1986 – כשלון הקונספציה

הקדמה:
הרמה בתחרות עולה בחזרה, והדבר מתבטא גם בקדמים חזקים מאד, שלא תמיד בוחרים בהם את השיר הקופמטטיבי או הטוב ביותר, אלא בחירות יותר בטוחות. בולטת במובן זה היא ישראל שהולכת שבי אחר קונספציה שגויה של שיר אירוויזיוני מהו, ומה צריך לשלוח לתחרות. שאר המדינות גם הן מפחדות לשלוח דברים מיוחדים והולכות על הבטוח, שלפעמים מתרסק על הבמה ולפעמים מצליח. במידה מסוימת האירוויזיון גורם להם לבחור במה שהם חושבים שהשופטים רוצים לשמוע ולא במוזיקה מודרנית. אז יש הרבה פופ של זקנים ושלאגרים. לא בכדי זו התקופה, שבה האירוויזיון כבר מתחיל להיתפס כבדיחה וכדבר מאד "לא מגניב" לצפות בו. מה שכן ה-Teen Pop מקבל ביטוי בשנה זו, במיוחד מצד השיר הזוכה, שהופך להיות להיט גדול ביבשת. הנורבגים כהרגלם מחקים את השבדים והתחרות הזו היא ניסיון מצידם לשמור על הסטנדרט, שהשבדים העמידו בשנה שעברה.

מהלך הערב:
ברגן, נורבגיה. התחרות נפתחת בפתיח הרגיל אשר נעלם באמצעות גרפיקה ממוחשבת, אשר גם באמצעותה נוצר סמליל התחרות הנוכחי. הפתיח הוא נופי המדינה כרגיל. מיד לאחר מכן מתמקדים בברגן, העיר המארחת ואנו מגיעים לאולם, אשר שעריו נפתחים. מנחת התחרות יורדת במדרגות מיד לאחר שהאורות כבים ופוצחת בשיר. זה מעט מביך, עם מילים כמו Welcome to music, let's hear the music, let's share the music. היא שרה גם לצלילי הטה-דאום, שזה כבר הרבה מביך. מיד לאחר מכן, היא עושה קבלת פנים קטנה, מציגה את התזמורת. הבמה מעוצבת כמו ארמון קרח ויקינגי בצבעי לבן ואורות נאון בצבעי פסטל. מיד לאחר הגלויה, המנחה מציגה את המדינה, השיר, המבצע והמנצח על התזמורת.

שלב ההצבעה:
לוח הניקוד מזכיר את זה של שנה שעברה, רק עם רקע כחול בהיר. דגלים בצד שמאל, צג קטן להראות את מקום המדינה (או אם המדינה מצביעה כעת), שם המדינה וצג עבור הניקוד. ההצבעה הלוקסמבורגית שמה את שווייץ בראש. ההצבעה היוגוסלבית אמנם נותנת לטורקיה 12 נקודות, אך שמה את בלגיה בראש וכך זה יישאר עד סוף הערב. אחרי ההצבעה הנורבגית, בלגיה מתקבעת במקום הראשון, שווייץ שנייה ולוקסמבורג שלישית. ההצבעה הבריטית מחזקת את השלושה והן פותחות פער מהשאר, כאשר בלגיה פותחת פער מכולן. ההצבעה האיסלנדית מחזקת את בלגיה כאשר היא נותנת רק נקודה ללוקסמבורג ו-3 לשווייץ, בעוד לבלגיה היא נותנת 10. הצבעה זו מקפיצה את שבדיה למקום השלישי. בהצבעה ההולנדית הדובר חומד לצון לאחר שנתן 4 ניקודים ברצף ל-נורבגיה, שבדיה, דנמרק ו-איסלנד באומרו "That much be enough for Scandinavia I think" לקול צחוק הקהל. המנחה לא מפסיקה לשחק עם הטבעת שעל ידה מה שיכול להיות מאד מסיח דעת ומעיד בעיקר על לחץ. ההצבעה הספרדית מעלה את שבדיה שוב למקום השלישי על חשבון לוקסמבורג. אחרי ההצבעה השווייצרית, בלגיה עוברת את ה-100 נקודות כאשר שווייץ אחריה עם 64 נקודות בלבד. ההצבעה הישראלית מעלה את דנמרק למקום הרביעי. ההצבעה האירית מחזירה את לוקסמבורג למקום הרביעי ונותנת לראשונה ניקוד לאוסטריה. ההצבעה הבלגית מעלה את לוקסמבורג למקום השלישי ומחזקת את שווייץ. גרמניה נותנת רק נקודה אחת לבלגיה ומרימה את אוסטריה מהמקום האחרון, אך מתעלמת לחלוטין משווייץ. אחרי ההצבעה הדנית הניצחון של בלגיה גמור וחתום. ההצבעה הפינית מדרדרת את ישראל למקום אחד לפני אחרון. בלגיה מנצחת לראשונה בתולדותיה, שווייץ שנייה, לוקסמבורג שלישית, אירלנד ושבדיה חותמות את הטופ 5.

