורת המלודיפסטיבלן שלו.
Anna Bergendahl – Ashes to Ashes – בטרום הגמר: היא חוזרת! מי שהביאה לשבדיה את אי ההעפלה לגמר היחידה בתולדותיה באירוויזיון, חוזרת כאנדרדוג שאוהבים לאהוב. היא נשמעת הרבה יותר טוב מכפי שנשמעה לפני 0 שנים. היא נראית כמו אישה חזקה, ולא כמו ילדה מפוחדת. היא לובשת חליפת חתול כסופה ומגישה המנון פופ-קאנטרי חזקק יחסית למה ששמענו הערב. השיר מותאם לקולה, והיא מגישה את כל הדרמה הנדרשת בפיזמון. אני אופתע מאד אם לא תעלה אוטומטית לגמר. מסביבה צמחייה לא ברורה ווידאוארט של יער 3/5.
בהופעה החיה: מאז טרום הגמר יצא לי לשמוע את השיר מספר פעמים… בגדול מדובר בשיר חתונה, אבל אנה לטעמי מצליחה להטעין אותו במשמעות. ההופעה לא מדויקת, אנה, כמו ב-2010, לא יציבה קולית בלייב.
Nano – Chasing Rivers – בטרום הגמר: המצלמה עוטפת את נאנו מכל כיוון, לצידו ילד האמור לדמות את דמותו או את הילדות האבודה. השיר מזכיר את הסגנון של שירו הקודם במלודיפסטיבלן, פופ ווקלי, עם להקת גוספל, הפקה כבדה, הכוללת כלים אקוסטיים, כינורות, מערכת תופים עצבנית וכלים אלקטרוניים. חבורת ילדים מצטרפת בפיזמון האחרון מסביב לילד, כאשר מסביב לנאנו זמרי הליווי. השיר לא חזק מספיק, הוא לא כובש ווקלית, ועדיין השיר לא רע 3/5.
בהופעה החיה: נאנו נשמע מרענן אחרי כל קלישאות הפופ שהופיעו עכשיו, אך הוא נתמך על ידי ההפקה האגרסיבית של השיר והמלווים, לבדו הוא לא סוחב את השיר. הקסם שהשבדים התלהבו לו והצביעו לו בהמוניהם ב-2017 היה קצר תוקף לטעמי.
Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You – בטרום הגמר: זה השיר הראשון הערב שיש לו מלודיה חזקה וקומפטטיביות כלשהי. הכימיה בין ליאמו והאנה עובדת. השיר עצמו לא מדהים ומזכיר מאד את "Dusk till Dawn" של Sia ו-ZAYN. בלדת פופ מודרנית ורומנטית. מאחוריהם בדים מתעופפים ואורות שצובעים את הבדים בצבעים. ההופעה טובה ומשכנעת 3/5.
בהופעה החיה: מדובר באחד השירים הקומפטטיבים הערב, וכנראה יסיים בטופ 3 הערב. ההופעה חזקה ואפקטיבית כמו בטרום הגמר. זה לא השיר הכי מקורי, אבל זה בולט מאד כשיר מודרני ורלבנטי לפלייליסט עכשווי.
Malou Prytz – I Do Me – בטרום הגמר: מאלו עולה בתלבושת בית ספר בצהוב-שחור על רקע לוקרים. זה טין-פופ סתמי למדי וחסר אופי. זה מזכיר במבנה שלו את "Work from Home" של Fifth Harmony. ווקלית היא מצליחה להחזיק, גם בשילוב הכוראוגרפיה, אבל השיר פשוט שטחי ורדוד 2/5.
בהופעה החיה: זו אחת ההפתעות של השנה. מלו עלתה לגמר וגברה על פייבוריטים מוקדמים. זה שיר מאד עכשווי ורלבנטי, ההופעה זורמת וזה כיפי במידה, תלוי במידת הקלילות שבה אתם נמצאים כשאתם מאזינים לזה. זה ללא ספק הסוס השחור של השנה. מזכיר את "Work From Home" של Fifth Harmony.
