רגע לפני שעונת 2021 מעלה הילוך ולאחר מכן הופכת להיסטוריה מפוארת, פוסט שני ואחרון בסדרה, המוקדשת לשירי ומשתתפי הקדמים של העונה. להזכירכם, זהו סיכום של שירי הקדמים ה"גדולים" של העונה ולא טעמי האישי. הפוקוס הוא על הלהיטים הגדולים, כאלו שהיו חביבי חובבים ונפלו. כמובן, סביב כל אחד יש סיפור וסיבה מדוע הפסיד, שערוריות לצד סיפורי סינדרלה הפוכים, הרים שהולידו עכברים, שירים שהכזיבו בלייב, שיטות ניקוד שמנעו זכייה כזו או אחרת, או סתם פלופ חובבים, שלא הוכיח עצמו במבחן הקהל.
מקדוניה
הברדק סביב השתתפותו של Vasil כנציג התחרות הוא רב. הקליפ הרשמי של השיר המקדוני לאירוויזיון, "Here I Stand", נערך ויצא מחדש, מאחר ובקליפ המקורי הופיעה יצירת אמנות, מאחורי Vasil, שנראתה כמו דגל בולגריה. לדברי המשלחת, הקליפ נערך כי בהצגת היצירה יש בעיה של עבירה על זכויות יוצרים. הדבר עורר זעם של המקדונים, אשר מדינתם מצויה בסכסוך עם בולגריה עקב התנגדותה של האחרונה לצרף את מקדוניה ל-EU, עד שלא תודה בכך שאין שפה כזאת מקדונית, וכי מדובר בבולגרית. Vasil עצמו פרסם הבהרה והתנצלות בסטורי באינסטגרם שלו, אך המקדונים זעמו כי הוא ענד צמיד בצבעי בולגריה בסרטון. הטלוויזיה המקדונית הקימה וועדה, שבחנה את הלגיטימיות של הנציג והשיר לתחרות, וכצפוי אישרה אותם.
לגבי השיר עצמו, "Here I Stand" אכזב את החובבים ונמצא כעת באחד המקומות האחרונים בסיכויי הזכייה בתחרות. ההערכה היא, שהוא לא יעפיל לגמר התחרות, ואולי אף יסיים במקום האחרון בחצי הגמר. חובבים רבים קיוו כי הזמר יתעשת ויחליט לשלוח את הסינגל "SudBina", אך תקוות לחוד ומציאות לחוד.
נורבגיה
כמו בשנה שעברה, גם השנה ערכה נורבגיה את הקדם הארוך והמתיש ביבשת. חביב החובבים מההתחלה היו שלישיית Keiino, אשר ייצגו את המדינה באירוויזיון 2019 בתל אביב והגיעו במפתיע למקום הראשון בהצבעת הקהל, ולמקום השישי הכללי, עם שירם "Spirit in The Sky". הסינגלים שהוציאו לאחר מכן לא הצליחו כמו שירם לתל אביב, וההרכב החליט להשקיע את כל מרצו בשיר עבור קדם 2021, ולעבוד קשה על מנת להיות נציגי המדינה גם ברוטרדם. כותבי "Spirit in The Sky" גויסו למשימה והתוצאה הייתה "Monument", אירופופ המנוני ואפקטיבי בצורה בלתי רגילה, וחביב חובבים מוניומנטלי. עם זאת, מההתחלה היה ברור לכל, שמה שיעמוד בינם לבין זכייתם בקדם יהיה הזמר הפופולרי TIX. וכך היה. החובבים קיבלו קשה את המקום השני אשר סיימו בו Keiino, עם כ-100,000 קולות פחות מ-TIX. היו בחובבים שציינו, בחכמה רבה, כי Keiino שגו בכך שהשקיעו את השנתיים האחרונות בקהל החובבים האירופי ולא בקהל המקומי. בסופו של דבר, מי שמצביע בקדם הם הנורבגים עצמם, ואצלם TIX הוא עדיין פופולרי יותר. הבועה של החובבים שוב התנפצה, ולא בפעם האחרונה.
