בחמישי האחרון נערך הקדם הבלרוסי, ה- Nationalny Otbor. עשרה שירים התמודדו על הזכות לייצג את המדינה המזרח אירופאית באירוויזיון הקרוב בתל אביב. להלן סיקור הקדם:
מנחי הערב הם TEO, נציג בלרוס 2014 ואשתו Olga Ryzhikova. בגרין רום מראיינת את המתמודדים Inna Pilevich. שופטי הקדם הם Elena Atroshkevich, Tatiana Drobysheva, Valery Prygun, Dmitry Koldun, נציג בלרוס לאירוויזיון 2007, Alex David, Gleb Davydov ו-Yana Stankevich. הם ורק הם יקבעו את זהות נציג המדינה באירוויזיון. הניקוד יינתן לאחר כל שיר ויהיה בסולם 1-10.
Michael Soul – Humanize – בסטודיו: השיר המתחיל בשדרי חדשות, נותן וייב ניינטיזי חזק. מדובר בבלדת פופ-RnB. הפיזמון דרמטי וקודר בהפקה עם ביט ובס כבדים. ההפקה ב-C Part אלקטרונית ומודרנית. השיר מנסה להביא הרבה Soul לבימת המדינה הקרירה. פתיחה לא רעה 3/5.
בהופעה החיה: הבנתי כי מדובר בכוכב עולה במדינה, מי שהשתתף בעבר בקדמי ג'וניור והיה זמר ליווי של Naviband באירוויזיון. הוא נראה מעודכן מאד ולובש חליפה שחורה מעט נשית או אנדרוגינית, עם גב מעט חשוף. ההופעה הווקלית מצוינת. הבמה שטופה באדום ובקושי אפשר לראות את הפנים שלו מרוב תאורה, זה לא עוזר לו להתחבר לקהל או לשופטים.
השופטים מצביעים ומייקל מסיים עם 59 נקודות:
Valery Prygun חושב שווקלית זה לא היה מושלם.
ZENA – Like It – בסטודיו: פתיחה המזכירה את "No Scrubs" של TLC. מדובר באלקטרופופ קצבי עם השפעות של מוזיקה שחורה. הנוכחות של זנה לא חזקה, ולמרות שהיא שרה נכון, היא נשמעת כאילו היא צועקת. הפיזמון רפטטיבי ורזה מבחינת מלודיה. בין כותבי השיר Viktor Drobysh, אשר היה בין כותבי "Help You Fly", השיר הבלרוסי לאירוויזיון 2016, שלא הפעיל לגמר 2/5.
בהופעה החיה: זנה השתתפה בכמה קדמי ג'וניור והנחתה את קדם הג'וניור הבלרוסי האחרון. התפרסמה לאחר שהשתתפה ב-Star Factory הרוסי. היא עולה עם חולצת בטן ומכנסיים מתרחבות בגזרה גבוהה. המצלמה מתנועעת בתזיזיתיות זה אפקטיבי יותר על הבמה מאשר בסטודיו. היא רוקדת עם זמרות הליווי/הרקדניות וההופעה נראית מהוקצעת, גם אם לא הכי עדכנית.
השופטים מצביעים והיא מסיימת עם 69 נקודות, 10 נקודות כמעט מכל השופטים. Elena Atroshkevich, שנתנה 9 נקודות לא בטוחה אם נערים ונערות מתאימים להשתתף באירוויזיון.
Eva Kogan – Run – בסטודיו: בלדת העצמה קלישאתית. ההפקה אופיינית, עם כינורות והמון דרמה מזויפת. האנגלית שלה בלתי מובנת, ההגשה מיושנת והשיר חלש ביותר. בפיזמון האחרון יש עלייה של חצי טון כדי לשים את דובדבן הקלישאתיות על עוגת הקצפת הסכרינית הזו 2/5.
בהופעה החיה: אווה עולה באווטפיט בלבן וכסף ונראית עייפה וחסרת כריזמה. גם נראה שהיא לא מבינה על מה היא שרה. ההופעה מדכאת וקלישאתית כמו השיר שלה. ווקלית – היא דווקא לא רעה בכלל.
השופטים מצביעים ואווה מסיימת עם 54 נקודות:
Dmitry Koldun התרשם מההופעה הווקלית, אך חושב שהשיר לא יותיר רושם באירוויזיון.
בגרין רום, Michael Soul נשמע ממורמר מאד וטוען שהמפיקים גרמו לאזניות שלו לא לעבוד…
BLGN ft. Mirex – Champion – בסטודיו: האם מדובר ב-Rag'n'Bone Man הבלרוסי? השיר מתחיל באופן שמזכיר את "Human" של האחרון או אם תרצו את השיר האוסטרי של Cesar Sampson מאירוויזיון 2018. ניסיון לרקום New-Blues להיטי. הפיזמון הוא כבר קברטי משהו. זה חביב, אבל שוב המבטא הוא בלתי אפשרי 3/5.
בהופעה החיה: מסתבר כי הוא סטודנט מניגריה, הלומד בבלרוס. הופעה ווקלית טובה, אבל אני לא מת על הקול שלו. עם זאת, אני מודה שהשיר מותאם לגוון הקול שלו. השיר מרים מאד, והקהל מתלהב ממנו.
השופטים מצביעים והוא מסיים עם 65 נקודות:
השופטים אוהבים את ההופעה ומחמיאים לו. Gleb Davydov אומר שנתן לו רק 9 נקודות כי הוא לא אזרח בלרוס… Elena Atrashkevich נתנה רק 7 עקב הרמה הווקלית הלא גבוהה, לטענתה.
Sebastian Roos – Never Getting Close – בסטודיו: בלדה דרמטית מיושנת. השיר נשמע כמו שירי מחזות זמר, מתקתקים וקיטשיים. סבסטיאן נשמע לא מחובר לשיר בשום צורה, ויש לשיר את כל האלמנטים הנכונים של סיום במקום האחרון בחצי הגמר 1/5.
בהופעה החיה: סבסטיאן הוא זמר שבדי, בעל השתתפות במלודיפסטיבלן אי שם ב-2003. נראה מגוחך וגם מתנהל על הבמה כאילו הוא מופיע במחזמר. הוא לובש גופיה לבנה וז'קט תחרה שחור. ההופעה הקרינג'ית ביותר עד כה. גם הוא מרשים ווקלית, אבל הוא פרפורמר מגוחך למדי והשיר אשפתי.
השופטים מצביעים והוא מסיים עם 62 נקודות:
Dmitry Koldun חושב שהשיר מבטא רוח בלרוסית. Elena Atroshkevich טוענת שקיבלה מההופעה עור ברווז.
Alyona Gorbachova – Can We Dream – בסטודיו: אליונה פותחת את השיר בלחש וחושניות על רקע הפקת דמו עם קישוטים אלקטרוניים. קיוויתי לפחות שיר אלקטרופופי מעניין. לצערנו, אנו מקבלים בפיזמון בלדת קיטש מטופשת למדי וחובבנית. גם כאן עלייה של חצי טון בפיזמון האחרון 1/5.
בהופעה החיה: אליונה הייתה זמרת ליווי עבור בלרוס ב-2011 וכיום מלמדת מוזיקה. לובשת שמלה מכוערת למדי בלבן מבריק, עם איזה פיס על הצוואר שלה עתיר נוצות. זה קיטשי כמו השיר שלה. הקול שלה טוב, אבל לא מיוחד, קצת כמו זמרת שיצאה מפס ייצור בלרוסי לזמרי אירוויזיון. זה הזכיר לי מעט את אוקראינה 2011, גם בשיר וגם בהופעה.
השופטים מצביעים והיא מסיימת עם 59 נקודות:
Alex David חושב שהשיר היה שטוח וחסר אנרגיה. Elena Atroshkevich חושבת שההופעה הייתה פחות טובה מהאודישן, אך יום אחד היא תגיע לאירוויזיון.
בגרין רום, BLGN ft. Mirex אומרים כי הופתעו לטובה מניקוד השופטים. Alyona Gorbachova אומרת ששכחה לשתות מים לפני ההופעה.
PROvokatsiya – Running Away from the Sun – בסטודיו: השיר נפתח בקטע ראפ בהפקת טראפ. זה פופ-Hip-Hop לא רע ומרענן כשמגיע דווקא מבלרוס. הפיזמון מכיל יותר מידי "לה לה לה", ואחריו דרופ מזרחי מגניב. זה חמוד מאד, אבל המבטא הורס את הפוטנציאל של השיר. אני יכול לראות את זה מקבל הופעה מאד כיפית 3/5.
בהופעה החיה: הווקליות לא שם, וגם המבטא לא משהו, אבל זה השיר הכי כיפי הערב. הצמד רוקד בחוסר חן עם 4 רקדניות. שניהם לבושים באאוטפיטים בשחור וכסף. זה מגוחך, אבל נורא קאלטי ומרים.