הענקת הפרס ו-reprise:
המנצח נושא את Sandra Kim על הידיים. Bobbysocks! מוזמנות להעניק את הפרחים לכותבי השיר ומברכות את Kim על ניצחונה. המנחה קוראת לכותבי השיר לקבל את הפרחים ולאחר מכן ל-Sandra Kim, שקופצת על הבמה. אחרי ההופעה של השיר הזוכה, על רקע כותרות הסיום – זיקוקים, שזה עוד משהו שנראה בעתיד לבוא. הרבה כסף זרקה כאן נורבגיה על מנת להתעלות על שבדיה, ולבסוף יצא, שבעיקר חיקתה אותה.

להלן דירוגי לשירים המשתתפים:
01. yugoslavia יוגוסלביה – בלדה בלקנית מצוינת והפסקה נהדרת מלהיטי הפופ פיפטיז הדלוחים שיוגוסלביה הייתה שולחת בשנות השמונים. Doris Dragović הקרואטית חנוטה בשמלה ממאה שערים. מקסים, מקומי ויחד עם זאת לא פרובינציאלי, מאד מלודי. הקול הרחב של Dragović מוסיף המון לשיר.

02. turkey טורקיה – הטורקים עושים התקדמות משמעותית בשלוש השנים האחרונות ומהקשקוש של "Opera" הם מתחילים אבולוציה מוזיקלית מהירה כדי להגיע לרגע הזה שבו הם שוברים את תקרת הזכוכית באירוויזיון ונוחתים לראשונה בטופ 10. לראשונה להקה מעורבת שלא רוקדת בשורה בשיר פופ חמוד מאד, שלא מנסה להישמע מודרני, אלא פשוט משתמש באינסטרומנטים מודרניים ולא מוותר על הטורקיות שבו. Candan Erçetin תמשיך להיות זמרת מצליחה בטורקיה.

03. portugal פורטוגל – שיר פופ-אייטיזי עם השפעות סינתפופ בולטות, כולל מכונת תופים אגרסיבית, אבל מה לעשות ש-Dora, עם כל הכריזמה והביטחון שלה כנראה לא משתלבת בשיר עם הקול העמוק שלה. וכבר דיברנו על זה שאירופה אוהבת את הנשים שלה עדינות ונוגות. השיר הוא להיט רדיו ואין בו שיאים, הוא לא שלאגר במובן הזה ואין בו עלייה של חצי טון. פורטוגלית גם מעולם לא הייתה שפה לשיר בה פופ.

04. cyprus קפריסין – הופעה אגרסיבית של Elipda שנראית כמו Philipp Kirkorov ביום טוב. אווירה קריבית-טרופית עם תופי טם-טם בפתיח, שבולט לטובה. הקול המעושן של Elipda לא נשמע משהו עם הקצב השמח הזה, הכוראוגרפיה היא פשוט הליכה לאורכה של הבמה ולרוחבה. אני די סגור על זה שהיא הגיעה למקום האחרון בגלל איך שהיא נראית, כי השיר עצמו חמוד חמוד.

05. austria אוסטריה – בלדה קודרת ושונה מאד, כמעט מכל מה שהתרגלנו לשמוע בתקופה זו בתחרות. הופעה יחסית מאופקת למעט הנפות שיער פה ושם. אני אוהב את זה, זה מצליח להיות נגיש למרות שזה לא מכוון אפילו לטופ 10, אבל אני מבין למה אפשר להתעייף מזה אחרי דקה וחצי.

06. iceland איסלנד – אינטרו היסטרי שתופס אותך. שיר קצבי חמוד מאד. שלושת הזמרים נראו כמו פינגווינים על הבמה, כשהם לבושים בשחור, לבן וכסף. כמה שנים לפני שאיסלנד גילו את השלאגר, הם מביאים את הבכורה החמודה, התמימה ומלאת השמחה הזו.

07. netherlands הולנד – עוד רביעיית בנות, שביחד עם צרפת הן די ביטלו זו את זו. זה עוד פופ קצבי עם הפקה טרופית-קריבית, אבל מלודיה שהיא לחלוטין Teen Pop כמו גם ההופעה. זה טיפה מתיילד.

08. spain ספרד – פופ אייטיזי קצבי ומלודי עם hook מאד חזק והופעה משכנעת. שיר שנשמע מלא ושלם ויחד עם זאת נשמע כמו הרבה שירים אחרים ולא בולט לטובה בשום מובן, כמו שהוא לא בולט לרעה.

09. sweden שבדיה – הופעה עם כל כך הרבה גימיקים שאתה לא רואה שיר. מדובר בפופ-רוק סבנטיזי עם השפעות שלאגר. כל כך הרבה קורה בשיר, החל מזמרי ליווי בתחפושות, גיטריסט מזדקן ללא חולצה, מלווה שעושה חיקוי של התעלפות ותזמורת שקמה ומוחאת כפיים לפי הקצב. השיר הרבה יותר טוב בסטודיו בלי כל הקישוטים הזולים.

10. united_kingdom בריטניה – שיר לא טיפוסי מבריטניה, שרגילה לשלוח להיטי פופ. זה עדיין פופ, אבל זה פופ-רוק, פחות שלאגריסטי ובטח שפחות להיטי. הלהקה מנגנת בעצמה על הבמה ואין שימוש בתזמורת. זה כנראה מתבקש משיר כזה, שיש בו עבודת סינתסייזר ותופים חשמליים.