ניתן לצפות בהופעה החיה בגמר הקדם הנורבגי כאן.
ספרד
ספרד הייתה פאוורהאוס אירוווזיוני אי שם בסוף שנות השישים ותחילת השבעים. מאז מידי פעם הם מבליחים ביציאה, שמביאה אותם גבוה בתחרות כמו ב-1979, 1984, 1990 ו-1995. עם זאת, נקודת השבר הייתה כנראה ב-2005. ספרד התרסקה מאז, וכמעט מידי שנה מדשדשת במקומות האחרונים. גם השנה כנראה לא הולך להיות שיפור ניכר במצב המדינה בתחרות. ל-Blas Cantó, אשר נבחר לייצג את המדינה בתחרות, נערך קדם בו הוא ביצע שני שירים בלבד. "Memoria" היה השיר, שלא נבחר לאירוויזיון, ולכן הוא זוכה למקום בפוסט זה. פשוט כי לא היו עוד שירים לבחור מהם. עם 42% מהקולות השיר היה רחוק למדי מלזכות בקדם, אבל זה לא שהשיר שנבחר הוא יצירת מופת. "Memoria" היא בלדת פופ מודרנית, אשר מתפתחת למידטמפו. לשיר אלמנטים של מוזיקה אורבנית. לטעמי הוא נשמע כמו משהו, שהיה יכול להיות אפקטיבי לפני 8 שנים. התוצאה הייתה שיר חיוור עם לחן עצל.
ניתן לצפות בהופעה החיה בקדם הספרדי כאן.
פולין
הליך הבחירה הפולני השנה היה מבולגן למדי. רשות השידור הפולנית לא הייתה מרוצה מהשיר שקיבלה מ-Alicja Szemplińska, נציגתה ל-2020. לצד שמה עלה גם שמו של Krystian Ochman כנציג פוטנציאלי. לפי השמועות, Edyta Górniak, נציגת פולין ב-1994, הציעה עצמה למשימה, אך סורבה על ידי הטלוויזיה הפולנית. לפני כחודש עלה שמו של Rafał Brzozowski, כמי שייצג את המדינה בתחרות עם שיר שבדי, ואכן כך קרה.
רשות השידור הפולנית הייתה גם בשיחות עם Sanah. היה דיבור על לשלוח אותה עם השיר "Duszki". בטלוויזיה הפולנית מדברים על לשלוח אותה ב-2022. Sanah היא Zuzanna Irena Jurczak, ילידת וורשה, בת 23, אשר פרצה לפני כשנתיים. אלבום הבכורה שלה הגיע למקום הראשון במצעד הפולני ולמעמד פלטינה כפולה. "Duszki" היא בלדה עד מיטמפו מסוגת האינדי והאלקטרופופ, שיכול להיות משב רוח רענן עבור המדינה בתחרות.
פורטוגל
הפורטוגלים ערכו את ה-Festival da Canção זו השנה ה-54. בפעם השנייה בתולדות התחרות, נבחר שיר, אשר הגיע רק למקום השני בקהל ובשופטים. הפייבוריט של הקהל סיים במקום השלישי בלבד, אחרי שנקבר על ידי השופטים, למרות שכולם חזו את נצחונו בקדם. "Dancing in the Stars" היא בלדת פסנתר, אשר לא הייתם יכולים לנחש שהגיעה מפורטוגל. השיר מושפע מהדור החדש של זמרי הפופ, ונשמע כלל-אירופאי. ב-C Part נכנסת תזמורת ומזריקה דרמה לשיר. בחלקים השקטים של השיר הוא הזכיר לי את "Driving License" של Olivia Rodrigo. זה בהחלט שמיע, אבל קצת מתחנף. החובבים הפורטוגלים הבליטו את העובדה, שזו לא רק השנה הראשונה שבה נבחר לייצג את פורטוגל שיר בשפה האנגלית, אלא שהקהל הפורטוגלי בעצמו העניק את 12 ו-10 הנקודות שלו לשני השירים היחידים שבוצעו בקדם בשפה האנגלית.
