2020: אלבניה – סקירת שירי הקדם

כמידי שנה, אלבניה תהיה הראשונה לחשוף את שירה לאירוויזיון. השיר ייבחר במסגרת הפסטיבל המקומי Festivali i Këngës (ייקרא בפוסט FIK), הנערך מידי שנה בתקופת חג המולד. הפסטיבל הוותיק והפופולרי הפך החל משנת 2004 לקדם אירוויזיון המקומי. בשנים האחרונות זוהרו עומם והוא מאבד מהפופולריות שלו לטובת הפסטיבל Kënga Magjike (ייקרא בפוסט KM). המסורת המוזיקלית האלבנית המפוארת ניכרת באופן, שבו הם לוקחים את תחרויות השירה שלהם ברצינות, תחרויות ששאבו ועודן שואבות הרבה השראה מפסטיבל סנרמו האיטלקי. את השיר המנצח הם בוחרים, ממש כמו האיטלקים, ללא קשר לסיכויו באירוויזיון. הפסטיבל ומרכזיותו הוא לפני הכל. בשנתיים האחרונות הם בחרו שירים וכמעט לא שינו אותם לכבוד האירוויזיון, התוצאה הייתה מקום 11 בגמר אירוויזיון 2018 ומקום 17 בגמר אירוויזיון 2019. תוצאות מדהימות זה לא, אבל העפלה עדיפה על הישארות בחצי הגמר. מי ילך השנה בעקבות Jonida Maliqi וייצג את המדינה הבלקנית בתחרות ברטורדם? להלן סקירת 20 השירים המשתתפים בקדם האלבני:

Albërie Hadërgjonaj – Ku ta gjej dikë ta dua – בת 45 עם קריירה שחוזרת לימי יוגוסלביה, שכן היא במקור מקוסובו. השתתפה לראשונה ב-FIK 1995 עם השיר "Pse vonon dashuri". בשנת 1996 השתתפה עם השיר "Jeta nuk është lodër". בשנת 1998 השתתפה בפסטיבל עם השיר "Lozonjare", אשר הפך ללהיט גדול במדינה. בשנת 2005 השתתפה עם השיר "Ah sikur kjo jetë" והעפילה עמו לגמר הפסטיבל. ב-2006 גם מעפילה לגמר עם השיר "Të dua zemër ty të dua" ומסיימת במקום ה-11. השתתפה גם 3 פעמים בתחרות Kënga Magjike ב-2003, 2007 וב-2015. הוציאה 7 אלבומים. את שירה הלחין Adrian Hila, שכותב מידי שנה לפסטיבל, כולל את השירים שייצגו את אלבניה באירוויזיונים של 2005, 2007 ו-2008. האחרון אף זכה לביצוע בעברית בשם "שער ליבך" על ידי בועז מעודה.
הפעם מדובר בבלדת פסנתר עצובה ונוגה. כותרת השיר רומזת על שיר המדבר על בדידות. בבית השני, Hadërgjonaj מעלה הילוך ולוחצת על דוושת הרגש. זה דרמטי, מלודי מאד, אבל מעט מדכא. לפני הפיזמון האחרון יש חמת חלילים, שנותן לכל השיר הרגשה של הלווייה. זה נחמד להאזנה, אך לא מחדש. 3/5.

Aldo Bardhi – Melodi – פיינליסט של X Factor אלבניה ב-2012. זוהי לו השתתפותו הראשונה ב-FIK. השתתף ב-2014 ב-Kënga Magjike ומשתתף בה גם השנה. הלחין את שירו בעצמו.
כמצופה, מדובר בשיר RnB קצבי, המתחיל בקצב דיסקו-Fאנק וממשיך כמשהו בסגנונו של Bruno Mars. זה מאד שלאגר-דיסקו, קליט, רקיד ומרים. זה חמוד מאד, אבל לא מדהים. 3/5.

Arilena Ara – Shaj – בת 21, זוכת X Factor אלבניה ב-2012. זוהי לה השתתפותה הראשונה ב-FIK. ב-2016 השתתפה ב-Kënga Magjike וזכתה במקום השלישי עם השיר "Nëntori", אשר גם זכה בפרס הבלדה הטובה ביותר. בשנת 2019 השתתפה כמנטורית ב-The Voice Kids אלבניה. הקליפים שלה זכו לכ-154 מיליון צפיות ברשת. את שירה הלחין Darko Dimitrov המקדוני. אחד המוזיקאים והמפיקים העסוקים ביותר במקדוניה. הוא אחראי ללהיטים מקדוניים ובלקניים רבים. הוא גם עומד מאחורי השירים המקדוניים באירוויזיונים של 2006, 2013, 2014, 2018 ו-2019.
האם Dimitrov מנסה לשחזר את הישגו המרשים מהאירוויזיון האחרון, אז הגיע השיר שהלחין "Proud", למקום השביעי? יכול מאד להיות. השיר הנוכחי נפתח בדומה לשיר ההוא. בבית השני, נכנסת גיטרה אקוסטית וכלי מיתר, ובפיזמון ההגשה היא עם תזמורת מלאה. הפיזמון קליט מאד והחלק האחרון מלווה בכבדות על ידי להקת המלווים וכלי המיתר. חזק וקומפטטיבי מאד. עם זאת, יכול ללכת לאיבוד בתחרות של הגדולים. 3/5. השיר נמצא שני ברשימת השירים הנצפים ביוטיוב מבין שירי הקדם.

Bojken Lako – Malaseen – בן 44, אמן רוק ותיק ומוערך, שכותב ומלחין את שיריו, במאי וסופר. השתתף לראשונה ב-FIK בשנת 1999 וסיים במקום השלישי עם "Asgjë e largët". בשנת 2001 השתתף עם "Qielli dhe toka". בשנת 2009 סיים במקום השישי עם השיר "Love Love Love" אותו שר בדואט (שיר נהדר, אגב). בשנת 2011 סיים במקום העשירי עם השיר "Të zakonshëm". בשנת 2012 סיים במקום השמיני עם השיר "Lot… jetë? Dashuri". בשנת 2014 סיים במקום השני עם השיר "Të ndjëj". ב-2017 עלה לגמר עם השיר  "Sytë e shpirtit". בשנה שעברה השתתף עם השיר "Jeto jetën" וסיים במקום התשיעי. השתתף ב-Kënga Magjike ב-2012 וב-2013. מאחוריו שלושה אלבומים. כתב את שירו בעצמו.
Lako הוא אחד האמנים האלבנים האהובים עליי, וגם הפעם הוא לא מאכזב. השיר נפתח בצלילים תעשייתיים, אליהם מצטרפים בהמשך חליל אתני ודראם מאשין. תסמכו על Lako שייצור פיוז'ן מוזיקלי אלבני. שיר מסקרן, מרתק, רפטטיבי, מכשף. הפיזמון מעט מאכזב, אבל עדיין שיר אינדי מצוין, לא נשמע כמו שום דבר. 4/5.

Devis Xherahu – Bisedoj me serenatën – בן 46. השתתף פעם אחת ב-FIK, בשנת 2007, עם השיר "Endacaku", וסיים במקום האחרון עם 0 נקודות. לעומת זאת השתתף 4 פעמים בפסטיבל Kënga Magjike. הוציא אלבום אחד. התגורר ביוון והתמודד שם ב-"Fame Story". שר בין היתר גם ביוונית. הלחין את שירו בעצמו.
אני מניח שזו הבלדה הבלקנית הראשונה שלנו להערב? משהו בין בלקני ללטיני, מיושן ונימוח מבחינת המלודיה. זה רומנטי, ים תיכוני מאד. שיר של פעם, עם עלייה של חצי טון בפיזמון האחרון. יש לו מקום בתחרות, אך כנראה אין לו סיכוי להעפיל לגמר. 3/5.

Eli Fara & Stresi – Bohemë – דואט. Fara היא בת 52, זמרת פולקלור שלה קריירה בת 4 עשורים. הוציאה 9 אלבומים עד כה. מעולם לא השתתפה ב-FIK. השתתפה פעמיים ב-Kënga Magjike. שירה מפסטיבל KM ב-2018 היה דואט עם נציגת אלבניה לאירוויזיון 2011, Aurela Gaçe. אמן ההיפ-הופ Stresi הוא בן 32, וגם לו זו השתתפות ראשונה ב-FIK, לאחר שהשתתף 4 פעמים ב-KM. בשנת 2008 הקים את הלייבל "Bad Boys for Life". הוציא שני אלבומים. השיר הולחן על ידי Fara עצמה.
עוד שיר עם גיטרה ספרדית ואווירה ים תיכונית. כצפוי Fara אחראית לווקל, בעוד Stresi נותן בראפ די חלש. הקול של Fara פולקלוריסטי, והייתי מעדיף שיר שלה בלבד, בלי אדון סטרס… אם ניסו לעשות שילוב בין ישן לחדש, לדעתי יצאו קרחים מכאן ומכאן. השיר מתנהל על מי מנוחות ואינו שונה מאלפי שירי פולק אחרים היוצאים מידי יום בבלקן. 3/5.

Elvana Gjata – Me tana – בת 32, והפייבוריטית הגדולה לזכייה, טרם נחשפו השירים. השתתפה פעם אחת ב-FIK ב-2003, במסגרת מה שהיה הקדם הראשון של אלבניה אי פעם. היא שרה את "Pranë teje" ולא עלתה לגמר הפסטיבל. השתתפה 4 פעמים ב-KM. ב-2007 סיימה במקום השלישי בפסטיבל עם השיר "Ku Jeton Dashuria". בשנת 2009 הגיעה למקום השני עם השיר "Dhe Zemra Ndal". נחשבת פופולרית, הוציאה עד כה 3 אלבומים. ציינתי את Gjata בפרויקט ה"בקשות לשנה החדשה" שערכתי בשנה שעברה. כתבה את שירה בעצמה.
השיר נפתח בקטע ווקל אתני, וממשיך במחיאות כפיים מסונתזות ושירה שמחה. זה קצת זורק ל-"Qele Qele", השיר הארמני מאירוויזיון 2008, אך הנוכחי יותר אותנטי ופחות זול. זה קליט, שמח, נשמע כמו שירים מזרחיים, שכבר הפסיקו לעשות בארץ לצערי. זה מוזיקת פופ מקומית, שלא מנסה לחקות כל מיני אופנות מוזיקליות עכשוויות. מגניב, רקיד והלוואי ויצליח. 3/5. השיר מוביל בענק במספר הצפיות ביוטיוב, ומאחר ומדובר באמנית פופולרית מאד, ייתכן מאד ותזכה בהצבעת הקהל.

Era Rusi – Eja merre – בת 34. פרצה ב-1996, לאחר שזכתה בפסטיבל שירי ילדים. השתתפה לראשונה ב-FIK ב-2005 וסיימה במקום השני עם השיר "Nuk je ëndërr". בשנת 2008 התמודדה עם השיר "Shpirt i humbur" וסיימה במקום ה-15. ב-2009 התמודדה עם השיר "Fjalë dhe gjunjë" וסיימה במקום ה-18. התמודדה 8 פעמים ב-KM. את שירה הלחין Darko Dimitrov המקדוני.
Dimitrov הצליח לרקוח שיר קצבי שיישמע מאד אלבני. יש שילוב בין שירה ומוזיקה אתנית-שבטית, לבין קצב פופי. לפני הפיזמון יש גם דרופ אתני מסונתז. האפקט השבטי, יכול להמשיך את זה של אלבניה 2019, רק הפעם בקטע שמח. Rusi נשמעת מצוין ויש סיכוי שתגיע מאד גבוה עם זה בקדם. זכייה? לא הייתי פוסל. 3/5.

Gena – Shqiponja e lirë – בן 47, שר בעיקר מוזיקה מסורתית, אבל כותב לאחרים בשלל סגנונות. זוהי לו השתתפותו הראשונה בפסטיבל. הוציא לא פחות מ-16 אלבומים.
השיר נפתח בצלילי תופים רועמים וממשיך גם הוא בצלילי מחיאות כפיים. השיר הופך למזרחי קצבי, עם פיזמון אצטדיונים המנוני מאד, אך מעט דל מבחינה מלודית. זה שיר פטריוטי, וכך ניתן להבין את הבתים הדרמטיים לעומת הפיזמון השמח ומלא התקווה. הפקה עמוסה, זה קצת יותר מידי לטעמי, גם אם חביב. 3/5.

Genc Tukiçi and Nadia Tukiçi – Ju flet Tirana – הוא זמר אלבני-צרפתי. השתתף לפני שנתיים ב-FIK עם אביו בשיר "Të pandarë" (שיר נוסטלגי ומיוחד). השניים נשארו בחצי הגמר. השתתף לבדו ב-2015. הפעם הוא משתתף עם ביתו Nadia Tukiçi. את השיר הלחין בעצמו.
השיר נפתח בקטע דיבור של Nadia. לאחר מכן השניים שרים וזה נשמע מקסים. בלדת פופ רומנטית, דרמטית ונימוחה. מישהו כתב שזה מזכיר לו את "Barcelona" של Freddie Mercury
and Montserrat Caballé. אכן, זה מאד המנוני, אופראי, אך בעל מלודיה מתוקה. עוד שיר קלאסי לרשימה, אך ייתכן שהשניים לא יעלו לגמר התחרות. 3/5.

Kamela Islamaj – Më ngjyros – בת 32, מנטורית ב-The Voice אלבניה. בשנת 2009 סיימה במקום השלישי ב-FIK עם השיר "Gjëra të thjeshta". שנה לאחר מכן סיימה במקום העשירי עם השיר "Jetova për ty". השתתפה בפעם האחרונה ב-FIK ב-2011 עם השיר "Mbi yje" וסיימה במקום השישי. הלחינה את שירה בעצמה.
השיר נפתח בצלילי פסנתר א-לה בלדת Amy Winehouse. מדובר בבלדת פופ בלוזית עם פיזמון ג'יימס בונדי דרמטי, שמזכיר מאד את בלגיה 2018. ל-Islamaj קול גדול, שתורם לדרמה של השיר ומוביל אותה ואותנו בבטחה לפיזמון מלא הנשמה. זה מעניין, וזה שונה ממה שאנחנו רגילים לשמוע בקדם האלבני, אבל לא בטוח עד כמה זה אפקטיבי. 3/5.

Kanita Suma – Ankth – בת 18, ילידת מקדוניה. גם היא ממשתתפי X Factor אלבניה ב-2012 (הייתה בת 11?!). ב-2014 השתתפה ב-KM. את שירה הלחין המוזיקאי המקדוני Boban Apostolov, אשר כתב ל-Kylie Minogue, M.Pokora, Poli Genova, הלחין את השיר המקדוני לאירוויזיון 2015, שלא העפיל לגמר, וכתב ב-2019 את השיר "Là Haut" של Chimène Badi, שסיים במקום השלישי בקדם הצרפתי.
כותרת השיר, "חרדה", כבר מכניסה עניין לשיר. Suma פותחת את השיר בקולה העוצמתי, על רקע נגינת פסנתר. הפיזמון הראשון מזכיר לנו, שמדובר בסופו של דבר בבלדה אלבנית טיפוסית למדי. זה שיר לא רע, אבל הוא נורא צפוי. עם זאת, הוא יכול לעבוד נורא טוב בתרגום לאנגלית ולהפוך לבלדת פופ אפקטיבית למדי. שיר נגיש מאד. 3/5.

Kastro Zizo – Asaj – שם הבמה של Klevis Bega, בן 35. התפרסם לראשונה בגיל 6. בסוף שנות התשעים היה חלק מההרכב 2Farm. הוציא 3 אלבומים עד כה. זוהי לו השתתפותו הראשונה ב-FIK. עם זאת, השתתף ב-KM לא פחות מ-9 פעמים. זכה במעל ל-45 פרסים מקומיים ובינלאומיים כזמר, כותב שירים, מפיק, תסריטאי ובמאי. את השיר כתב והלחין בשיתוף Gramoz Kozeli.
השיר נפתח בשירת נשים פולקלוריסטית משהו וממשיך כרוק אלבני למהדרין, עם פריטות גיטרה קצובות על רקע קולו החרוך של Zizo. המקצב וההפקה הצנועה גורמים לשיר להישמע כמו משהו שמופיעים איתו בבר השכונתי. הפיזמון הוא כבר יותר Sing along. זה מאד אלבני וידבר לשופטים המקומיים. לטעמי יגיע לגמר די בקלות, אבל אין לו סיכוי לזכות. 3/5.

Olta Boka – Botë për dy – בת 28, בעלת תואר במשפטים. יוצאת האיידול האלבני. היא המתמודדת היחידה ב-FIK השנה, אשר התמודדה בעבר באירוויזיון. היא זכתה ב-FIK 2007 ונסעה לבלגרד, סרביה, לייצג את אלבניה באירוויזיון 2008 עם השיר "Zemrën e lamë peng" וסיימה במקום ה-17. חוזרת השנה ל-FIK אחרי 12 שנים. מאז השתתפה 4 פעמים ב-KM. שירה מה-KM של 2010, "Mbete një brengë" זכה בפרס הבלדה הטובה ביותר. את שירה הלחין Florent Boshnjaku, מי שהלחין את השיר האלבני ב-2012, "Suus", שסיים במקום החמישי באירוויזיון. הלחין בין היתר גם את השיר המלטי לאירוויזיון ג'וניור 2016.
מדובר בבלדה המנונית, שלוקח לה זמן להתחמם ולהתרומם. רקיעות התופים לוקחים קצת לאלבניה 2019, אבל להרגשתי הבתים לא מצליחים לסחוב את השיר, ועד שמגיע הפיזמון המאזין כבר מאבד עניין. זה לא שיר רע, אבל הוא אחד השירים הפחות זכירים ששמעתי מבין שירי הקדם השנה. יש ניסיון להוסיף דרמה באמצעות הפקה דרמטית מרובת כלי הקשה. 3/5.

Renis Gjoka – Loja – זמר רוק. פרץ בפסטיבל Top Fest ב-2004, שם זכה בפרס "האמן החדש הטוב ביותר". השתתף ב-FIK ב-2013 עם השיר "Mjegulla" וסיים במקום התשיעי. סיים באותו מקום ב-2015 עם השיר "Ato që s'ti them dot". השתתף פעמיים ב-KM. הלחין את שירו בעצמו.
"המשחק" הוא כותרת השיר. שיר רוק, שמתחיל חזק ואז מתגבר. בפיזמון כבר נותנים בגיטרת דיסטורשן, אבל Gjoka לא מגבה זאת בקולו, ונשמע מעט רגוע ונינוח יחסית להפקה. יש שילוב של מוזיקת סינתיסייזרים אייטיזית, וזה תורם לעניין של השיר, אבל נדמה שכבר שמענו שירים כאלו בעבר. זה עובר, אבל לא בהרבה. 3/5.

Robert Berisha – Ajo nuk është unë – בן 41, יליד קוסובו, זמר פופ ופולק. זו לו השתתפותו הראשונה ב-FIK. ב-2017 השיר שלו "S’ka më inat", שהושר בדואט Nora Istrefin היה ללהיט גדול במדינה וזכה ל-13 מיליון צפיות ברשת.
השיר נפתח בקולות נשיים מסלסלים ברכות. Berisha אז פוצח בשירה, בסגנון יווני מאד. בלדה עד מיטדמפו ים תיכונית, די חסרת ייחוד. הקול שלו גנרי למדי והשילוב עם קולות הליווי לא עובד. הוא נשמע כמו מאות זמרים אחרים והשיר נשמע כמו אלפי שירים אחרים. לא רואה את זה עולה לגמר. בפיזמון האחרון הם נותנים במודולציה. 3/5.

Sara Bajraktari – Ajër – צעירת המתמודדים, בת 15 בלבד. בשנת 2017 התמודדה בקדם הג'וניור האלבני עם השיר "Flas me ëndrrën" וסיימה במקום השני. ב-2018 השתתפה ב-The Voice Kids אלבניה. גם את השיר הזה הלחין Adrian Hila.
פתיחת השיר הזכירה לי מבחינת המנגינה את אלבניה 2008, רק באקוסטי. השיר ממשיך כשיר קינה. האווירה בלקנית, אך לא אתנית. משהו מדכא, עגמומי וכואב כמו שאוהבים באלבניה. ההפקה שקטה, עדינה, לא מתמסרת לדרמה באופן טוטאלי, וזה יפה. Bajraktari הצעירה נשמעת בוגרת מאד, ואני מקווה שעל הבמה זה יעבוד, כי בדרך כלל כשנותנים לנערה לשיר שיר כל כך כבד התוצאה קצת מוזרה. בסטודיו זה עובר יפה ובאמת שבא לי להקשיב לזה שוב 3/5.

Tiri Gjoci Me gotën bosh – בן 26, זוכה The Voice אלבניה ב-2016. היה סולן להקת Bon Bon Band. ב-2012 התמודד עם להקתו ב-FIK עם השיר "Humbur", אך הם לא עלו לגמר. ב-2014 זכה עם להקתו בפרס "הלהקה הטובה ביותר" ב-KM. ב-2016 התמודד כסולן ב-FIK עם השיר "Më zgjo" ולא עלה לגמר. באותה השנה השתתף גם ב-KM. ב-2017 התמודד שוב ועלה לראשונה לגמר FIK עם "Orë e ndalur". ב-2019 השתתף בפסטיבל כאורח בשלב הדואטים והיה זמר הליווי בהופעה האלבנית באירוויזיון בתל אביב.
בלדת פסנתר עגמומית, מתחילה ברקיעות פסנתר מדכאות וממשיכה בדכדוך כללי. הכותרת "כשהכוס ריקה" אומרת הכל. ככל שהשיר ממשיך הוא מתעבה מבחינת הפקה, אך האווירה הכללית נשארת זהה. זו בלדה שהולחנה בקפידה, היא מלודית מאד, אלבנית מאד, אך תוכל לעבוד גם באנגלית. לקראת סוף השיר, Gjoci פורץ בזעקה רמה. זה מצוין, חורפי משהו ודרמטי מאד. 4/5.

Valon Shehu – Kutia e Pandorës – בן 34, יליד קוסובו. התפרסם ב-2007 בפסטיבל Top Fest עם השיר "Sa do të doja". ב-2010 וב-2016 זכה בקטגוריית "הזמר הטוב ביותר" ב-Top Fest. השתתף 5 פעמים ב-KM. ב-2017 קיבל במסגרת התחרות את פרס האמן הפופולרי. השתתף ב-FIK ב-2012 עם השיר "Nuk do të ndal" וסיים במקום ה-15 והאחרון.  זכה לתהילה מחודשת לאחר שהשתתף בגרסה האלבנית של "Your Face Sounds Familiar". את שירו הלחין Eugent Bushpepa, נציג אלבניה לאירוויזיון 2018.
גלאם רוק לפנים, שנפתח בצלילי דיסטורשן וכינורות דרמטיים. "תיבת פנדורה" היא כותרת דרמטית, שתואמת לרוח השיר, לפחות מבחינת ההפקה החזקה. השיר תופס אותך מהרגע הראשון ולא מרפה, במובן זה הוא מאד אפקטיבי, והייתי אומר שאף מעט יותר טוב מהשיר ש-Bushpepa ביצע באירוויזיון 2018. זה מלודי במידה, מקורי, זכיר מאד, הייתי רק נפתר מהכינורות הקיטשיים במעברים 3/5.

Wendi Mancaku – Ende – בת 18, הגיעה למקום השני ב-The Voice Kids אלבניה ב-2013. התמודדה בקדם אירוויזיון ג'וניור האלבני ב-2012 עם השיר "Ëndërra Flet". ב-2015 התמודדה שוב בקדם ג'וניור עם "Jeto", וסיימה במקום השלישי. בשנה שעברה השתתפה ב-KM ובמאי 2019 נסעה לתל אביב להיות זמרת הליווי של אלבניה באירוויזיון. הלחינה את שירה בעצמה.
בלדה עגולה ומערבית מאד, מתחילה כפאוור בלאד, כאשר רק הכינור בפיזמון נותן טאץ' מקומי. זה נחמד, אך לא מיוחד. אפקטיבי, אך מעט כללי מידי. הפיזמון הוא החלק החלש בשיר, כאשר הבתים והמעבר בין הפיזמון לבית, שבו Mancaku מדקלמת בקולה, הופכים את השיר למעט יותר קופמטטיבי. המעבר עצמו הוא לופ יפה. בסוף השיר יש עלייה של חצי טון. חביב מאד. 3/5.

להלן דירוגי לשירי הקדם:

  1. Bojken Lako – Malaseen
  2. Tiri Gjoci – Me gotën bosh
  3. Valon Shehu – Kutia e Pandorës
  4. Sara Bajraktari – Ajër
  5. Era Rusi – Eja merre
  6. Elvana Gjata – Me tana
  7. Genc Tukiçi and Nadia Tukiçi – Ju flet Tirana
  8. Wendi Mancaku – Ende
  9. Arilena Ara – Shaj
  10. Devis Xherahu – Bisedoj me serenatën
  11. Kastro Zizo – Asaj
  12. Kanita Suma – Ankth
  13. Kamela Islamaj – Më ngjyros
  14. Aldo Bardhi – Melodi
  15. Eli Fara & Stresi – Bohemë
  16. Albërie Hadërgjonaj – Ku ta gjej dikë ta dua
  17. Olta Boka – Botë për dy
  18. Renis Gjoka – Loja
  19. Gena – Shqiponja e lirë
  20. Robert Berisha – Ajo nuk është unë

ב-19/12/19 יתקיים חצי הגמר הראשון וב-20/12/19 חצי הגמר השני. ב-22/12 יתקיים הגמר, ובסוף הערב יהיה לנו נציג אלבני ושיר ראשון לאירוויזיון 2020.

4 תגובות הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.