היום נערך יום החזרות השישי. אלו החזרות השניות של המדינה הממוקמת 16 בסדר ההופעות בחצי הגמר הראשון, 9 המדינות הממוקמות 1-9 בסדר ההופעות בחצי הגמר השני, והחזרות הראשונות למדינות הביג 5 והמדינה המארחת. להלן פירוט של מה שנצפה ממרכז העיתונאים הווירטואלי:
מלטה – ההופעה מתחילה באיחור ניכר. המלטים כנראה נשמעו לביקורת, והחליפו את השמלה הורודה לשמלה כסופה מנצנצת קצרה, כמו הרבה זמרות אחרות השנה. היא עדיין עם גרביונים/מכנסיים ורודים. בראן הראשון היא נראית מאד לחוצה. כמובן, ששום דבר מזה לא משפיע על הווקל שלה, שהוא קרוב למושלם. לא שווה לתת לה בגד מזהב, שלפחות תבלוט ולא תהיה עוד אחת עם שמלה כסופה. ההעמדה עצמה זהה למה שראינו בחזרה הראשונה. ההופעה מסתיימת בתו גדול ומיותר, שדווקא אותו היא מזייפת… הראן השני עובר יותר טוב, אין מה להגיד, היא מאד מקצוענית, ונותנת את כולה בכל ביצוע. בסוף השיר, גשם של זיקוקים.
סן מרינו – ההופעה זהה לזו שהייתה בחזרה הראשונה. במקום התמונות של ישו ואמו מרים, על גבי המסיכה של Senhit תמונות של Flo Rida וסימן שאלה… אין שינוי של תלבושות או משהו. כש-Senhit נשכבת על הפלטפורמה המסתובבת, שמתי שיש שתי פלטפורמות זו על גבי זו הנעות בכיוונים מנוגדים. ביחד עם הוידאוארט על רצפת הלד, יש תחושה של תזוזה. הופעה מאד אנרגטית, לשיר מאד מרגיז. הראפר מעלי אקספרס עדיין שם, מרפרפ במקום Flo Rida. ההופעה מתאפיינת בצבעוניות, הכל מהוידאוארט ועד לבגדי המבצעים והרקדנים.
אסטוניה – הופעה זהה לזו של החזרה הרשונה. Uku שר בקול נמוך, כאשר קולות הליווי נותנים לו קונטרה כקולות גבוהים. באחד הראנים הכניסו את האפקט שבו הוא נופל למים, מה שהיה אפקטיבי מאד בקדם. הבעיה היא שהם הכניסו את זה בתזמון לא נכון. לעיתים הוא מתקשה ווקלית. לפני הפזמון האחרון הוסיפו עוד חלק שבו הוא צועק. הוא כורע ונוגע במים שברצפת הלד, המים הופכים אדומים, וכך גם העננים מאחוריו.
צ'כיה – Benny Cristo עולה לחזרה שנייה, וגם הוא לא שינה יותר מידי דברים בהופעתו. הוא לובש חולצה פתוחה מתחת לז'קט הזהב, בניגוד להופעה הקודמת. הוא גם רוקד וזז יותא ביחד עם רקדני הליווי, שכעת לובשים בגדים שחורים, כאשר לכל אחד חולצה, עליונית או פריט לבוש אחר בצבע זרחני שונה. הוא אחד הפרפורמרים המגניבים השנה, אבל צופי האירוויזיון לא נוטים להצביע למוזיקה כזו, ואני לא בטוח בכלל שזה יעלה לגמר. אם כן, זה לגמרי בגלל הכריזמה וההופעה הנונשלנטית שלו. הוא מסיים את ההופעה באנחות.
יוון – ההופעה, שהוכנה הרבה זמן מראש, לא השתנתה. Stefania שנשמעה מעולה בתחילת השיר בחזרה הראשונה, נשמעת יותר חלשה הפעם וקולות הרקע ממלאים את החסר. היא נראית מצוין, אבל כל כך מרוכזת בכל הפרטים שדרושים כדי להוציא את ההופעה הזו לפועל, שהיא מתקשה להתחבר עם הקהל במצלמה. מבחינתי, כמו במקרה של רוסיה 2016, מדובר בהופעה נורא מלאכותית. לא עושה לי כלום.
אוסטריה – לטעמי ההופעה האוסטרית הייתה אחת המרשימות בחזרה הקודמת של חצי הגמר השני. נקי, אלגנטי ומבוצע בצורה מרשימה, למרות שהיו ל-Vincent Bueno הבעות פנים קשות. החזרה השנייה זהה לקודמתה, כולל לבוש ובימוי. מבחינה קולית הוא קצת מזייף, ובחלק מסוים הוא שר נמוך מידי, אבל אני מניח שהוא מתחמם. הוא צריך יותר מבטים למצלמה ופחות מבטים מיוסרים. בכל שלושת הראנים שלו, הוא מתאמץ מאד לתעל רגש במקום להיות טבעי, מה שעשוי לפגוע בו.
פולין – ל-Rafał הייתה את אחת ההופעות הגרועות בחזרה הקודמת, ועדיין אני חושב שיש לו סיכוי גדול מאד להעפיל לגמר. החזרה הנוכחית זהה לקודמתה, כולל הזיופים. הוא אפילו לא מתאמץ. הרקדנים עושים עבודה טובה, ונותנים בכוראוגרפיה. ההעמדה נראית כמו הופעת מלודיפסטיבלן גנרית, כולל הזיופים.
מולדובה – גם הופעתה של Natalia Gordienko זהה לקודמת. היא נראית יותר טוב, היא מחוייכת ונינוחה, אבל כרגע הדיבור הוא שמולדובה, בעלת השיר המאד מתאמץ, לא מעפילה לשלב הבא. עדיין יש רגעים בהופעה שהיא נראית בהם מגושמת. אין לה נוכחות מספיק כדי למכור את השיר, למרות שהיא מנסה. זה כמו לנסוע בחזרה בזמן ל-2007. כאמור, את התו הגדול היא משאירה לזמרת הליווי לבצע. אז למה לא לתת לזמרת הליווי לשיר את השיר כולו וזהו? הסטיילינג נראה כמו המשך של ההופעה הפולנית.
איסלנד– פעם ראשונה שאני צופה בהופעה. Daði og Gagnamagnið מאד נגישים לקהל, ולא לחינם השיר מתחזק בטבלאות ההימורים. ההעמדה הבימתית, עם זאת, היא פשוטה למדי. זה מאד היפסטרי, וצפוי לדבר אל הרבה אנשים, ולעצבן אחרים. בשלב מסוים, שלושה מחברי ההרכב בונים מהקלידים המעוקלים שלהם, אינסטרומנט קלידים גדול ועגול, המקיף אותם. מכונת רוח פורעת את שיערו של Daði Freyr, בעוד הבמה מחשיכה, רק כדי להידלק בצבעי סגול וצהוב בפזמון האחרון של השיר. הם קופאים למשך כמה שניות בפוזת הסיום שלהם, ואז דופקים פוזה אחרת.
סרביה – פעם ראשונה שאני צופה בהופעה. הוידאוארט בשחור ולבן, מציג את שם הלהקה, ואחרי זה שלושה רקעים לבנים עבור שלוש חברות הלהקה, העומדות במרחק מה זו מזו. בפזמון הראשון הן מתאחדות. הבמה ריקה, והיא כדאי להכניס שלושה רקדנים בנוסף לבנות, לא? הוידאוארט משנה צבע לאדום, ובפזמון לוורוד וכחול כהה. ההופעה הווקאלית טובה, אבל ניכר שהיא מאתגרת גם את בנות Hurricane המקצועניות. Sanja עומדת בגבורה בתווים הגובים שניתנו לה בסוף השיר. זה יעפיל לגמר, אבל אני בספק אם יעשה שם משהו משמעותי.
איטליה – Måneskin בחזרה ראשונה! החזרה מחשמלת. סולן הלהקה מופיע ללא חולצה. עבור נגני הלהקה יש פלטפורמה קטנה מאחוריו עם מדרגות עליהם אורות צהובים ואדומים. הגיטריסטים יורדים ורצים לאורך הבמה. בוידאוארט צלליות של חברי הלהקה עצמם. התאורה היא כמו של קונצרט רוק. עבודת המצלמה תזזיתית וטיפוסית להופעות רוק. בסוף השיר גשם של זיקוקים כמו גם לאורך הבמה כולה. מדובר באחת ההופעות החזקות והמקצועיות שראינו השבוע. סולן הלהקה נותן ביצוע יוצא מגדר הרגיל. אני נשאר בהימורי, שאיטליה הולכת לנצח השנה.
גרמניה – כבר ראינו צילומים מהופעת הגיבוי של Jendrik ואנחנו יודעים, שגם הוא ישתמש בעיקר בצבעי פסטל בהופעה. הוא לובש חולצה שחורה, מכנסיים כחולות וז'קט ורוד. עמו על הבמה שלוש מלוות, שמנגנות בכאילו על חצוצרות, לבושות בלבן, כל אחת עם נגיעה של צבע אחר בבגד. יש עמו רקדנית בתחפושת של כף יד שעושה סימן V, והאצבע המורה נופלת תכופות, מה שגורם לזה להיהפך לאצבע משולשת. לא כולם יאהבו את זה בקהל. הוידאוארט הוא צבעוני, תזזיתי ושמח, יש ספלאשים של צבע, כיתובים משתנים וכל מיני צורות. Jendrik מופיע טוב, הוא מאד כריזמטי, אבל הוא משתנק ומזייף מידי פעם. בחלק של הדיבור הוא אומר לנו שהוא לא יגלה לנו מה הוא הולך להגיד על הבמה בגמר. הראן הבא כבר יותר טוב מבחינתו, ועדיין הוא מאבד אוויר מידי פעם, שזה די ברור כי הוא רוקד שם בטירוף.
הולנד – Jeangu Macrooy עולה עם ז'קט כחול ומה שנראה כמו הארנסט מתחתיו. אלומת האור עליו והמצלמה מתמקדת בו. המכנסיים שלו בגזרה נמוכה חושפות תחתונים תואמים. אולי הוא בדרך לביף. הוידאוארט מציג חומה ואת מילות השיר עליו. יש עמו שני זמרי ליווי, שלא ברור מה הם עושים שם, שכן קולות הליווי מוקלטים. יש גם רקדנית מודרנית אחת, שאחרי אינטרקציה קצרה עם הזמר, נעה ממרכז הבמה למסלול. Macrooy והזמרים מצטרפים אליה והם רוקדים אחר. אחרי שהחומה בוידאוארט מתנפצת, ואור השמש נכנס, אנחנו רואים פאלטה של צבעים, המייצגים למיטב הבנתי את הולדת העידן החדש. אני מאד אוהב את השיר, אבל לא רואה את זה הולך למקום אחר חוץ מבוטם 3, וזאת על אף שהביצוע משביע רצון מבחינה ווקלית.
צרפת – רבים חיכו להופעה של Barbara Pravi, אחת הפייבוריטיות השנה. אחרי ההופעה שלה תהיה לנו תמונה יותר ברורה לגבי הסיכוי של הצרפתים לקחת את התחרות השנה. Pravi עולה לראן השני שלה באיחור. היא לבושה בעליונית שחורה מתחרה ומכנסיים שחורים צמודים בגזרה גבוהה. לא בדיוק המראה הכי אלגנטי, אבל כן שיקי. ההעמדה של השיר מינימליסטית. היא לבדה על הבמה ואין וידאוארט בהופעה. זוויות הצילום והתאורה די דומה למה שהיה בקדם, למרות שהצרפתים הבטיחו משהו אחר. רצפת הלד מראה בשלב מסוים ציפורים עפות, ולאחר מכן שמים זרועי כוכבים. ביצוע לעילא ולעילא, צרפתי מאד, רגשני. המצלמה נעה עמה בסוף השיר ונראית כמו מצלמת חובבים לא יציבה. תיאטרלי ומיוחד.
בריטניה – James Newman לובש שחורים, כולל ז'קט עור שחור, עומד על פלטפורמה עגולה. פרופס של שתי חצוצרות גדולות מגיעים מקצה הבמה ויורדים למטה עד שאלו מונחים לצידו של Newman. אליו מתלווים ארבעה רקדנים, לבושים לבן, המדמים נגינה בחצוצרה. הוא יורד מהפלטפורמה ומסתובב על הבמה כשהמצלמה עוקבת אחריו. ווקלית שני הראנים נשמעו רע מאד, גם כשהוא לא היה צריך להתאמץ קולית, ניכר שהוא מזייף.
ספרד – Blas Cantó לובש חולצה מכופתרת שחורה ומכנסיים שחורים. כל הבמה חשוכה ומוארת באור כחול. את ההופעה הוא מתחיל א-קפלה, כאשר רק בגשר נכנס הפלייבק. בפזמון ליקוי ירח מופיע בוידאוארט מאחורי Cantó. העיבוד של השיר שונה ממה שאנחנו מכירים בגרסת הסטודיו, גרסה חדשה? בוידאוארט יש שמים זרועי כוכבים, כאשר פרופ ענק בצורת ירח תלוי מהתקרה ויורד אל עבר המבצע. קולות הליווי הם בחי, Cantó נותן הופעה ווקלית טובה, עם כמה פספוסים פה ושם. הוידאוארט עובר להראות את החלל החיצון. זה קלאסי מקום אחרון בגמר. בראן הנוסף, הוא משך תו בבית הראשון כדי להפגין קצת יכולות קוליות. הבמה אפופת עשן ולקראת סוף ההופעה התאורה עוברת לצבע יותר חם וזהוב. גם את התו האחרון בשיר הוא מושך.
היכונו למחר, לחזרות השניות של גאורגיה, אלבניה, פורטוגל, בולגריה, פינלנד, לטביה, שווייץ ודנמרק.
התמונות מתוך אתר האירוויזיון הרשמי וצולמו על ידי Andres Putting.