John Lundvik – Too Late For Love – בטרום הגמר: אז בגדול מה שהם מנסים לעשות כאן זה לשחזר את ההצלחה של סזר, נציג אוסטריה באירוויזיון 2018. זה עובד על אותו שטיק. פאוור-בלאד עם אלמנטים של Soul וגוספל. יון מגייס את כל הכריזמה הבימתית שלו, ויש לו. הוא לבדו על הבמה עם טריקו שחורה ואורות ששוטפים אותו מכל כיוון. בפיזמון השני נכנסות זמרות הגוספל. אלוהים, אין אפנה ושטיק שהם לא יפסחו עליהם 2/5.
בהופעה החיה: נדמה שהוא קצת מקדים את הפלייבק… זה קיטשי ונוגע בכל המקומות שעובדים על הקהל. הוא פרפורמר מצוין וכבר יש לו שיר אחד באמתחתו השנה, מאחר והוא מהכותבים של השיר הבריטי לאירוויזיון. האם ייסע לאירוויזיון עם שני שירים? יש סיכוי מאד גבוה שכן.
Wiktoria – Not with Me – בטרום הגמר: ויקטוריה נוטשת את הפופ הקצבי לטובת בלדה. היא לובשת שמלת תחרה שחורה שקופה וא-סימטרית. עבודת המצלמה היא הכל בשיר הזה, וביחד עם הגשם שיורד עליה החל מהפיזמון השני, זה תורם מאד לאווירה הדרמטית שהיא מנסה להעביר. זו בלדת פיפטיז, שמתכתבת עם מייגון טריינר, צ'רלי פוט' ואחרים שהחזירו את הסאונד הפיפטיזי למצעדים 3/5.
בהופעה החיה: עוד חביבת חובבים, שלא בטוח שתגיע גבוה כמו שהיא מקווה. ההופעה היא אובר-אמוציונלית וההגשה היא מלאת אטיטוד והצגה. שיר לא רע, אבל הוא 50% פרפורמנס, והשאר הוא מלודיה נעימה, אך לא מנצחת.
Arvingarna – I Do – בטרום הגמר: למה השיר הזה נכנס לתחרות? אפטמפו שלאגר בטעם וריח של עובש. זה פיפטיזי נורא, מזכיר את השיר השבדי ב-1997, רק הרבה יותר עייף. השלישייה עומדת על בימה קטנה עם חליפות כחולות לא זהות. אני מבין שהשבדים אוהבים שלאגרים, אבל זה באמת זבל 1/5.
בהופעה החיה: זה השיר היחיד שמושר בשבדית הערב. וכמה חבל שמדובר בזבל עופות. זה מתמודד מול לינה לטעמי, על פרס השיר הגרוע של הערב, וכנראה זוכה.
אחרי המופע האמנותי של הערב, הגיע זמן ההצבעה!
הצבעת צוותי השיפוט הבינלאומיים:
פורטוגל מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
אוסטריה מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
אוסטרליה מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
קפריסין מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
הטופ 3 כרגע:
צרפת מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
פינלנד מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
בריטניה מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
ישראל מעניקה את מרב הנקודות ל-John Lundvik.
התוצאות אחרי הצבעת השופטים הבינלאומיים:
דנה אינטרנשיונל ושרלוט פרלי עולות לשיר את שיריהן מהאירוויזיונים שלפני 20 שנים. לאחר מכן הן מבצעות את "Diva to Diva", שיר קאמפי מאד של פרדריק שאמפה. לאחר מכן, מנחי הערב עולים לשיר משלהם.
הגיע שלב תוצאות הקהל:
8 נקודות – Lina Hedlund
10 נקודות – Nano
12 נקודות – Malou Prytz
23 נקודות – Lisa Ajax
28 נקודות – Wiktoria
36 נקודות – Anna Bergendahl
37 נקודות – Arvingarna
42 נקודות – Mohombi
55 נקודות – Jon Henrik Fjällgren
59 נקודות – Hanna Ferm & LIAMOO
69 נקודות – Bishara
85 נקודות – John Lundvik
מה שאומר שהזוכה הוא………………
John Lundvik
בהצלחה ליון ולשבדיה בתל אביב!