השופטים מנקדים והצמד מסיים עם 55 נקודות:
Alex David טוען שחסרה לו נוכחות חזקה מהצמד.
Aura – Čaravala – בסטודיו: שיר ראשון לא באנגלית. זו רוסית או בלרוסית? השיר נפתח בצלילי חליל, א-לה בלדות הניו אייג' שאנו מכירים מהניינטיז. זו בלדת פופ חולמנית, שנשמעת כמו שיר ערש. זה מקסים, עדין ופשוט. ל-Aura קול טהור וזך. רק שלא יתרגמו את זה לאנגלית בבקשה 3/5.
בהופעה החיה: מדובר בהרכב המפורסם ביותר בקדם הזה, שהתחרה בקדם מספר פעמים. כתבו את השיר הבלרוסי לאירוויזיון 2011. הזמרת עולה בשמלה, שחלקה התחתון תחרה שחורה א-סימטרית וחלקה העליון פרחים וורודים מחד ובד לבן מאידך. המראה זוועתי. היא מחוברת לרקדנית בתחרה. האחרונה משתחררת מהבד ומשחקת איתו על הבמה. היה אפשר לעשות מזה משהו הרבה יותר טוב מההופעה המטופשת הזו. ווקלית זה נשמע אותנטי מכל מה ששמענו עד כה. היא לא זמרת מושלמת, אבל כזו ששרה מהנשמה.
השופטים מצביעים והיא מסיימת עם 55 נקודות:
Dmitry Koldun טוען שהעיבוד לא היה מודרני וכי האירוויזיון איננה תחרות פולק. Alex David אומר שלשיר יש מלודיה טובה, אבל הוא מזכיר לו פולק מסורתי והוא מחפש יותר אתנו…
הסולנית של Aura אומרת שהיא לא מעוניינת לגרום לאירופה לצחוק עם אנגלית במבטא בלרוסי. לדבריה הבלרוסים צריכים לפתח תרבות משל עצמם ולהציגה.
NAPOLI – Let It Go – בסטודיו: ההרכב מנסה מזלו זו השנה השישית ברציפות. הפעם הם שרים בלדת פופ מלודיפסטיבלנית מאד. זה קופמטטיבי במידה ואחד השירים בקדם הזה, שניכר שנעשו במחשבה ולא בניסיון לחקות משהו. עם זאת, לא בטוח שזה מספיק. האווירה היא עצובה, הפיזמון מעט דל מלודית, ואין לשיר את האלמנט הייחודי שיכול לקחת אותו הלאה 3/5.
בהופעה החיה: שוב משחק עם בדים. הסולנית עולה כשלצידה רקדן שרוקד עם כאילו כדר צמר ורוד, אך בעצצם זה סרט ורוד, אשר זרוק על האאוטפיט הכעור של הזמרת. הוא עוזר לה להיפטר ממנו בפיזמון השני והיא נותרת עם שמלה לבנה נוצצת עם חלק תחתון מתחרה, שוב. ווקלית ההופעה מצוינת.
השופטים מנקדים את השיר ונאפולי מסיימים עם 58 נקודות בלבד:
Alex David לא הורשם מהשיר, אך חושב שווקלית זה היה מושלם. Gleb Davydov לא הבין את הרעיון שבהופעה. גם אני לא.
KeySi – No Love Lost – בלדה עד מידטמפו אלקטרופופית. ההפקה לא מיוחדת, ניסיון ליצור דרמה, אבל נשמע מעט זול. הקול של קייסי נשמע מסונתז מידי בגרסת הסטודיו, העמוסה הפקתית. נדמה כי לשיר אין יותר מידי להציע למעט ביט והפקה דרמטיים 2/5.
בהופעה החיה: קייסי עולה בשמלת זהב וכסף שנראית כמו שריון. שני רקדנים עמה, נראים כמו מאבטחים בביגוד חסר. מדובר באחת ההופעות הווקליות החלשות הערב. כמובן שגם המבטא לא עזר, ולא העובדה שמדובר בשיר דרמטי, אך בינוני למדי.
Elena Atroshkevich אהבה את השיר, אבל לא בטוחה לגבי הווקליות.
אז רק אחרי שנתנו את ביקורתם, השופטים מנקדים וקייסי מסיימת עם 59 נקודות:
מה שאומר, שהמנצחת היא ZENA עם "Like It".
בהצלחה ל-ZENA ולבלרוס בתל אביב!