11. france צרפת – סוג של להקת בנות. פופ צרפתי מטופש על אורח חיים נהנתני של נערות אירופאיות. מתאים לשנות השמונים הניהיליסטיות. זה חמוד נורא, גם אם לא מאד מתוחכם. דפקו עלייה של חצי טון בסוף וכוראוגרפיה של אתי פולישוק. לובשות מעילים ענקיים בצבעי קיא שונים.
12. finland פינלנד – בלדה קודרת מפינלנד. לא משהו שפינלנד שלחה מזמן. זה כמו השיר האוסטרי, רק יותר דרמטי ברגע שהפזמון מגיע, אז זה מרגיש קצת כמו "עלובי החיים". הוא לא עומד בתווים הגבוהים. אם אתם אוהבים מחזות זמר דרמטיים כנראה גם תאהבו את זה. אם אתם מעדיפים שלאגרים דלגו לשיר הבא. אני לא שם ולא שם.
13. norway נורבגיה – שיר קצבי, אייטיזי ומסונתז על טקס חיזור עם רמזים להטרדה/תקיפה מינית. הקהל מרים לו בחלק האקוסטי של השיר. הוא תזזיתי, אבל עבודת המצלמות בשיר היא איומה. לראשונה דראג קווין על הבמה, לבושה בבגדים המדמים את אפנת המאה ה-18. מן הסתם, יש התאמה של הבגדים של כל המופיעים עם צבעי הפסטל של הבמה….
14. germany גרמניה – הופעה חזקה של Ingrid Peters, בשלאגר גרמני טיפוסי, אך עשוי בצורה טובה. היא נראית מצוין ומצליחה למכור את השיר. גרמניה תמשיך לשלוח את שירי השלום האלה ואפשהו בתחילת שנות ה-90 זה יפסיק לעבוד לה. בינתיים הם מצליחים להיכנס עם זה לטופ 10.
15. switzerland שווייץ – הצמד שכתב והלחין את השיר הזה ינצחו עבור שווייץ בעוד שנתיים, בעד הם מגיעים למקום השני עם הבלדה המשתפכת התורנית. זה שוב קיטש שמחקה שאנסונים ישנים, אבל בעיקר יותר ז'אנר שהוא אירוויזיוני אבל אין לו שום הצדקה או זכות קיום אחרי שהתחרות נגמרת.
16. luxembourg לוקסמבורג – Sherisse Laurence הקנדית מייצגת את הנסיכות בבלדת פופ עם השפעות של סינת'פופ. היא לא מצליחה להחזיק את התווים בסוף של הפזמון, אבל השיר קופמטטיבי, גם אם גנרי נורא ולא מתפתח לשום מקום.
17. ireland אירלנד – להיט אמצע הדרך שעבד לאירלנד בשנה שעברה עובד גם הפעם והנוסחה הפשוטה היא זהה. המלודיה נורא בסיסית והמילים עוד יותר. גורם לכם לתהות האם כל מה שצריך לעשות כדי לקבל נקודות מהשופטים היא פשוט לשיר שיר למל"מי באנגלית. מודולציה לקראת סוף השיר כדי לתת לו נופח יותר דרמטי, אבל זה נורא ריק. המלודיה נשמעת מאד כמו "Suspicious Minds" של Mark James/Elvis Presley.
18. belgium1 בלגיה – זה נשמע כמו להיט מהפזמון הראשון, קופצני וקליט, וזה נשמע נורא. כנראה ש-Teen Pop נעשה גדול בשנה זו, כי יש הרבה שירים שמתחברים לצד היותר ילדותי-נערי וזה בראשם. הפזמון מדבק נורא ולהקת הליווי עושה את העבודה. זה נורא שמח, מזויף, מצופה סוכר ומציק.
19. israel ישראל – זוועה מהשנייה הראשונה. הרקדניות של אתי פולישוק, הקומיקאי שהחליט שהוא זמר, התלבושות המחרידות וקיפי בן קיפוד. תור הזהב של ישראל נגמר. הקונספציה הישראלית של שירי פולק ושלום מתנפצת בפעם הראשונה והלא אחרונה. זה מגוחך ברמה שאין לתאר ובעיקר מביך לצפייה ולהאזנה.
20. denmark דנמרק – שלאגר דני-שבדי, פשוט כי הוא נשמע כמו העתק של שבדיה 1985 רק מינוס הכריזמה של Kikki Danielsson. ההופעה גם היא כמעט ההעתק של השיר השבדי מהשנה שעברה. זול ומרגיז. אוהדת דנית פעם אחת אמרה שהזמרת בולעת את ההברה האחרונה בכותרת השיר וזה נשמע שהיא שרה "אתה מלא בצלים" במקום "אתה מלא שקרים".

המנחה:
Åse Kleveland – נציגת 1966 ומי שהחזיקה בתואר זו שהביאה את ההישג הטוב ביותר לנורבגיה עד הניצחון בשנה שעברה. ממלכתית ומלכותית.

הגלויות:
מציגות אירועים ומקומות בנורבגיה. מיד לאחר מכן המסך מתהפך לדגל המדינה שהופך לתמונה קטנה על גלויה שעליה כתוב ברכה בשפת המדינה המשתתפת לנורבגיה המארחת + פרטי השיר. הגלויה מתהפכת ואנו רואים את הזמר המשתתף מנופף בדגל המדינה על רקע צילומים על מסך כחול.

Interval act:
Sissel Kyrkjebø and Steinar Ofsdal – זמרת צעירה שרה מספר שירים נורבגים על רקע נופי ברגן. מתלווה עליה מוזיקאי נורבגי המנגן על חליל, אקורדיון ועוד. אליהם מצטרפים להקת ילדים. אחרי החלק המצולם כל הנ"ל עולים לבמה לסיום בבנג גדול. זה נורא מזכיר את מופעים אמנותיים שבאו לאחר מכן במובן הזה.

שירים ופרטי קדמים ראויים לאזכור:
* בלגיה – "L'aventure c'est toi" של Toxic הוא Hi-NRG מודרני ומגניב.

* דנמרק – קדם מצוין לחובבי הפופ הקליל: "Si' det er mig" של J.P. West הוא פופ קברטי להיטי, מזכיר קצת את הפסקול של דיק טרייסי. "Fællessang i parken" של Brødrene Olsen הוא פופ-רוק אייטיזי נחמד מאד עם טאץ' של שלאגר. "Sig det som det er" של Kirsten & Søren מגיע למקום הרביעי, חמוד. "Vil du med" של Birthe Kjær הוא פשוט להיט שהייתה טעות לא לשלוח אותו. מקום שני.

* פינלנד – "Uusiin taivaisiin" של Kirka מגיע למקום השני במרחק נקודה אחת מניצחון. רוק-פופ טוב. "Tappavat kyyneleet" של Sonja Lumme מגיע רק למקום השישי, הוא לא דומה בכלל לשיר שלה משנה שעברה, פופי אבל עם טוויסט של שירת אופרה, מעניין. "Rautataivas" של Kim Lönnholm הוא פופ-רגאיי שמגיע למקום הרביעי.
* צרפת – "Nuit blanche" של Christine Gavalet הוא שיר בוסה נובה מיוחד, מגיע רק למקום ה-12.
* גרמניה – "Miteinander" של Fleming & Berry הוא עוד שיר שלום, אבל עם הטוויסט של Joy Fleming הצורחת. מלודי וקיטשי במידה. "Kopf oder Zahl" של Tie Break הוא פופ-פאנק עם נגיעות רגאיי. מזכיר קצת את מה שאוסטריה ישלחו ב-1995.
* איסלנד – "Út vil ek" של Erna Gunnarsdóttir & Pálmi Gunnarsson הוא פופ אייטיזי, New Wave אם תרצו, מאד שונה.
* אירלנד – "Only the Lonely Survive" של Therese Lowe מגיע למקום השמיני בלבד, אבל זו בלדה אייטיזית טיפוסית וחביבה. "Life in The City" של The Rockets מגיע למקום השישי. רוק רך מרענן. "Ringo" של John Spillane & Mandy Murphy מגיע אף הוא למקום השישי ולטעמי היה צריך לזכות! בלדת פופ-קלטית נהדרת. "Honey" של Honor Heffernan היא בלדת ג'אז חמודה. מקום שלישי.
* ישראל – "הלוואי" של בועז שרעבי. קלאסיקה ישראלית וכנראה הפעם הראשונה שנשמעים ח' ו-ע' גרוניות בקדם. "נגני לי בללייקה" של דורון מזר הוא שיר בלי קשר בין המילים למנגינה, איפה הבללייקה לעזאזל? אבל זה שיר חזק. "שביל הבריחה" של ריטה הוא עוד קלאסיקה ופספוס אדיר שלא נשלח. נבחר לשיר השנה בסוף השנה העברית.

"לחיים" של חיים משה הוא עוד להיט נוסחתי של אבי טולדנו, פופ-פולק, הפעם עם נגיעות מזרחיות. דרמטי וקומפטטיבי.
* הולנד – "Muziek" של Jody Pijper הוא פופ להיטי. מגיע למקום השישי. "Eenmaal jong" של Frizzle Sizzle מגיע למקום החמישי ולדעתי טוב ממה שבחרו לבסוף, פופי וכיפי.
* נורבגיה – "Stille før stormen" של Frank Aleksandersen מגיע למקום השביעי וזה בדיוק מה שנורבגיה הייתה צריכה. רוק שנותן בראש עם נגיעות של פולק סקנדינבי.

"Tilbake" של Anne-Marie Giørtz מגיע למקום האחרון, אבל זו בלדת ג'אז נוגה ומקסימה.
* פורטוגל – הקדם המצטיין של השנה: "Canção para José da Lata" של Carlos Alberto Moniz & A Banda הוא פולק פורטוגלי מקסים, אני מת על זה! "Cinzas e mel " של Gabriela Schaaf הוא בלדת בוסה נובה מקסימה. "No vapor da madrugada" של Grupo Rimanço הוא שיר באווירה קלטית. מקסים, אני חולה על זה. מגיע למקום שני וזה פספוס שזה לא זכה.

