אוקראינה ממשיכה בהליך הבחירה שלה לאירוויזיון 2020. חצי הגמר השני של ה-Vidbir, הלא הוא הקדם האוקראיני. האם מחצי הגמר הזה יגיע נציג אוקראינה? ניתן לצפות בתחרות כאן.
המנחה, Serhiy Prytula, פותח את הערב ומציג את השופטים: Andriy Danylko, הלא הוא Verka Serduchka, נציגת אוקראינה ב-2007, נציגת אוקראינה 2006, Tina Karol ו-Vitaliy Drozdov, המפיק הראשי של תחנת הרדיו TAVR. התחרות מתחילה.
Moonzoo feat. F.M.F. Sure – Maze – בסקירת השירים ציינתי: "בלדת רוק, שמתחילה בהפקת lo-fi, וממשיכה כבלדת אינדי-רוק עם הפקת אלקטרו טכנואית. אחרי דרופ אלקטרוני חזק למדי, ששוב לוקח ל-Maruv, יש קטע ראפ שמושר על ידי F.M.F. Sure הטקסני. זה שיר טוב, שיכול לעלות לגמר, וגם להגיע שם גבוה. 3/5."
בהופעה החיה: הסולן עומד במרכז הבמה בבגדים שחורים, וכך גם יתר חברי הלהקה. הוא מנומנם משהו, וזה עובד פחות ממה שזה עבד בסטודיו. F.M.F. Sure עושה עבודה טובה, אבל הראפ לא מספיק פרשי וההופעה של השיר חסרת כריזמה. בוידאוארט אורות סגולים-כחולים. ההרכב מסיים עם 51% תמיכה באפליקציה.
Fo Sho – Blck Sqr – בסקירת השירים ציינתי: "אחד השירים המפתיעים בקדם השנה, היפ-הופ וטראפ של שלישיית בנות, עם דרופ חזק ברקע לאורך כל השיר, ופיזמון Soul-RnB רטרואי, שמושך דווקא לשנות ה-20. זה צפוי להיות בעל הופעה חזקה ואפקטיבית ולהתחבב על השופטים והקהל, כל עוד ישמרו על ראש פתוח. 4/5."
בהופעה החיה: ההופעה מתחילה בספוקן וורד באוקראינית. הבנות לבושות באאוטפיטים כעורים בכתום, תכלת וסגול. הן יודעות לזוז ולמכור את השיר, אבל אני לא בטוח אם זה אפקטיבי כמו שקוויתי שזה. הן נשמעות טוב ביחד, אבל אם האוקראינים מחפשים משהו מלודי, זה לא יצליח. לקראת סוף השיר, הן פותחות מבערים. גם הן מקבלות 51% תמיכה באפליקציה.
Elina Ivashchenko – Get Up – בסקירת השירים ציינתי: "מדובר בבלדת פופ עם השפעות של מוזיקת Soul ותמה של שיר העצמה. המלודיה הזכירה לי את "Can't Take That Away" של Mariah Carey בחלקים ואת "רק בשבילו" של מורן מזור בחלקים אחרים. זה קיטשי מאד, מתנפל עלייך בכל הכוח, והמילים קרינג'יות. 2/5."
בהופעה החיה: Ivashchenko עולה עם שמלה אפורה עם חתיכות אדומות מודבקות עליה. היא נראית כמו מלפיסנט… הבמה חשוכה ואפופת עשן. ברקע סמלים ותמונות של ידיים באדום. שיר מאד מאד חלש, אבל הופעה ווקלית טובה. ויזואלית, זה גם היה לא מרשים. היא מסיימת עם 55% תמיכה באפליקציה.
Oleksandr Poriadynskyi – Savior – בסקירת השירים ציינתי: "בלדת רוק-פופ דרמטית א-לה השירים של Meatloaf. הקול של Poriadynskyi מזכיר את קולו של ה-loaf, וחלק מההגייה שלו נשמעת מוזר, קצת כמו נהמה של חיה פצועה. כל השיר דרמטי שלא לצורך, מביך לשמיעה, במיוחד אחרי כל השירים הנהדרים ששמענו. חלש, מיושן ולא זכיר. 2/5."
בהופעה החיה: לשיר הגרוע של הערב ושל הקדם האוקראיני, מתלווה הופעה בהתאם. Poriadynskyi לובש שחורים ומופיע על רקע אדום זעקני. ההופעה חסרת כריזמה ונוכחות. מאחוריו זמרי ליווי לבושים בשחור גם כן. כנראה ההופעה הכי פחות מופקת בקדם האוקראיני. הוא מסיים עם 56% תמיכה, לא פחות.
Garna – Who We Are? – בסקירת השירים ציינתי: "השיר מתחיל כמידטמפו אלקטרופופ וממשיך כפאוור-פופ אלקטרוני עם הפיזמון הראשון. זה קצת גנרי לטעמי, היא נשמעת לא אותנטית, מנסה לעשות רושם עם הקול הגדול שלה. יש איזה woop באוטוטיון אחרי כל פיזמון, וזה נשמע זול. שיר סביר מינוס. 3/5."
בהופעה החיה: זה פשוט נורא. היא צורחת את השיר, מנסה למכור תדמית קשוחה. גם כאן הצבעים השולטים הם אדום ושחור. בסוף השיר היא פותחת מבערים ומפגינה קול גדול. מה השופטים והקהל רואים שאני לא? כולם נעמדים ומוחאים כפיים… אני מודה שיש בהופעה איזו עוצמה, אבל השיר עצמו לא מרשים עד כדי כך. היא מסיימת עם 52% תמיכה.
Khayat – Call for Love – בסקירת השירים ציינתי: "חוזר לאחר שהופיע לראשונה ב-Vidbir 2018. השיר הזה חלש בהרבה משירו דאז. אירופופ אלקטרוני, עם מלודיה מעט מיושנת, אבל הפקה מהוקצעת, כולל דרופ אלקטרו-אתני, ופיזמון שמזכיר את השיר של Maruv, שזכה לפני שנתיים בקדם… זה קליט מאד, פופי מאד, אבל יש בזה משהו לא פרשי לטעמי. 3/5."
בהופעה החיה: Khayat עולה במין חליפת חלוק, מן טייק על לבוש הקוזקים אולי? עמו שתי רקדניות בלבוש דומה. את הבמה שוטפים אורות תכולים ובוידאוארט צבעי זהב. המבטא שלו לא משהו, אבל הדרופ האלקטרוני-אתני ממכר. הוא נותן גם בכמה צעדי ריקוד. זה פחות כריזמטי ממה שחשבתי שזה יהיה. הוא מסיים עם 38% תמיכה באפליקציה בלבד. מפתיע.
David Axelrod – Horizon – בסקירת השירים ציינתי: "בלדת פופ מיושנת למדי. מתחיל כמו בלדת דיסני וממשיך כמו בלדת קיטש מאמצע שנות התשעים. נורא ואיום, מנותק לחלוטין מכל הקשר מוזיקלי רלבנטי 2/5."
בהופעה החיה: הופעה קיטשית המותאמת לשיר הקיטשי הזה. Axelrod לבוש שחורים, מאחוריו ארבעה זמרי ליווי לבושים לבן, עם כנפיים גדולות. זה כל כך פומפוזי ומגוחך. יש גם מכונת רוח שעובדת שעות נוספות. מתיש. הוא מסיים עם 50% תמיכה באפליקציה.
Tvorchi – Bonfire – בסקירת השירים ציינתי: "פופ עכשווי ועדכני, עם מוזיקת Soul, היפ-הופ/ראפ והפקת אלקטרו וטראפ חזקה. זה הזכיר לי מאד את Mahmood, ולטעמי זה שיר שיכול לקחת את האירוויזיון. השיר הולך ומתעצם, ולא מאבד אנרגיה לשנייה. הפיזמון לוקח אותך למקום אמוציונלי, שנשבר עם החזרה לבית. אחד הדברים המגניבים השנה. 4/5."
בהופעה החיה: סולן ההרכב עולה בז'קט ארול ואפנתי בשחור ולבן, שנראה ארוך כמו חלוק. הקהל מאד נהנה מההופעה. אני חייב להודות שווקלית זה מאכזב, אבל השיר נהדר. הוא לא כזה ווקליסט חזק, כמו שהוא נשמע בסטודיו, וחבל. עם זאת, הוא כריזמטי, קופץ על הבמה ונותן הופעה תזזיתית.
להלן דירוגי לשירי חצי הגמר, המתעדכן לאחר ההופעות:
- Tvorchi – Bonfire
- Fo Sho – Blck Sqr
- Moonzoo feat. F.M.F. Sure – Maze
- Garna – Who We Are?
- Khayat – Call for Love
- Elina Ivashchenko – Get Up
- Oleksandr Poriadynskyi – Savior
- David Axelrod – Horizon
בעודנו ממתינים להצבעות, הופעת ביניים של להקת The Hardkiss.
השופטים מכריזים על הצבעתם:
01 – Garna
02 – Oleksandr Poriadynskyi
03 – Fo Sho
04 – Elina Ivashchenko
05 – Moonzoo feat. F.M.F. Sure
06 – David Axelrod
07 – Khayat
08 – Tvorchi
בינתיים, הופעת ביניים של נציג צ'כיה The Spirit Of Music ו-Benny Cristo:
הגיע זמן להצבעת הקהל:
01 – Garna
02 – Moonzoo feat. F.M.F. Sure
03 – FO SHO
04 – Elina Ivashchenko
05 – David Axelrod
06 – Oleksandr Poriadynskyi
07 – KHAYAT
08 – Tvorchi
מה שאומר שלגמר עולים Tvorchi, KHAYAT ו-David Axelrod.
ניתן לראות את חצי הגמר שוב כאן: