מה תשיר עדן אלנה על הבמה ברוטרדם? ישראל בוחרת, בקדם פרטי לעדן אלנה, זו השנה השנייה ברציפות. הפורמט של בחירת השיר שונה לאורך הדרך מסיבות שונות. בתחילה דובר על שימוש בפורמט האמריקאי "Songland" כפלטפורמה לבחירת השיר. מאוחר יותר זנח התאגיד את הרעיון, וקבע קדם רב שלבי לבחירת השיר. 16 שירים היו אמורים להיבחר על ידי וועדה, ולעלות לאתר תאגיד השידור. 8 מתוכם היו אמורים להתמודד בקדם, שהיה אמור להתפרס על פני 3 תכניות, שני חצאי גמר וגמר, אבל לקורונה, ולמוזיקאים הישראלים היו תכניות אחרות. 220 שירים התקבלו לתהליך, ומתוכם עלו רק 9 לאתר התאגיד, ככל הנראה עקב הרמה הלא מספקת. הקדם הטלוויזיוני הרב שלבי בוטל. 3 שירים עלו לשלב הבא, 2 הועלו על ידי הקהל ועוד 1 על ידי הוועדה. חשיפת השירים, שהעפילו לשלב הבא, הייתה אמורה לקרות ב-3/01, אך שמותיהם דלפו ופורסמו על ידי ערן סוויסה בסוף דצמבר. התאגיד מיהר לחשוף את השירים בגרסתם החדשה לאחר מכן. ב-19/01 פורסמו שלושת הקליפים של השירים ונפתחה ההצבעה לקהל דרך האפליקציה של כאן. ההצבעה תיסגר הערב. אם לא די לנו בשערוריות, שמות כותבי השירים נחשפו, לפחות באופן חלקי, וזאת בניגוד לכללי התחרות שקבע התאגיד, ולמרות שבתאגיד השידור ניסו לשמור זאת בסוד. אלין כהן, בעלת מותג הקוסמטיקה על שמה, דווחה כאחת מכותבי השיר "Ue La La", ולאחר מכן שונו חלק ממילות השיר, על מנת לא לכלול שמות מוצרים שבבעלותה. בהמשך קיבלו מספר חברי קהילת Eurovision Il בפייסבוק פניות במסנג'ר מפרופילים פיקטיביים על מנת לתמוך בשיר "Ue La La", עבור תמורה חומרית לכאורה. לא ברור האם מדובר במי מתומכי השיר, שרוצים לקדם את השיר בצורה לא אתית, או שמא מדובר בתומכי שירים אחרים, שרוצים להשחיר את יוצרי "Ue La La". נשאלת גם השאלה עד לאן ירחיקו אותם אנשים כדי לוודא שהשיר שלהם ינצח. היום פרסמה אימה של אלין כהן סטורי באינסטגרם בו היא מקדמת את השיר. היא הסירה את הסטורי אחרי פנייה של תאגיד השידור.
הערב נפתח בדבריה של המנחה לוסי איוב, ולאחר מכן פתיחת אפשרות להצבעה נוספת דך האפליקציה. לאחר מכן, דרכה של עדן אלנה לאירוויזיון, כולל הביטול של השנה שעברה. ממשיכים עם הריקאפ של שלושת השירים, ועדן מתוך אולפן ההקלטות.
עדן מוזמנת לבמה לראיון קצר עם לוסי. גם לה נמאס ההליך והיא מתה לדעת עם איזה שיר היא תסע להולנד. לוסי מראיינת את המפיק של אירוויזיון 2021, Sietse Bakker, אשר מבטיח, שוב, שהאירוויזיון השנה יתקיים. הוא מבטיח מופע פתיחה מרהיב מזה שהרימו בתל אביב 2019. ההצבעה נסגרת.
בשלב זה נחשפים היוצרים בפגישה עם לוסי ועדן. הפגישות הוקלטו בבתי היוצרים, ככל הנראה בתחילת החודש. מתחילים עם "La La Love". אחרי שהשתיים שרות את השיר במכונית, עדן זוכה לשיחת וידאו (עדיין מהמכונית) עם זוכה אירוויזיון 2019, Duncan Laurance. יוצרי השיר הם יוסף באך, סולן להקת Benjamin's Brother, הדיג'יי גל מלכה וגיל ויין. יוסף מציין שהוא פריק של אירוויזיון.
La La Love – בסקירת השירים כתבתי על גרסת הדמו: "אחד מחביבי החובבים המוקדמים. פופ גנרי למדי, שמזכיר קצת שירים של The Chainsmokers מלפני 5 שנים. כבר בגרסת הדמו יש דרופ אלקטרוני, שמדגים מה ניתן לעשות עם השיר. זה שמח ורקיד, אבל חוץ מביט ברור, לשיר עדיין חסר הרבה כדי לעשות משהו אפקטיבי. עם דרופ אלקטרוני אי אפשר ללכת למכולת. ייתכן שיש כאן ניסיון לעשות follow up ל-"Feker libi". אם אני מזהה נכון את הקול, זו כתריה ששרה את הדמו. גם בשיר הזה יש השפעות קורונה וסגר ברורות. הזמרת מדברת על כך שהיא לובשת את הפיג'מה כבר שבוע ושעברנו שנה קשה. היא מתכננת מסיבה עם חברים, מתוך אופטימיות זהירה, שאם וכאשר השיר יעלה על הבמה ברוטרדם המגיפה כבר תהיה מאחורינו. האם זה השיר של צליל קליפי וינון יהל? אה, ונקודה חשובה לסיום: החובבים בחו"ל חיבבו את השיר, אבל הזדעזעו מהשורה "I want it to infect my generation". הנטייה הישראלית היא לצחוק ולהקליל כל מצב קיים, אבל בשביל האירופאים מדובר בשורה שהיא חסרת רגישות במקרה הרע או חסרת מודעות במקרה הטוב, אם יוצאים מנקודת הנחה שאנשים אשכרה מתים מהקורונה… אמליץ לשנות את השורה ל-"I want it to immune my generation" אולי. 3/5."
בגרסה החדשה בביצוע עדן: העיבוד בפיזמון נשמע יותר קליל, ופחות אגרסיבי, מה שמתאים לקולה הצעיר של עדן. התווספו אלמנטים מזרחיים בדרופ ובגשר השני. בנקודות מסוימות, העיבוד מקבל יותר oomph, אבל אחרי ששמענו את הדמו, זה נשמע קצת מאולץ. יש מודולציה קלה לקראת סוף השיר, שם כבר עדן מתאמצת בפלצט.
בדרך לפגוש את יוצרי "Set Me Free", מצטרף יונתן, בן זוגה של עדן לנסיעה. כותבי השיר הם המפיק המוזיקלי נועם זלטין, הדיג'ייאים עידו נצר ועמית מרדכי והבמאי רון כרמי. סבא של עידו, הלא הוא אפי נצר, מצטרף לראיון.
Set Me Free – בסקירת השירים כתבתי על גרסת הדמו: "13 שניות לתוך השיר וכבר פיזמון? למישהו יש מסר להעביר והוא לא מבזבז זמן. פופ-RnB קצבי, קצת השפעות Bruno Mars בבתים. בפיזמון הקצב יורד והשיר הופך מרגש יותר. כשנכנס הביט בפיזמונים הבאים, זה הופך את הכל למעט גנרי יותר ופחות מיוחד, ועדיין יש לשיר פוטנציאל, ואפשר להבין פחות או יותר לאן הכותב/מפיק של השיר רוצה לקחת אותו בהמשך. השורה "חלאס עם השיגעון" גרמה לחובבים ישראלים להפנות אצבע לכיוונו של דורון מדלי. מה אני מפספס? בניגוד לשירים הקודמים, השיר הזה דווקא מספר סיפור כללי יותר של יציאה לחופש ממערכת יחסים ולא מתעסק בקורונה, סגר וכו'. 3/5."
בגרסה החדשה בביצוע עדן: זה כנראה השיר החביב עליי מבין השירים שעלו לגמר הקדם, למרות שמבין התשעה היו שירים שהעדפתי על פניו. האינטרו קיבל הפעם וייב אמביינט, אבל כבר בבית הראשון הווייב ה-Bruno Marsאי חוזר. גם כאן, השיר יושב יפה על הקול של עדן. בבית השני נכנסים ביטים מזרחיים, כנראה שסוס מנצח לא מחליפים.. יש כאן מעבר מהיר בין כמה סוגי פופ, ואני לא בטוח עד כמה זה יהיה אפקטיבי מול הקהל האירופאי. לשיר התווסף C Part חמוד ("20-21 degrees") ואז עלייה של חצי טון לפי הספר, שעדן הודתה שהייתה לה מעט קשה לביצוע.
מסיימים עם יוצרי השיר "Ue La La". עדן שוב חוזרת על כך שהשיר הזה הוא פחות היא. אז מי מאחורי השיר? נוי אייזן, הצמד KNOB, ניב שירלי פטש ו…אלין כהן.
Ue La La – בסקירת השירים כתבתי על גרסת הדמו: "טוב, אז אפשר להכריז שכבר יש לנו שיר ל-OGAE Second Chance Contest? השיר הכי מדובר, בקרב החובבים בישראל ובחו"ל. הדיבור העיקרי הוא שזה נשמע כמו שיר שנכתב לנועה קירל, ואכן זה נשמע כמו "מיליון דולר" של האחרונה. פופ-רגאטון ואלקטרופופ עם איכויות של גילטי פלז'ר, אבל גם של כזה שיישאר בחצי הגמר. למרות ההפקה הכבדה, השיר רזה מבחינה מלודית וגם למילים היה ניתן להקדיש קצת יותר תשומת לב. בפרספקטיבה של כמה שנים אנחנו לא נעוף על זה יותר מידי… 2/5."
בגרסה החדשה בביצוע עדן: אחד השירים היותר מדוברים בקדם… זה לא רק אחד השירים החלשים בקדם כולו, זה גם לא יושב טוב על הקול של עדן, וגם היא הודתה שהוא לא הסגנון שלה. הפיזמון קיבל עיבוד, פחות אלקטרוני ויותר אקוסטי, וגם שם הכניסו אלמנטים מזרחיים, לדוגמה דרבוקה בפיזמון. כאן זה דווקא יותר מתאים מבשני השירים האחרים, אולי כי זה נותן לשיר קצת יותר אטיטוד והרגשה של שיר ישראלי ממה שניתן היה להתרשם בדמו. המלודיה מעגלית, וגם כאן יש מודולציה, שנשמעת מאולצת מאי פעם.
הגיע זמן לתוצאות. השיר הזוכה –
"Set Me Free"
בהצלחה לעדן ולישראל ברוטרדם!
ניתן לצפות בתחרות שוב כאן: