1984 – אנומליה בנעלי זהב

הקדמה:
תחרות שהיא אנומליה. אחרי השנה החזקה של 1983, מגיעה שנה חלשה מהרבה בחינות, השירים, ההופעות, הבמה שנשלפה משנות השבעים המאוחרות, הניקוד שהוא ברדק אחד שלם, ומעל הכל השיר הזוכה. מבחינת הקדמים באותה שנה, הסינתפופ קצת נזנח לטובת הרבה מאד פופ גנרי. צניחה חדה ברמת השירים בקדמים. פורטוגל זונחת את המקצבים הפולקלוריסטיים בקדם ונכנסת לעידן חדש של מוזיקה עדכנית, גם טורקיה משנה תקליט, אך לשתיהן ייתכן שזה מאוחר מידי ומעט מידי. ההתעוררות המאוחרת של פורטוגל בכל הנוגע לקונספציה שלהן על התחרות תהפוך לכרוניקה שלהם לעוד שנים רבות. נורבגיה ממשיכה להתרסק שנייה לפני הזכייה הגדולה שלהם.

מהלך הערב:
לוקסמבורג, לוקסמבורג. פותחים בנופים ממעוף הציפור על העיר המארחת והדוכסות שהיא לוקסמבורג. מוזיקת הרקע – כל חמשת הזוכים מלוקסמבורג עד כה. מהר מאד מגיעים לאולם ולתפאורה הכעורה, שמזכירה את אלו של 1976 ו-1980; צורות גיאומטריות שזזות ומייצרות תפאורות שונות לכל שיר ושיר, כמו גם תאורה שחולפת על אותן הצורות ונותנת לבמה מראה של דיסקוטק. הבמה עצמה פשוטה ויש בשני צידיה שתי במות קטנות ואחת מאחוריה, עם גרמי מדרגות. ברקע אפקט שנועד להעניק תחושת תלת מימדיות לבמה, אבל לא ממש עובד. מהר מאד עולה המנחה לבמה והתחרות מתחילה, שזה מרענן לעומת הבלאגן של השנה שעברה. המנחה עולה שוב רק לאחר שכל השירים מופיעים ומציגה את המופע האמנותי.

שלב ההצבעה:
לוח הניקוד מכוער בצורה בלתי רגילה, שמות המדינות כתובות בצרפתית בלבן על רקע שחור. הלוח כולו אלקטרוני, אך באיזשהו שלב השחור הופך לכחול וזה כואב בעיניים. ההצבעה השבדית מעלה את אירלנד למקום הראשון. ההצבעה הלוקסמבורגית מעלה את ספרד למקום הראשון, כאשר אירלנד שנייה ונורבגיה שלישית. נורבגיה עצמה מקבלת ניקוד גבוה משתי המדינות הראשונות, אך מתרסקת בהמשך הערב. ההצבעה הצרפתית מעלה את בלגיה למקום השני ודוחקת את אירלנד לשלישי. ההצבעה הספרדית מעלה את אירלנד למקום הראשון, ספרד שנייה ובלגיה שלישית. ההצבעה הנורבגית מביאה את אירלנד, דנמרק וספרד לשיוויון במקום הראשון ומקפיצה את שבדיה למקום החמישי. ההצבעה הבריטית שוברת את השיוויון ומעלה את דנמרק למקום הראשון, אירלנד שנייה וספרד שלישית. ההצבעה הקפריסאית נותנת 12 נקודות לראשונה לשבדיה, אך דווקא מעלה את אירלנד למקום הראשון. הצבעה זו יוצרת את ראש החץ של התחרות: אירלנד-דנמרק-שבדיה-ספרד, שמאד קרובות זו לזו ויסיימו את הערב הרחק משאר המדינות. ההצבעה האירית מעלה את דנמרק למקום הראשון, כאשר במקום השני אירלנד ושבדיה. ההצבעה הדנית מעלה לראשונה הערב את שבדיה למקום הראשון, כאשר דנמרק שנייה ואירלנד שלישית. שימו לב לפער – ספרד רביעית עם 61 נקודות בעוד בלגיה חמישית עם 29 נקודות (!!!). איטליה שהתחילה חזק מתרסקת ומגיעה בשיאה השלילי למקום ה-15. היא תקבל בוסט החל מההצבעה האוסטרית כדי לסיים בטופ 5. ההצבעה המוזרה מיוגוסלביה נותנת את הטופ 2 שלה לטורקיה וקפריסין. ההצבעות האוסטרית והגרמנית מגדילות את הפער של שבדיה מהשאר, אירלנד שנייה עם 20 נקודות אחריה ודנמרק במקום השלישי. ההצבעה הטורקית מקרבת את אירלנד לשבדיה. ההצבעה השווייצרית קובעת את ראש החץ של שבדיה-אירלנד, כעת רק אחת מהן יכולה לזכות. ההצבעה האיטלקית מקרבת את אירלנד 6 נקודות אחרי שבדיה ופורטוגל היא זו שתיקבע את זהות הזוכה. פורטוגל נותנת רק 2 נקודות לאירלנד וסוגרת את הניצחון השבדי השני. שבדיה ראשונה, אירלנד שנייה, ספרד שלישית, דנמרק רביעית, בלגיה ואיטליה רחוקות בשיוויון במקום החמישי.