"Rápidamente" של Lara Li הוא בלדת פסנתר מצוינת. "Cais de encontro" של Luís Bettencourt הוא רוק מצוין. "Tango da meia-noite" של Luís Filipe הוא פופ מפתיע, לא אחיד באיכותו, אך עדיין מהנה. "Dessa juras que se fazem" של Né Ladeiras הוא עוד בלדת ג'אז פסנתר מהנה.
* שבדיה – "Du förför mig" של Git Persson הוא פופ מודרני אנרגטי. "Jag har en dröm" של Baden-Baden הוא המנון שבדי טיפוסי. "Kärleken är evig" של Lena Philipsson הוא שלאגר מסוג חדש, כזה שאנחנו רגילים לשמוע היום. מגיע למקום השני. מומלץ לחובבי הז'אנר.

* שווייץ – קדם נורא ואיום למעט "Tragnölin" של Linard Bardill & Shefali Banerjee המיוחד. בלדת פולק ברומאנש. מקום רביעי. למקום השביעי מגיע "Iside" של Gruppo Pocafera רוק רך-רגאיי באיטלקית.
* טורקיה – "Bu film bitmeli" של Nilüfer הוא פופ אייטיזי מצוין. טורקיה בדרך הנכונה!

* יוגוסלביה – "Nora" של Violeta Rexhepagiq הקוסובארית הוא פופ אלטרנטיבי עם נגיעות אלקטרוניות. מצוין! מקום שביעי.

"U tvojoj kosi " של Hari Mata Hari הבוסניים היא בלדת רוק בלקנית טיפוסית. מקום חמישי. "Sandra" של Seid Memic-Vajta הבוסני מגיע למקום ה-12, בלדה אינטימית מצוינת. "Miki Mico" של Lepa Brena הסרבית הוא פופ-פולק קצבי וכיפי. מקום עשירי בלבד. "Šaj, rode, šaj" של Neda Ukraden הקרואטית מגיע רק למקום השמיני, עוד פופ-פולק קצבי.
* בקדם היוגוסלבי – Novi Fosili הקרואטיים מגיעים למקום השני ויישלחו בשנה הבאה. Dado Topic הקרואטי מגיע רביעי ויישלח ב-2007 כנציג קרואטיה. Hari Mata Hari מגיעים למקום החמישי ויישלחו ב-2006 כנציגי בוסניה והרצגובינה. Daniel המונטנגרי, נציג 1983, מגיע למקום ה-11. Seid Memic-Vajta, נציג 1981, מגיע למקום ה-12.
* בקדם הבריטי – להקת Palace מגיעה למקום החמישי. הסולן שלה הוא Dan Duskey שהיה חלק מהלהקה' שייצגה את אירלנד ב-1982.
* בקדם האיסלנדי – Pálmi Gunnarsson שר את השיר הזוכה לבדו. לאחר הזכייה, הוחלט לצרף אליו את Helga Möller ו-Eiríkur Hauksson ולתת להם את השם ICY. למקומות ה-2, ה-3 וה-4 מגיע Björgvin Halldórsson. הוא יישלח ב-1995.
* בקדם הטורקי – שוויון במקום הראשון. כדי לשבור שוויון הקול של כל יו"ר חבר שופטים נספר פעמיים. Seyyal Taner מגיעה למקום השני אחרי שובר השוויון. היא תישלח בשנה הבאה. Nilüfer מגיעה למקום השלישי והאחרון. היא ייצגה את המדינה ב-1978.
* בקדם השווייצרי – להקת Lily Lilas מגיעה למקום השביעי. אחת מחברות הלהקה היא Véronique Müller, שייצגה את המדינה ב-1972.
* בקדם הישראלי – ריטה מגיעה למקום הרביעי ותישלח ב-1990. יהודה תמיר, נציג 1979 כחלק מחלב ודבש, מגיע גם למקום הרביעי.
* בקדם האירי – Linda Martin, נציגת 1984, מגיעה למקום הרביעי. היא תישלח שוב ב-1992.
* בקדם הגרמני – למקום השני מגיעים Dschinghis Khan Family, נציגי 1979. למקום הרביעי מגיעים צמד: Joy Fleming, נציגת 1975, ו-Marc Berry, שהיה חלק מהלהקה שייצגה את אוסטריה ב-1980.
* בקדם השבדי – Lena Philipsson מגיעה למקום השני ותישלח ב-2004. Nanne Gronvall משתתפת כחברת ההרכב Sound of Music ומסיימת עמם במקום הרביעי. היא תישלח ב-1996 כחלק מהרכב אחר.
* בקדם הדני – Birthe Kjær מגיעה למקום השני ותישלח ב-1989. Kirsten & Søren, הלא הם Hot Eyes, נציגי 1984 ו-1985, מגיעים למקום הרביעי. הם יישלחו שוב ב-1988. Brødrene Olsen מנסים את מזלם, אך יישלחו רק ב-2000 ויזכו באירוויזיון.
* בקדם הפיני – Kirka נציג 1984, מגיע מקום שני. Sonja Lumme, נציגת 1985, מגיעה למקום השישי.
* בקדם הפורטוגלי – Fá, לשעבר בלהקת Doce, נציגות 1982, מנסה את מזלה לבדה.

פרטי טריוויה:
* איסלנד בהופעת בכורה.
* הולנד ויוגוסלביה חוזרות.
* יוון ואיטליה פורשות.
* Elpida היא האמנית היחידה שחוזרת להופעה שנייה, לאחר שייצגה את יוון ב-1979, היא כעת מייצגת את קפריסין.
* לראשונה בין האורחים בקהל המשפחה המלכותית הנורבגית – יורש העצר, הנסיך Harald, יורשת העצר, הנסיכה Sonja, הנסיכה Märtha Louise והנסיך Prince Haakon Magnus.
* התחרות מתקצרת במעט ואורכה כעת 2:42 שעות.
* הלהקה הטורקית כללה במקור את Seden Gürel, שנאלצה לפרוש אחרי הקדם המקומי. השמועות אומרות שזה או בגלל שהיא הייתה בשבוע בחינות או כי בן זוגה אסר עלייה ללכת לאירוויזיון. את מקומה החליפה Candan Erçetin, שכאמור נעשתה כוכבת בארצה שנים לאחר מכן.
* Daniela Simmons השווייצרית יוצרת מהומה זוטא בקרב המדינות דוברות הצרפתית מאחר ובשירה היא משתמשת בסלנג עכשווי שנחשב וולגרי – Les combines au bout d'un soir au disco.
* השיר הישראלי נכתב על ידי מוטי גלעדי והוא ייעד אותו לדואט שלו עם ירדנה ארזי. משלא הסכימה לבצע את השיר (ובצדק) רשות השידור שידכה לו את שרי צוריאל.
* בלגיה מקבלת ניקוד מכל המדינות המשתתפות. את הניקוד הנמוך ביותר היא מקבלת מגרמניה – נקודה 1, ומישראל – 5 נקודות.
* בלגיה מקבלת מספר שיא של נקודות – 176 נקודות ו-77.19% מכלל הניקוד, שמיקם אותה נכון לאותה עת במקום השלישי ברשימת השירים עם % הניקוד הגבוה ביותר בתחרות אחרי בריטניה 1976 וגרמניה 1982.
* בלגיה ושווייץ מקבלות כל אחת 5 פעמים 12 נקודות. אירלנד מקבלת 3 פעמים 12 נקודות. לוקסמבורג ושבדיה מקבלות פעמיים 12 נקודות. גרמניה, טורקיה ויוגוסלביה מקבלות פעם 12 נקודות כל אחת.
* סנדרה קים הייתה רק בת 13 בזמן התחרות, למרות שבשיר היא מצהירה שהיא בת 15. שווייץ ביקשה לפסול את הניצחון של בלגיה לאחר שהדבר התגלה.
* בפעם השנייה והאחרונה כל שלושת השירים במקומות הראשונים הם שירים בצרפתית – בלגיה-שווייץ-לוקסמבורג. הפעם הראשונה הייתה ב-1962.
* NRK, רשות השידור הנורבגית, השקיעה תקציב עצום בתחרות. בין היתר הם השקיעו בשמלה משובצת יהלומים עבור המנחה אשר עמה היא הופיעה בפתיחת הערב. השמלה שקלה 6.8 ק"ג.

ניתן לראות את התחרות המלאה כאן: