ברוכים הבאים לחצי הגמר השני של הקדם האיסלנדי, ה-Söngvakeppnin. איסלנד תנסה לשמור על המומנטום, ולבחור בשיר שיעניק לה הישג מכובד ברוטרדם. האם השיר נמצא בחצי הגמר הנוכחי? בשלב חצי הגמר, כל השירים יבוצעו באיסלנדית. בגמר, השירים יבוצעו בשפה בה מעוניין לשיר המבצע במידה ויגיע לאירוויזיון. השירים ייבחרו בשילוב קולות הקהל והשופטים.
הערב נפתח במנחי הערב יושבים על ספה ושותים שוקו חם. אחד מהם מבצע את " A Million Dreams" מ-The Greatest Showman בגרסתו האיסלנדית. הקיר מוסר, והקהל מריע בהתלהבות. המנחים מציגים את מתמודדי הערב והתחרות מתחילה.
Daði Freyr – Gagnamagnið – בסקירת השירים ציינתי: "מי שהגיע למקום השני בקדם 2017, ובשנה שעברה חתם על מכתב, הקורא להחרים את האירוויזיון בישראל, חוזר. ההופעה שלו ב-2017 הייתה אחד הדברים היותר משמחים וחמודים. גם הפעם הוא מגיע עתיר סינתיסייזרים להמנון פופ אייטיזי חמוד חמוד. זה דיסקו למתקדמים, פופ סקנדינבי מתוק ומשמח. הגרסה באנגלית מתוקה כמו זו באיסלנדית. 3/5."
בהופעה החיה: הוא עולה עם אותה חולצה שלבש בקדם 2017, וכך גם שאר חברי ההרכב שעמו. ההופעה היא בדיוק כמו שהייתם מצפים, אם צפיתם בו בקדם לפני 3 שנים. האם השנה היא סוף סוף השנה שלו? מקומו בגמר מובטח. הופעה כיפית ומשובבת נפש.
Hildur Vala – Fellibylur – בסקירת השירים ציינתי: "עוד שיר שאין לו גרסה באנגלית. מדובר בבלדה סבנטיזית, לא מודרנית בעליל, קודרת מעט. אני מניח שזה נכנס למחוזות האינדי, למרות שהשיר בעל מלודיה פריכה ונעימה. זה מקסים ומאד סקנדינבי. סוג של שלאגר-בלוז. 3/5."
בהופעה החיה: היא עולה בשמלה כחולה שני גוונים, שנראית עשוית טלאים. ההופעה הווקלית נפלאה, והשיר עצוב ומקסים. היא נותנת לו הופעה תיאטרלית, מלאת תנועות ידיים ותזוזות מצד לצד. זה מכשף ממש, עולה אצלי ל-4/5.
Iva – Oculis Videre – בסקירת השירים ציינתי: "השיר מתחיל בצלילי תופים וממשיך כבלדה אתנית ניינטיזית. כותרת השיר פירושה "העין רואה" בלטינית. הווקל הוא אופראי משהו והמוזיקה ימי ביניימית. זה חמוד, אבל לא הכי אפקטיבי. בפיזמון השיר לוקח למקום של מוזיקת עולם-אתניות צפון אירופאית. זה יכול לעבוד בתחרות עצמה, אבל זה לחלוטין לא הטעם שלי. קיטש. 2/5."
בהופעה החיה: היא לובשת שמלה לבנה נשפכת, פולקית משהו, שמשרתת את השיר והאווירה שלו. הבמה חשוכה והוידאוארט שמשדר כחול מאיר את הבמה. סביבה ארבע מלוות בשמלות לבנות. הכל מאד צפוי. היא נותנת הופעה ווקלית מרשימה, לא אקח זאת ממנה.
Nina – Ekko – בסקירת השירים ציינתי: "בלדה עד מיד טמפו פופ-אמצע הדרך. בפיזמון הראשון זה כבר הופך לאירופופ-אלקטרו מיושן, מתחילת האלפיימיז. זה חסר ייחוד ואני בספק שיהיה לזה איזושהי השפעה בלייב. קולות נשיים רכים מוסיפים לקלישאה. הגרסה באנגלית אף גרועה מזו האיסלנדית. 2/5."
בהופעה החיה: היא יפהפייה אמיתית. עולה בשמלה לבנה, שנראית כמו אהיל של מנורה. בניגוד למה ששיערתי, זה דווקא עובר מאד טוב בלייב, זה אפילו נשמע חביב. עולה אצלי ל-3/5. ל-Nina יש כריזמה לא מבוטלת, והיא מצליחה למכור את השיר, כשהיא לבדה על הבמה רוב ההופעה.
Matti Matt – Dreyma – בסקירת השירים ציינתי: "אי אפשר קדם איסלנדי בלי בלדת קיטש סקנדינבית. גם לשיר זה אין גרסה באנגלית. לשמחתנו הפעם יש לו יותר מידי תחרות על מנת להגיע לגמר… מדובר בזמר, שייצג את המדינה ב-2011 כחלק מהרכב. זה משתפך, ווקלית מרשים, אבל באמת, חסר סיכוי להעפיל לגמר האירוויזיון. 2/5."
בהופעה החיה: Matt מופיע עם חליפה כחולה ונראה אלגנטי מאד. אותו מלווה פסנתרנית, לבושה שחור. המצלמה מסתובבת סביבו והוא עובר לשבת ליד הפסנתרנית. בפיזמון הוא מעלה הילוך ועובר לקדמת הבמה. המלווים נכנסים ועומדים בצידי הבמה. העמדה קלישאתית לשיר לא מעניין.
להלן דירוגי לשירי חצי הגמר, המתעדכן לאחר ההופעות:
- Hildur Vala – Fellibylur
- Daði Freyr – Gagnamagnið
- Nina – Ekko
- Iva – Oculis Videre
- Matti Matt – Dreyma
הגיע הזמן למופע מופע הביניים, הכולל גרסה שקטה של "Waterloo" של ABBA והופעה של זמר בשם Floni, המבצע גרסה מודרנית משלו לשיר האיסלנדי מאירוויזיון 1991, "Draumur um Nínu".
אחרי ריקאפים אינספור, הגיע זמן התוצאות. לגמר עולים:
Daði Freyr
Iva
בנוסף אליהם, ה-Wildcard של הפקת הקדם ניתן ל:
Nina
ניתן לצפות שוב בחצי הגמר כאן. בעוד שבועיים – הגמר, בו יתמודדו ארבעה שירים על הזכות לייצג את איסלנד בהולנד.