2020: לטביה – סקירת שירי ה-Supernova

כמו מידי שנה, גם עבור 2020 תבחר לטביה את נציגה לאירוויזיון באמצעות קדם טלוויזיוני. אתמול הוכרזו 26 השירים, שיתמודדו על מקום בקדם, שייערך ב-8/02. בקדם עצמו יש מקום רק ל-8!
בשנה שעברה לטביה הציגה קדם מנומנם למדי, אשר בסופו נבחר השיר "That Night" של Carousel, אשר נכשל מלעלות לגמר האירוויזיון. כך היה גם גורלה של לטביה ב-2018 וב-2017. האם השנה יש למדינה את השירים שיכולים לשבור את המזל הרע ולהביא אותה לגמר? להלן סקירת 26 השירים המתמודדים על מקום בקדם הלטבי, ה-Supernova:

Aivo Oskis – Dive Deep – השיר נפתח בדרופ אלקטרוני וממשיך בקטע RnB של Oskis המתקמבק. הוא סיים בשנה שעברה במקום השמיני והאחרון בגמר הקדם. האווירה היא של מוזיקת Soul ו-Oskis מתאמץ מאד להישמע אמריקאי. הוא זמר טכני מאד טוב ושר נכון, אבל השיר, שאולי היה ניתן לעשות עמו יותר, נשמע כמו חיקוי יותר מכל דבר אחר. זה לא הולך לשום מקום לצערי. זה מקבל נקודות על המבצע, אבל החיבור שם בין המבצע לשיר לא עובד כל כך. בין כותבי השיר נמצא Ruslans Kuksinovičs, אשר מנסה כבר כמה שנים עם שירים בקדם ורק בשנה שעברה הגיע לגמר הקדם, עם "Somebody's Got My Lover" שביצע אותו מבצע. 3/5.

Alekss Silvērs – Again – המתמודד זכור לנו מהשנה שעברה, אז סיים במקום השביעי בחצי הגמר ולא עלה לגמר הקדם. מדובר הפעם בבלדת פולק-רוק-קאנטרי. זה זורם מאד, אבל לא להיטי בעליל. יש לא סיכוי לא מבוטל להגיע לקדם, אבל רק בזכות הלמל"מיות של השיר, אשר מזכיר במקצב שלו את "Shallow" של Lady Gaga and Bradley Cooper. בסדר. 3/5.

Alise Haijama – Me Me Song – זה אמור להיות ראפ-היפ-הופ עם גשר ופיזמון פופ RnB ניינטיזי. רפרנסים תרבותיים מארה"ב ומיפן, אבל אין בשיר הזה כלום. זה בעיקר פארודיה על שירי קדם מזרח אירופאיים, שמנסים להיות מגניבים. היא הכניסה איזו מילה בלטבית לפי דעתי. ההפקה עמוסה ועייפה. רע מאד, אין שום סיכוי שזה מגיע לקדם. מה זה אומר "מימי סונג?". 2/5.

Annemarija Moiseja – Undo – האינטרו אלקטרוני וההמשך מושך לדרים-פופ. ההמשך מאכזב ברמות אחרות. השיר כולו הפקה. אין ליריקה, אין לחן, אין ביצוע, הכל עיבוד והפקה כבדה שמחפה על היעדר שיר. די כבר. מאחורי השיר עומדים חברי להקת Double Faced Eels, אשר סיימו במקום הרביעי בקדם בשנה שעברה. 2/5.

ANNNA – Polyester – היא נראית כמו סטודנטית, שנקלעה בטעות לתחרות. והיא שרה שיר על טישרטים… לפחות היא לבושה בפוליאסטר, כמו שהשיר מחייב. אני מחבב את זה, זה אינדי-פופ מטופש ויומרני. היא כתבה את השיר בעצמה וזה נשמע ככה. אין לזה שום סיכוי להגיע לקדם, אבל יש לזה פיזמון קליט ומגניב וסיכוי להיהפך לקאלט. 3/5.

Antra Stafecka & Atis Ieviņš – Coming Over – האינטרו מזכיר להקות כמו OneRepublic ודומיהם. לסולן קול מעושן, אבל כל האפיל הוא מתאמץ ולא אותנטי. זה כאילו רוק-אמריקנה-קאנטרי פינת ברוס ספרינגסטין, אבל זה לא עומד במשימה. הניסיון הוא ליצור המנון אצטדיונים, עם Millennial Woop שיצא מהאפנה, תודה לאל. זה זורק אותי לדנמרק 2001, כאשר גם אז היה ניסיון לחקות סגנון אמריקאי מובהק. חלש. Atis Ieviņš התמודד בקדמים של 2015 ו-2015 ללא הצלחה מרובה. 2/5.

Audiokvartāls – Connection – הם נשמעים קצת כמו להקה מהסיקסטיז בבתים וכמו להקה מהאייטיז בפיזמון. האם יש Connection בין הבית לפיזמון? לא במובן המסורתי, אבל זה עובד. אני מחבב אותם, הם נשמעים כמו הרכב מוזיקלי ומוכשר, אבל השיר מאבד גובה מהר מאד ולא מצליח למכור את הסחורה. 3/5.

Bad Habits – Sail with You – זה פולק אמריקאי, שכבר שמענו וראינו. הם לבושים במיטב אפנת הפולק ונשמעים אמריקאים, אבל השיר עצמו חסר ייחוד. Mumford & Sons ודומיהם יצאו עם שירים דומים, והנוכחי אינו בולט בשום צורה. הקול של הסולן מעניין, אך מעיד על חוסר אותנטיות. באמצע השיר, הוא משנה קצב והופך לפחות כאסחיסטי ויותר מלודי. זה חביב, אבל אני מפחית לו נקודות על מאמץ יתר 3/5.

DRIKSNA – Stay – לשעבר מהצמד My Radiant You, אשר כמעט הגיעו למקום השלישי לפני שלוש שנים. השיר מתפתח בבית, ואז מגיע לפיזמון הגנרי והמאד משעמם. הריף של הגיטרה מדבק, אבל השיר חלש ולא מחזיק את כל השלוש דקות. צר לי. בין כותבי השיר נמצא Aidan O'Connor, אשר היה מכותבי השיר הצ'כי לאירוויזיון 2016. 2/5.

Edgars Kreilis – Tridymite – הוא חוזר ובקטן. Kreilis עם עוד פופ מיד-טמפו גנרי ולא מרשים, שכנראה ייכנס לקדם. הוא ווקליסט סביר ויודע להופיע. השיר עובר חלק בגרון, גם אם לא מרשים יותר מידי. זה חמוד, מופק כאלקטרו-פופ מועדוני עגמומי משהו. סביר, אך לא הרבה מעבר לכך. הוא משתתף בקדם המקומי מידי שנה מאז 2017, כאשר בשנתיים האחרונות סיים במקום השישי בגמר. בין כותבי השיר Ingars Viļums, גיטריסט להקת Brainstorm, נציג לטביה 2000. 3/5.

Elizabete Gaile – For You – בלדת פופ-רוק, מושרת על ידי זמרת מעט בוסרית בהופעתה, אך עדיין כזו שניתן להתחבר אליה. כמו הרבה שירים בקדם הזה, גם השיר הזה נשמע לא מהודק מספיק. המבטא שלה לא מושלם, והאווירה הכללית היא של הופעה במועדון. ההפקה זולה, ולצערי זה לא מתרומם. בין כותבי השיר נמצא Jūlijs Melngailis, שהיה מכותבי שירו של Edgars Kreilis בקדם של שנה שעברה. 3/5.

Katrīna Bindere – I Will Break Your Heart – תואמת Elina Born בחצי שיר. ההרגשה היא של שיר חצי עשוי, אבל עם פוטנציאל. יש מלודיית פופ-אינדי א-לה Lana Del Rey, היא נראית מצוין ויודעת מה לעשות עם הקול שלה. השיר חייב לעבור שדרוג רציני ולקבל יותר נפח. לקראץ סוף השיר יש חזרה על הפיזמון, וזה עוד משהו שצריך להיפטר ממנו. אחד מכותבי השיר הוא DRIKSNA, המתמודד בקדם בנפרד. 3/5.

Katrīna Dimanta – Heart Beats – ארבעה אנשים עבדו על השיר הזה. Dimanta עצמה היא מההרכב Aarzemnieki, שייצגו את לטביה באירוויזיון 2014, ולא הצליחו להעפיל לגמר. זה שיר כיפי, קיצבי, אך אקוסטי, פולקי-משהו. האווירה היא שמחה וכפרית ו-Dimanta משתמשת בקולה הגרוני בשיר. חמוד מאד. 3/5.

Laika Upe – All My Roads – עוד מתקמבקים מהשנה שעברה. אלקטרו-רוק מודרני, שנשמע כמו שיר לטבי אירוויזיוני, כלומר טוב, אבל כזה שלא מעפיל לגמר… אני אוהב את העובדה שהם מחוברים לשיר, הסולן נשמע טוב וכל החבילה עוברת יפה. זה לא השיר הכי קופמטטיבי בתחרות, אבל זה מספיק טוב כדי לקבל מקום בקדם לדעתי. בין הכותבים Kaspars Ansons, שהפיק את השירים הלטבים לאירוויזיון 2015 ו-2016. ב-2017 היה מהכותבים של ההשיר "I'm Like a Wolf" לקדם הליטאי, אשר סיים בו במקום השני. 3/5.

Līva – Not That Important to You – עוד שיר שנשמע כאילו מושר על ידי סטודנטית שנה א' למוזיקולוגיה. ההופעה הווקלית מחרידה. השיר עצמו מנסה לחקות זמרות פופ-EDM כמו Julia Michaels ודומיה. זה רפטטיבי ורע. גם כאן Kaspars Ansons בין הכותבים. 2/5.

MADARA – Māras zeme – הפייבוריטית הגדולה של החובבים מלפני שנתיים חוזרת, בשיר פולקלור פגאני. אני לא מהחובבים של הז'אנר. האתניות הצפון אירופאית הייתה פופולרית בתחרות בשנות התשעים, ותודה לאל, שהאפנה הזו חלפה. המבצעת רוכבת על אפנת איכות הסביבה, שהרימה ראשה בשנה האחרונה. השיר הזה נשמע כאילו נשלף מאירוויזיון 1996, ונא להשאיר אותו שם. תודה. 2/5.

Maia – Make It Real – מדובר בשיר EDM עם השפעה של מוזיקה אורבנית, משהו שקצת יצא מהאפנה בשנים האחרונות. זה נחמד, אבל נשמע חובבני מאד, עם הפקת סינת' כבדה מידי, שנועדה להטביע את הקול המוגבל של Maia בדרופ מתיש. זה נחמד לשמיעה, אבל לא נמצא בליגה של הגדולים בשום צורה. 3/5.

Markus Riva – Impossible – הוא כתב את השיר עם לא אחרת מאשר Aminata, נציגת לטביה 2015 וכותבת לטביה 2016. זה אחד השירים עם ההוקים היותר חזקים. זה הרבה פחות גרוע ממה שחשבתי. Riva מנסה להיות פחות פופ ויותר אינדי, בהשוואה לניסיון שלו מהשנה שעברה, אני לא בטוח איך זה הולך לעבוד עבורו. הוא נראה ונשמע כמו דג מחוץ למים. זה שיר לזמר עם קול רוקיסטי יותר או אינדי יותר. 3/5.

Miks Dukurs – I'm Falling for You – הוא כתב את השיר בעצמו. מדובר בבלדת רוק רוך עם השפעות בלוז. זה מקסים, קטן, שלם. כן, זה מאד אמריקאי, אבל Dukurs נשמע מאד מחובר לשיר ולעצמו. השיר עצמו מעובד בעדינות ונשמע כמו בלדת אינדי רומנטית של זמר במועדון. מצוין. Dukurs ניסה את מזלו בקדם מספר פעמים, אך ללא הצלחה יתרה. 3/5.

Rūta Ķergalve – Izgaismots – עוד שיר בלטבית. בלדה מורכבת ומאד אינדית-פגאנית בסגנונה. זה הדבר הכי אותנטי והכי engaging עבורי שראיתי הערב. זה לא מתאמץ, מלודי במידה, מלא תשוקה ונורא נורא טבעי. כמו כל שיר טוב, גם זה נגמר בפתאומיות. יופי של שיר. 4/5.

Sabīne Blūma Blūmane – Beauty Will Save the World – "היופי יציל את העולם". האמנם? בלדת שלום עולמי טיפשית מאד, גנרית להחריד, נשמעת כמו פארודיית של שירי אירוויזיון ושירי תחרויות מיס אמריקה. יש ל-Blūmane קול… של זמרת ליווי, וכך זה צריך להישאר. וגם השיר הזה צריך להישאר בתחתית רשימת השירים. 1/5.

Samanta Tīna – Still Breathing – חביבת חובבים, ולו בשל העובדה שמדובר בזמרת שניסתה שוב ושוב עם שירים גרועים, ופתאום הפתיעה בשיר… לא רע. זה Soul-אלקטרוני עם מוטיבים של מוזיקת אינדי ודאבסטפ. המון סגנונות מעורבבים בשיר אחד. בקליפ המושחז שהיא שחררה זה עובד, על הבמה רואים את הבלאגן. זה לא רע, אבל יש לי הרגשה שזה יהיה כישלון קולוסאלי. החובבים מחבקים אותה מהרגע שהשיר יצא. אני צופה טופ 3 ללא ניצחון. את השיר הלחינה בעצמה למילים של Aminata הידועה לכל. 3/5.

Seleste – Like Me – נציגת הדור החדש ב-Supernova. כמו דבר שקשור בדור החדש, גם זה בעל מלודיה עצלה ועיבוד פולקי תואם. קולות אופראיים מעטרים את הפיזמון, אבל ההרגשה היא שהשיר לא סוחב, שטוח משהו. הפוטנציאל שם, רק צריך, ובכן… יותר מאמץ. מלחין השיר הוא Reinis Briģis, חבר להקת Double Faced Eels למילים של המבצעת עצמה. 3/5.

Shanti – Voices in My Mind – צמד נשי, המתהדר בשם הודי, אך מביא לבמה משהו שונה לגמרי. זה מידטמפו אלקטרוני-פופ-האוס עם אווירה קודרת. יש כאן ניסיון לעשות Billie Eilish עם מלודיה שלא מחזיקה מים וזמרות שלא מחזיקות תו אחד כמו שצריך. זה שעתוק של חיקוי. אחת מהן היא Liene Matveja, שכבר ניסתה את מזלה בקדם בצמד אחר ב-2013. 2/5.

Signe & Jānis – Inner Light – בלדת פופ, שמתפתחת לאט. ל-Signe קול צלול ויפה, בעוד ל-Jānis קול גברי ומעט מוגבל. המלודיה לא מהודקת בכלל והמילים נשמעות כאילו משורבטות. זה מנסה להיות בלדה גדולה מהחיים, אבל זה לא זכיר בשום צורה, למרות שהשיר בנוי משני אקורדים שחוזרים על עצמם. 2/5.

Toms Kalderauskis – Be My Truth – זמר צעיר, המזכיר בווייב את Shawn Mendez. ל-Kalderauskis קול מושלם בנמוכים, קצת פחות בגבוהים, אבל ניכר שהשיר הזה לא נותן לו להראות את כל הגוונים שלו. בלדת פופ-אלקטרונית חלשה מאד עם אלמנטים של Soul. הבתים מבטיחים ובונים דרמה, אבל הפיזמון שטוח ופשוט מידי, וחבל. הוא ניסה את מזלו בקדם 2017 ללא הצלחה מרובה. 3/5.

להלן דירוגי לשירים הלטבים:

  1. Rūta Ķergalve – Izgaismots
  2. Miks Dukurs – I'm Falling for You
  3. ANNNA – Polyester
  4. Katrīna Dimanta – Heart Beats
  5. Katrīna Bindere – I Will Break Your Heart
  6. Laika Upe – All My Roads
  7. Markus Riva – Impossible
  8. Samanta Tīna – Still Breathing
  9. Audiokvartāls – Connection
  10. Edgars Kreilis – Tridymite
  11. Alekss Silvērs – Again
  12. Bad Habits – Sail with You
  13. Elizabete Gaile – For You
  14. Seleste – Like Me
  15. Aivo Oskis – Dive Deep
  16. DRIKSNA – Stay
  17. Toms Kalderauskis – Be My Truth
  18. Maia – Make It Real
  19. Signe & Jānis – Inner Light
  20. MADARA – Māras zeme
  21. Annemarija Moiseja – Undo
  22. Shanti – Voices in My Mind
  23. Antra Stafecka & Atis Ieviņš – Coming Over
  24. Līva – Not That Important to You
  25. Alise Haijama – Me Me Song
  26. Sabīne Blūma Blūmane – Beauty Will Save the World

בשבוע הבא צפויים להיחשף שמונת הפיינליסטים. הקדם עצמו ייערך ב-8/02.

תגובה אחת הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.