ניתן לצפות בהופעה החיה מהקדם הפורטוגלי כאן.
פינלנד
גם פינלנד ערכה השנה קדם, אשר בסופו זכו Blind Channel בענק. הקהל העניק ללהקת המטאל 479 נקודות, לעומת Teflon Brothers x Pandora, שדורגו אחריהם בקהל עם 150 נקודות בלבד. האחים טפלון חברו ל-Pandora השבדית ללהיט בעל סאונד אייטיזי, שחזר להיות אפנתי בשנים האחרונות. סינת'פופ, שמתחיל חזק עם עיבוד ממכר, אבל ממשיך עם פזמון מטופש באנגלית, שכולו "Baby, baby, love you". ועדיין, מדובר בקאלט וסוג של גילטי פלז'ר. ההופעה החיה הייתה מאד וידאוקליפית, עם קריצה, קאמפית ומשעשעת, בה התלבשו הפרפומרים כאסטרונאוטית וחייזרים. הפינים עשו בחכמה, שלא בחרו בהם לבסוף, כי הם היו נעלמים בשלל להיטי הרטרו לאייטיז המעטרים את התחרות השנה.
ניתן צפות בהופעה החיה מהקדם הפיני כאן.
צרפת
הצרפתים היו הראשונים לבחור את שירם השנה במסגרת קדם. Barbara Pravi הייתה לפייבוריטית חובבים מוקדמת, אך חובבים מקומיים הזהירו מניצחונו של Casanova, שרבים צפו לו תמיכה רחבה מהקהל הקורסיקאי. לבסוף, השיר סיים במקום השני בקהל, ובמקום הרביעי הכללי. Barbara Pravi זכתה די בגדול, והחובבים נשמו לרווחה. במקום השלישי, בעיקר בזכות השופטים, התמקם ההרכב Pony X. השיר "Amour fou" הוא פופ-Fאנק מגניב, שזורם יפה עם השירה של הזמר, כאשר הברייק לפני הפיזמון עובר לקצב פופ-טכנו ולוקח אותנו לצלילי המועדונים הצרפתיים, המוכרים לנו מסוף הניינטיז-תחילת האלפיימיז. זה לא הכי פרשי, וגם הפיזמון באנגלית הורס קצת והופך את הכל למעט גנרי, אבל בהחלט מדובר בשיר מגניב, שעדיין יכול להרים את היורוקלאב. ההופעה החיה הייתה כיפית ושמחה ומבין השירים הקצביים בקדם, השיר בלט לטובה. זוכת אירוויזיון 1977, והזוכה האחרונה מטעם צרפת, Marie Myriam, העניקה לשיר 12 נקודות וניסתה לקבור את Barbara Pravi, מה שגרם לחובבים לזעום, ולטעון שהיא מעוניינת להישאר הזוכה האחרונה מטעם צרפת.
ניתן לצפות בהופעה החיה מהקדם הצרפתי כאן.
קרואטיה
זו השנה השנייה בה ערכו הקרואטים את פסטיבל Dora המחודש. עם יומרה להפכו לפסטיבל סנרמו המקומי, הצליחו ברשות השידור הקרואטית להעלות מעט את הרמה מהשנה שעברה. אחת מחביבות החובבים, Albina זכתה הן בשופטים והן בקהל. חביבת חובבים נוספת הייתה Nina Kraljić, נציגת 2016 של המדינה. "Rijeka" היא בלדה בניחוח בלקני, עם מלודיה קליטה. השיר לווה בהופעה בהשראת מצרים העתיקה. אל Kraljić התלוותה להקת זמרות פולקלור. לטעמי התלהבות החובבים הייתה מוגזמת. זהו שיר חביב ותו לא, דרמטי מאד, אבל חסר מלודיה ברורה לאזניים מערביות. Nina Kraljić סיימה במקום השני הכללי, ולא קיבלה יפה את ההפסד. היא טענה כי רשות השידור המקומית קברה את סיכוייה לזכות כאשר מיקמה אותה ראשונה בסדר השירים. בנוסף, רמזה כי הצבעת השופטים הייתה מכורה לטובת Albina. לאחר מכן, סגרה Kraljić את חשבונותיה באינסטגרם ובפייסבוק, לא לפני שהעיתונים המקומיים הבליטו את העובדה שהיא הייתה היחידה שלא בירכה את Albina על נצחונה.
ניתן לצפות בהופעה החיה מהקדם הקרואטי כאן.
רוסיה
הליך הבחירה הרוסי היה אחד המוזרים השנה. אחרי שבמשך חודשים, שמועות טענו כי Little Big נבחרו לייצג את המדינה בתחרות, רשות השידור של רוסיה המשיכה לשמור על עמימות. בפברואר נטען כי קשריהם של חברי הלהקה לאופזיציונר אלכסיי נבלני ביטלו את האפשרות למעשה שההרכב ייצג את המדינה. במקביל חבר הלהקה Ilya "Ilich" Prusikin, ציין כי חדשות גדולות לגביהם יתפרסמו ב-12/03, סמוך למועד האחרון לשליחת השירים לאירוויזיון. בסוף פברואר פורסם כי מתוכנן קדם מקומי ב-8/03. היו שחשבו שמדובר בקדם פרטי עבור Little Big, מאחר ולא הייתה קריאה לזמרים לשלוח שירים. אחרי שמועות נוספות ומסרים סותרים ומבלבלים, כולל מחברי ההרכב עצמם, התאכזבו החובבים לגלות כי בקדם יתמודדו שלושה שירים, אף אחד מהם לא בביצוע נציגי 2020. בקדם ההצבעה התארכה מעבר לנדרש, ונטען כי הקווים נשארו פתוחים על מנת להבטיח את ניצחונה של Manizha, שאכן זכתה בו. למקום השני הגיע הצמד #2Mashi עם השיר "Bitter Words". פופ במקצב לטיני, כאשר אחת מחברות הצמד היא הווקליסטית, בעוד השנייה נותנת בראפ. אחלה שיר, כיפי, קליט, מלודי ומגניב. שמעתי טובים יותר בז'אנר, ועדיין מדובר ביציאה מרעננת.
ניתן לצפות בהופעה החיה מהקדם הרוסי כאן.
שבדיה
אומרים שהקהל השבדי מצביע למה שמורים לו. כלומר, השיר שמקבל את ההייפ הרב ביותר בתקשורת המקומית מקבל חיבוק גם מהקהל השבדי. ואכן, Tusse הצליח לקבל 12 נקודות מכל קבוצות הגיל באפליקציית המלודיפסטיבלן ובטלווטינג אחרי ששמו פומפם במשך שבועות. הוא גם זכה בהצבעת השופטים, עם כי בפער קטן בהרבה, רק 10 נקודות מאחורי Eric Saade, נציג 2011. "Every Minute" הוא שיר מודרני עם מילים פרובוקטיביות למדי. המקצב בבתים נשמע מעט מלנכולי. בברייק אחריי הפזמון יש לופ מזרח תיכוני. הבתים והפזמון במלודיה זהה. מדובר היה באחד השירים הקומפטטיבים במלודיפסטיבלן השנה, עם פזמון דאנס ניינטיזי זכיר מאד. עבורי השיר נשמע כמו העתק הדבק של מלא להיטי פופ ודאנס מה-25 שנים האחרונות, אבל חובבים מסוימים חשבו, שהוא יכול להביא את שבדיה לניצחון השביעי שלה בתחרות. לעולם לא נדע.
ניתן לצפות בהופעה החיה מהקדם השבדי כאן.