הענקת הפרס ו-reprise:
Corinne Hermès עולה להעניק את הפרס ללהקה הזוכה משבדיה, אבל המאבטחים מונעים בתחילה מכותבי השיר לעלות לבמה, מה שמעכב במעט את השמעת השיר הזוכה.

להלן דירוגי לשירים המשתתפים:
01. norway נורבגיה – חולה על זה. מודרני, להיט סינתפופ בסטודיו שעם התזמורת קצת הופך לשלאגריסטי במקום לחזק את המוטיבים האלקטרונים שבו. התלבושות הורסות, כמו גם הכוריאוגרפיה. בהרבה מובנים זה הקדמה ל-Bobbysocks שיזכו בשנה הבאה. זה כיפי לאללה. תשואות רמות מהקהל.

02. portugal פורטוגל – בלדת פסנתר, שסיכמה את הערב. זה קטן, מקסים, מלא אווירה, מרגש, רמה גבוהה. שיר ללא פזמון ממשי, אבל מתפתח מבית לבית ו-Maria Guinot עושה אחלה עבודה על הפסנתר בליווי זמרת ליווי בודדה. המילים רומנטיות ופואטיות. Guinot מוסיפה דרמה בחלק האחרון של השיר. הרקע של השיר על הבמה הוא היפה ביותר הערב. זה מה שנקרא – קלאסה!

03. italy איטליה – הלהיט הגדול ביותר של אותה שנה שיצא מהתחרות. Franco Battiato הוא מוזיקאי גאון לטעמי ומאז עשה דברים מדהימים, לא שזה מוריד מערך השיר הזה. כמו תמיד, ההופעה האיטלקית נראית כאילו הם לא עשו עליה חזרות, שכונה. אבל השיר, הו השיר, כמה integrity מוזיקלי. להקת הליווי הן שלוש זמרות סופרנו שמפציעות למספר שניות. זה מאד שונה ממצעד השלאגרים שראינו עד כה גם אם יומרני במקצת.

04. turkey טורקיה – מבחינתי זה הניסיון של טורקיה לעשות "חי" משלהם. לראשונה מאז 1975, טורקיה לא מתביישת להיות טורקיה ולהביא שיר חמוד ופופי ובעיקר מאד מקומי וטורקי. לא מתחנף ולא מתאמץ מידי כמו השירים הטורקים של 1981-1983. זה ההישג הגבוה ביותר של טורקיה לאותה עת, שיישבר שנתיים לאחר מכן. סוף סוף טורקיה, סוף סוף.

05. finland פינלנד – Kirka מצליח סוף סוף להישלח לאירוויזיון אחרי אינספור ניסיונות בקדם הפיני. פופ היסטרי כראוי מפינלנד. הבתים אגרסיבים ומרתיעים, הפזמון כבר יותר מלודי ופחות אגרסיבי. ה-C part חוזר למחוזות ההיסטריה והקקפוניה הפינית. תאמינו או לא, זה אחד השירים הפינים המצליחים בתחרות. המלווים היסטריים ומושכים הרבה תשומת לב, שימוש יתר של אייליינר מצד Kirka…

06. united_kingdom בריטניה – חמוד מאד. מחווה לדיאנה רוס והסופרימז ומוזיקת המוטאון בגרסתן הלבנה, הבריטית… התלבושות, האיפור והשיער הן מופת של חוסר טעם אייטיזי. השיר עצמו כיפי נורא וההופעה משוחררת וקלילה.

07. ireland אירלנד – פופ חזק מאד. אפטמפו אפקטיבי עם המון דרמה, שמשודרגת על ידי התזמורת. השיר בנוי משלושה חלקים: הבתים עצבניים ומלחיצים, גשר מלודי רגוע יותר ופזמון דרמטי המורכב רק מחמש מילים. מודרני, קליט ומדבק, הופעה כובשת של Linda Martin הבלתי נסבלת. הקהל משתגע על זה.

08. belgium1 בלגיה – בלדה שונה ומעניינת. משחקים באור וצל, שמבליטים את השיר מעל כל מה שהיה עד עכשיו וגורמים לו להיות זכיר יותר. השיר עצמו אינו מודרני, אבל העיבוד, צלילי הגיטרה ולהקת הליווי עם המבטים המזוגגים נותנים לשיר טוויסט מעניין. מודולציה בסוף השיר ומקום מרכזי לזמרות הליווי גורמים לי לתהות האם הם למדו מההופעות הישראליות האחרונות.

09. spain ספרד – מידטמפו חמוד מספרד. הבתים הם כמעט אקוסטיים, הפזמון יותר קליט, מגביר מעט את הקצב וקולות הרקע מוסיפים דרמה. התזמורת עובדת יפה. מסוג השירים שרלבנטיים בעולם שמחוץ לתחרות, מה שנקרא להיט רדיו. נחמד.

10. austria אוסטריה – מקום אחרון לא מוצדק, אבל גם לא מופרך. צריך להתאמץ כדי שגרמנית תישמע אטרקטיבית וזה לא קורה כאן. שיר שנשמע כמו filler של אלבום פופ או הפסקת שירותים באירוויזיון. זה לא גרוע, זה פשוט לא תופס אותך בשום צורה והשיר לא מתפתח וחבל. אני די מחבב את זה על הפשטות והתמימות שבו. Gary Lux על הליווי לא עוזר, אבל יחזור שנה הבאה להחזיר למדינה קצת צבע ללחיים.

11. luxembourg לוקסמבורג – שיר קטן וחסר משמעות. מתכתב עם הפופ הצרפתי הילדותי שמשתלט באותם ימים על אירופה. ווקלית זה איום ונורא על הבמה. Sophie Carle מתיילדת מאד ומתחנפת בהופעתה על הבמה.
12. netherlands הולנד – בלדה משתפכת מהולנד, שהייתה בטוחה שהיא הולכת לקחת את הערב אך התרסקה בניקוד הסופי. זה נורא דרמטי ומתאמץ לטעמי, שיר שלוקח למחוזות ברודווי ברגשנות היתר שלו.
13. yugoslavia יוגוסלביה – צמד סרבו-קרואטי בבלדה פשוטה וחמודה. הבתים נחמדים, אבל מה שהורס את השיר הוא הפזמון הגנרי והילדותי. הופעה לא זכירה ושיר חסר hook שייתן לו דחיפה נוספת. השיר הפך ללהיט מקומי וילדים ברחבי יוגוסלביה נתנו לזה גרסה גסה כראוי לילדים. אגב, הצמד אמנם הצמד סרבו-קרואטי, אך נשלח לקדם המקומי מטעם הטלוויזיה של מונטנגרו.
14. germany גרמניה – Mary Roos חוזרת לייצג את גרמניה אחרי 12 שנים ב-power ballad. כל הכריזמה של מרי מ-72' פשוט מתנדפת ומתחלפת במבטים נוגים למצלמה ותו לא. קולות הרקע בפזמון גוברים על שלה ויש לה זיופים ניכרים פה ושם.
15. denmark דנמרק – Hot Eyes שוברים את הנאחס הדני רב השנים עם ההישג הגבוה ביותר לדנמרק מאז הניצחון ב-1963. שלאגר דני מהודק ששוב מושך למוזיקה האמריקאית של שנות החמישים. וככזה הוא מיושן, מעט ילדותי, ריאקציונרי וחנפני. הופעה מאד דינמית ומעניינת לתקופתה ושוב זמרות ליווי שגונבות את ההופעה עם כוריאוגפיה וקלות רקע מדויקים.
16. france צרפת – שאנסון מיושן, חסר טעם וחסר ריח. קול סופרן גבוה של הזמרת. היא עומדת יפה בכל התווים, אבל השיר הוא שעתוק של שאנסונים וזה פשוט לא מעניין בשום צורה. אלו השנים בהן צרפת החליפה את רשות שידור האחראית על התחרות, שהחלה לעשות קדמים. אלו לא מניבים להיטים שיביאו את הצלחה לצרפת.
17. cyprus קפריסין – מידטמפו רפטטיבי וחסר חן. הופעה קלישאתית וחסרת כריזמה. ניסיון לעשות פופ עדכני ביוונית, אבל הלחן כל כך דל וגנרי שזה לא מעניין אף אחד. זה פשוט עובר לך ליד האוזן. פזמונער במתנ"ס העירוני של ניקוסיה.
18. sweden שבדיה – שלאגר דלוח, קיטשי, מילים חסרות משמעות. דיגילו דיגיליי הוא כנראה הכותרת הגרועה ביותר לשיר שאי פעם ניצח באירוויזיון. התזמורת עושה שמות בשיר. מסוג השירים שתמיד יש שיר אחר שיבלום אותו וייקח ממנו את הניצחון, אך בשנה כל כך חלשה לא היה שיר כזה… תשואות לא ברורות מהקהל. Terry Wogan קורא לזה הפתיחה הגרועה ביותר שהוא ראה בתחרות.
19. switzerland שווייץ – ניסיון נפסד לעשות Peter, Sue and Marc. גברת, אין לך חצי מהכריזמה של סו, ואדון, זה שיש לך שפם לא עושה אותך פיטר, אוקיי? בלדת שלאגר גרמנית משעממת, זה לא מעניין. שיר לדודות וסבתות.

המנחה:
Désirée Nosbusch – היא לא אמריקאית, אבל היא חיה שם כמה שנים, אז היא חשה את עצמה. מבטא ניו יורקי בלתי נסבל, מתנחמדת, כאילו טבעית, אבל באמת עולה על העצבים. היא הרבה יותר קלילה ופחות פורמלית מהמנחים הקודמים, אבל זה זועק אמריקאיות מלוקקת. עוברת בין צרפתית, אנגלית, גרמנית ולוקסמבורגית, לעיתים באותו המשפט.

הגלויות:
כל גלויה פותחת במדליון של מפת אירופה המוזהבת וסרטון שבוקע מהמדינה הבאה. שימוש בגרפיקה ממוחשבת ופנטומימאים/שחקנים שמציגים אלמנטים שונים של המדינה המארחת. מתכתב עם הפנטומימה בגלויות של 1979. נורא מצחיק לראות במרחק הזמן את הטכנולוגיה המיושנת. בחלק מהגלויות יש תמונות מהמדינה המוצגת.

Interval act:
Prague Theatre of Illuminated Drawings – תיאטרון שהגיע מצ'כיה הקומוניסטית? חמוד, אך לא מותיר רושם רב.

שירים ופרטי קדמים ראויים לאזכור:
* אוסטריה – "Ich steh' unter strom" של Ruth Hale מגיע למקום האחרון, אבל זה שלאגר מודרני נחמד.
* דנמרק – "Det er en hemmelighed" של Lecia Jønsson מגיע למקום החמישי. מידטמפו נחמד וקליט עם קול קטן. "Gi' mig tid" של Sheila מגיע למקום השני ופה כבר מדובר בשלאגר דני לכל דבר ועניין, יכל להקדים את בוביסוקס לטעמי, סאונד פיפטיזי מרגיז אך מצליח.

* פינלנד – "Sä liian paljon vaadit" של Anneli Saaristo הגדולה, מוזיקה פינית עם פלמנקו ספרדי, מעניין ומרענן. מסיים שלישי.

* אירלנד – "The Show is Over" של Robert Strong הוא בלדת קאנטרי בכיינית שמגיעה למקום האחרון. "My Love and You" של Sheeba מגיע למקום הרביעי. מדובר בבלדת פופ מקסימה על בחורה שמתאהבת בגיי.
* הולנד – "Jeruzalem" של Brigitte הוא פשוט שיר טוב, קצת רפטטיבי, מסיים במקום השמיני. "Later" של Brigitte גם כן מסיים במקום החמישי והוא שיר הרבה יותר קומפטטיבי, מודרני ולהיטי, קול ענק, היה יכול להצליח יופי בתחרות לטעמי.

* נורבגיה – "Dine øyne" של Ina Tangerud מסיים במקום השמיני, אך מדובר בבלדת פופ חמודה עם השפעות סול. שיר מצוין. "Vindar" של Inger Lise Rypdal מגיע למקום השלישי. מדובר בפופ חושני שאנסוני בליווי אקורדיון ושאר אינסטרומנטים, המעניקים לשיר עיבוד עשיר, גם יכל להיות יציאה טובה בתחרות. "Opus" של Ellen Nikolaysen היא בלדה ענוגה ודרמטית.
* פורטוגל – "A padeirinha de Aljubarrota" של Banda Tribo הוא יציאת פופ-רוק מודרנית, קליטה ועדכנית.

* שבדיה – "Rendez-vous" של John Ballard הוא פופ קליט וסוחף, הרבה יותר טוב מהשיר הזוכה. נבנה בהדרגה. מגיע למקום השלישי. "Kärleksmagi" של Elisabeth Andreasson הוא בלדה דרמטית מלאה וקודרת לפרקים, נהדר. "Kall som is" של Karin and Anders Glenmark הוא פופ אייטיזי טיפוסי, עושה לי לחייך, סינתפופ קליט. מקום רביעי.
* שווייץ – "Tokyo-boy" של Carol Rich הוא יציאת פופ מגניבה ואוונגרדית עם צלילים יפניים.

"Per te" של Krypton היא בלדת פופ-ג'אז טובה מאד.
* טורקיה – טורקיה מבינה את הקטע ופה חל השינוי הראשון בתפיסתה את התחרות. לא עוד פופ שמנסה להתאים עצמו לטעם האירופאי, אלא יצירות טורקיות אותנטיות. "Sanki dün gibi" של Coskun Demir היא בלדה טורקית עשירה שבפזמון תופסת קצב. "1945" של Sezen Aksu היה יכול להיות מהמם בתחרות, שיר מרגש. Aksu היא כוכבת גדולה בארצה והשיר הזה היה ללהיט.

"Olmaz olsun" ו-"Tövbeliyim" של Neco יותר טובות מהשיר שלו ב-82', בלדות דרמטיות ומלאות מלודיה.
* יוגוסלביה – "Niki" של Maja Odzaklievska המקדונית הוא פופ קצבי פיפטיזי שהיה מגיע לטופ 5 באירוויזיון לטעמי.
* בקדם השבדי – Elisabeth Andreasson חצי מהצמד Chips שייצג את המדינה שנתיים לפני מנסה את מזלה. היא תישלח כחלק מצמד אחר בשנה הבאה מטעם נורבגיה ותזכה בכל הקופה. במלודיפסטיבלן התמודדו 10 שירים והטופ 5 עלו למעיין סופר גמר, שבו הצביעו 9 צוותי שיפוט, שחולקו לפי קבוצות גיל. שלא במפתיע, Herreys היו בטופ 2 של חמשת קבוצות השיפוט המבוגרות ביותר ושל זו הצעירה ביותר. כך נראתה חלוקת הנקודות:

Capture
* בקדם הנורבגי – Ellen Nikolaysen, שהייתה חלק מהלהקה שייצגה את נורבגיה ב-1973 ונציגת 1975, מגיעה למקום השישי.
* בקדם הקפריסאי – Lia Vissi האחות של, מגיעה למקום השני. היא תייצג את המדינה בשנה הבאה. Jimmy Makoulis, נציג אוסטריה ב-1961 מגיע למקום הרביעי ולפני האחרון. השיר שהגיע למקום השלישי יישלח שוב ב-1988 ויזכה בבחירה פנימית, וכמובן ייפסל עקב חשיפתו בקדם זה.
* בקדם האירי – Charlie McGettigan מגיע למקום השלישי. הוא יישלח כחלק מצמד לאחר עשור וייזכה בתחרות עבור אירלנד. Sheeba, נציגות 1981, מגיעות למקום הרביעי.
* בקדם הדני – כחלק מההופעה, קריסטין מהצמד הדני Hot Eyes דחפה את סורן, החצי השני של הצמד לבריכה במהלך ההופעה, מה שיצר גימיק, שהצמד לא יכל לשחזר בתחרות עצמה. צמד Snapshot מגיע למקום השלישי. חצי הצמד היא Lotte Nilsson, שתישלח כחלק מצמד אחר ב-1992. למקום הרביעי מגיע Tommy Seebach נציג 1979 ו-1981. הוא יישלח לבסוף שוב ב-1993. Trax מגיעים למקום השישי ויישלחו אחרי שנתיים. חצי מצמד זה הוא John Hatting שמשתתף בקדם גם לבדו ומגיע שמיני. הוא עצמו היה חלק מלהקת Brixx נציגת 1982.
* בקדם ההולנדי – Maribelle מצליחה להגיע למקום הראשון והשני עם שני שירים שונים.
* בקדם היוגוסלבי – השיר הזוכה נקרא במקור "Ljubavna prica br.1", אך שמו שונה עבור התחרות. Daniel נציג השנה שעברה מגיע למקום הרביעי. במקום השישי Dado Topić, שייצג את קרואטיה העצמאית ב-2007.
* בקדם האוסטרי – Gary Lux, שהיה חלק מהלהקה, שייצגה את המדינה בשנה שעברה, מגיע בדואט למקום השני. הוא יישלח שוב בשנה הבאה, הפעם כסולן, ושוב כסולן ב-1987.
* בקדם הטורקי – Neco נציג 1982 מגיע למקום השני והשלישי. Aysegül Aldinç, נציגת 1981 כחלק מלהקה מנסה את מזלה שוב, הפעם לבד. Kayahan מנסה שוב את מזלו ויצליח להישלח לתחרות רק 6 שנים לאחר מכן.
* בקדם הפיני – Anneli Saaristo מגיעה שלישית ותישלח 5 שנים לאחר מכן. Sonja Lumme מגיעה חמישית, שישית ואחרונה ותישלח בשנה הבאה.
* בקדם השווייצרי – Arlette Zola נציגת 1982 מגיעה למקום השלישי. Carole Rich שתישלח 3 שנים לאחר מכן מגיעה למקום השביעי.
* בקדם הפורטוגלי – Adelaide Ferreira מגיעה חמישית ותישלח בשנה הבאה. Paulo de Carvalho, נציג 1974 כסולן ו-1977 כחלק מהרכב, מגיע למקום השביעי. Fernando Tordo, נציג 1973 כסולן ו-1977  כחלק מהרכב, מגיע למקום העשירי. Doce נציגות 1982, וששתיים מהן היו גם נציגות 1978, מגיעות למקום ה-11.
* בקדם הבריטי – הזמרת Sinitta מגיעה למקום הרביעי, אך תהפוך לכוכבת לאחר שתוחתם במהרה ע"י Stock Aitken Waterman, תכניס שיר למצעדים שבועות מספר לאחר הקדם ותהיה האמנית הראשונה שסיימון קאוול מחתים בחברתו. שנים לאחר מכן היא תהיה מנטורית באקס פקטור לזמרים לאונה לואיז, אולי מורס וללהקת One Direction.

פרטי טריוויה:
* ישראל ויוון פורשת. ישראל עקב התנגשות התאריך עם יום הזכרון לחללי מערכות ישראל.
* אירלנד חוזרת.
* התחרות מתקצרת לפרק זמן סביר של 2:13 שעות.
* איסלנד רוצה להשתתף, אך עקב בעיות תקציביות נדחית תכנית זו בשנתיים.
* לפני התחרות הפייבוריטים לזכיה היו אירלנד ואיטליה ואחריהם בריטניה. שבדיה לעומתם הייתה בעלת הסיכויים הנמוכים ביותר לזכות.
* Mary Roos חוזרת לייצג את גרמניה בפעם השנייה, כמו גם Izolda Barudžija עבור יוגוסלביה, שהייתה חלק מהלהקה שייצגה את יוגוסלביה ב-82' (אני לא מחשיב את זה ששנה קודם לכן היא הייתה זמרת ליווי).
* Sophie Carle מלוקסמבורג הייתה נציגת לוקסמבורג הראשונה מזה 13 שנה שהייתה לוקסמבורגית בעצמה.
* השיר הבריטי זכה לקריאות בוז מהקהל בעקבות משחק הכדורגל בלוקסמבורג בנובמבר 83' ובו חוליגנים אנגלים התפרעו לאחר שנבחרת המדינה הודחה מאליפות אירופה.
* Mary Roos, נציגת גרמניה, גילתה לפני כמה שעות לפני הופעתה, כי בעלה, הזמר Werner Böhm, בגד בה, וכי מאהבתו מצפה לילד ממנו. ייתכן כי הדבר ניכר על פנייה בעת הופעתה.
* לפי שמועות, רק הסולנית ב-Belle and the Devotions שרה, כאשר השתיים האחרות רק עשו עם השפתיים. היו עוד 3 זמרות ליווי שהבריטים בחרו שלא להראות.
* השיר האירי נכתב ע"י ג'וני לוגן, זוכה 1980. שיחזור לכתוב, לשיר ולזכות ב-1987 ולכתוב את השיר הזוכה ב-1992 עבור אותה זמרת.
* שבדיה קיבלה הכי הרבה 12 נקודות – 5 פעמים בסך הכל. אירלנד מקבלת 12 נקודות 4 פעמים, בלגיה, דנמרק איטליה וספרד מקבלות פעמיים 12 נקודות, בעוד קפריסין וצרפת מקבלות 12 נקודות פעם אחת כל אחת.
* שבדיה ודנמרק מקבלות נקודות מכל המדינות, ובכך הופכת דנמרק 1984, ביחד עם בלגיה 1982, לשיר האירוויזיון שהגיע הכי נמוך עם נקודות מכל המדינות המשתתפות.
* זו הפעם הראשונה שבה זוכה בתחרות שיר בשבדית. השיר הקודם שזכה עבור שבדיה היה באנגלית.
* Herrey's הופיעו ראשונים והיו הזוכים השלישים שהופיעו ראשונים בערב התחרות (הראשונים היו הולנד ב-1975 ובריטניה ב-1976).
* מעבר לכך, מאחר ו-Herrey's מופיעים ראשונים בעוד Corinne Hermès הופיעה אחרונה בשנה שעברה וזכתה, מדובר בשתי שירים זוכים שהופיעו back-to-back.
* ישנה אגדה אורבנית לפיה אילנית הייתה אמורה לייצגנו באותה שנה עם "בללייקה" אם לא היינו פורשים, ובכן מדובר באגדה אורבנית. כמו בכל שנה החל מ-1978 נערך קדם טלוויזיוני, ואין שום סיבה ש-1984 תהיה שונה ותתבצע בה בחירה פנימית. האמת היא שאת השיר הזמין שלמה צח עבור אילנית, שהיתה אמורה לשיר אותו בקדם-אירוויזיון. לאחר שהשיר נכתב והוקלט החליטו שלמה צח ואילנית שלא להגיש אותו לוועדת הקדם אירווזיון.

ניתן לצפות בתחרות המלאה כאן: