אחרי שבשנה שעברה סיפקה שערוריות וסיימה במקום העשירי בגמר, איסלנד תנסה השנה לשמור על המומנטום. להלן סקירת שירי הקדם האיסלנדי, הלא הוא ה-Söngvakeppnin. שימו לב, שכמידי שנה רוב הזמרים מגישים שתי גרסאות, האחת באיסלנדית והאחת באנגלית.
Brynja Mary – Augun þin – פופ מודרני עם הפקת אלקטרו א-לה Ariana Grande או Selena Gomez. זה להיט רדיו קליל ונחמד, אבל אני לא בטוח בכלל שזה יכול לעבור על הבמה בתור משהו אפקטיבי, זה נעדר אלמנט זכיר. להיט רדיו מקסים, שמהנה להאזין לו, אבל לא יותר מזה. הגרסה באנגלית לא פוגמת בשיר, אבל כן הופכת אותו למעט פחות מעניין. 3/5.
באיסלנדית:
באנגלית:
Daði Freyr – Gagnamagnið – מי שהגיע למקום השני בקדם 2017, ובשנה שעברה חתם על מכתב, הקורא להחרים את האירוויזיון בישראל, חוזר. ההופעה שלו ב-2017 הייתה אחד הדברים היותר משמחים וחמודים. גם הפעם הוא מגיע עתיר סינתיסייזרים להמנון פופ אייטיזי חמוד חמוד. זה דיסקו למתקדמים, פופ סקנדינבי מתוק ומשמח. הגרסה באנגלית מתוקה כמו זו באיסלנדית. 3/5.
באיסלנדית:
באנגלית:
DIMMA – Almyrkvi – השיר קיים בגרסתו האיסלנדית בלבד. זה מתחיל כבלדה אקוסטית שקטה ועובר מהר מאד לשיר מטאל עצבני. זה קצת גנרי ונשמע לי כמו Bon Jovi באייטיז. גלאם רוק, שאולי מנסה לרכוב על ההצלחה של Hatari באירוויזיון 2019. זה חביב, מלודי יחסית למטאל, אבל לא מרשים. 3/5.
Elisabet – Elta þig – היא חוזרת, בשיר שבין היתר הולחן על ידי Daði Freyr, המתמודד נגדה. אלקטרו-פופ-שלאגר אפקטיבי וחזק. בסטודיו זה עובר נהדר ועם הרבה אטיטוד, אבל אני בספק שזה יעבור באותה עצמה בלייב. זה קצת אירוטראפ פוגש מוזיקת EDM. הגרסה האנגלית מצוינת. 3/5.
באיסלנדית:
באנגלית:
Hildur Vala – Fellibylur – עוד שיר שאין לו גרסה באנגלית. מדובר בבלדה סבנטיזית, לא מודרנית בעליל, קודרת מעט. אני מניח שזה נכנס למחוזות האינדי, למרות שהשיר בעל מלודיה פריכה ונעימה. זה מקסים ומאד סקנדינבי. סוג של שלאגר-בלוז. 3/5.
Isold & Helga – Klukkan tifar – השיר הוא בלדת סינגר-סונגרייטר בסגנון, פופ-פולק. בהמשך זה הופך להיות המנון סאחים עם Millennial Woop. מתאמץ מאד, חנפני וחסר ייחוד. בלדה אמריקאית מאד, תעשייתית. 2/5.
באיסלנדית:
באנגלית:
Iva – Oculis Videre – השיר מתחיל בצלילי תופים וממשיך כבלדה אתנית ניינטיזית. כותרת השיר פירושה "העין רואה" בלטינית. הווקל הוא אופראי משהו והמוזיקה ימי ביניימית. זה חמוד, אבל לא הכי אפקטיבי. בפיזמון השיר לוקח למקום של מוזיקת עולם-אתניות צפון אירופאית. זה יכול לעבוד בתחרות עצמה, אבל זה לחלוטין לא הטעם שלי. קיטש. 2/5.
באיסלנדית:
באנגלית:
Kid Isak – Ævintyri – להיט פופ-אורבני, שמכוון גבוה. ל-Isak קול גבוה ומדויק והצוות שעומד מאחוריו אחראי לכמה מהלהיטים הגדולים באיסלנד בשנים האחרונות. אם זה יקבל הופעה אפקטיבית וחזקה, זה יכול להתמודד על הבכורה ולהפתיע. מפתיע שאין לזה גרסה באנגלית. 3/5.
Matti Matt – Dreyma – אי אפשר קדם איסלנדי בלי בלדת קיטש סקנדינבית. גם לשיר זה אין גרסה באנגלית. לשמחתנו הפעם יש לו יותר מידי תחרות על מנת להגיע לגמר… מדובר בזמר, שייצג את המדינה ב-2011 כחלק מהרכב. זה משתפך, ווקלית מרשים, אבל באמת, חסר סיכוי להעפיל לגמר האירוויזיון. 2/5.
Nina – Ekko – בלדה עד מיד טמפו פופ-אמצע הדרך. בפיזמון הראשון זה כבר הופך לאירופופ-אלקטרו מיושן, מתחילת האלפיימיז. זה חסר ייחוד ואני בספק שיהיה לזה איזושהי השפעה בלייב. קולות נשיים רכים מוסיפים לקלישאה. הגרסה באנגלית אף גרועה מזו האיסלנדית. 2/5.
באיסלנדית:
באנגלית:
להלן דירוגי לשירי הקדם:
- Hildur Vala – Fellibylur
- Daði Freyr – Gagnamagnið
- Kid Isak – Ævintyri
- Elisabet – Elta þig
- Brynja Mary – Augun þin
- DIMMA – Almyrkvi
- Iva – Oculis Videre
- Nina – Ekko
- Matti Matt – Dreyma
- Isold & Helga – Klukkan tifar
הקדם האיסלנדי יחולק לשני חצאי גמר וגמר, כאשר חצאי הגמר יתקיימו ב-8/02 וב-15/02. הגמר יתקיים ב-29/02.