המסע של נורבגיה לרוטרדם ממשיך. ברוכים הבאים לטרום גמר 3 של הקדם המקומי, ה-Melodi Grand Prix. גם הערב 4 שירים יתמודדו על מקום אחד בגמר. בנוסף לרביעייה, נשמע הערב פיינליסט אוטמטי נוסף. בסך הכל יש חמישה פיינליסטים אוטומטיים, כך שבגמר יתחרו 10 שירים.
טרום הגמר השלישי מתמקד במרכז נורבגיה. התחרות מתקיימת ב-H3 Arena בעיר Fornebu. המנחים הם Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave ו-Ronny Brede Aase. ניתן לצפות בשידור חי כאן או כאן.
הערב נפתח בתקציר אירועי טרום גמר 2. שלושת המנחים בקטע הומוריסטי קצר והערב מתחיל! ארבעת המתמודדים של הערב מוצגים על ידי המנחים ועולים לבמה לקול תשואות הקהל. אלו הם: Alexandru, Kristin Husøy, Sie Gubba ו-Thomas Løseth & Erika Norwich. הראשון שהוגרל להופיע הוא Alexandru והוא יתמודד מול Sie Gubba. מה שאומר ש-Thomas Løseth & Erika Norwich יתמודדו מול Kristin Husøy. המנצחים בדו קרבות יתמודדו זה מול זה על מקום בגמר. התחרות מתחילה!
Alexandru – Pink Jacket – בסטודיו: השיר נכתב על ידי המוזיקאי הצעיר והמבטיח Ruben Markussen. אלקטרופופ-RnB, שמתחיל ללא משחק מקדים, אלא קופץ ישר לקצב הגבוה ולביט העצבני. ההרגשה היא של טין-פופ חסר אחריות ומשוחרר. אחרי הפיזמון יש דרופ אלקטרוני ווקלי מדבק. האם זה יכול ל-"Wild" בגמר? אני לא בטוח עד כמה חיי מדף יש לשיר הזה. זה יכול ליפול על כריזמה בעייתית או הופעה לא אפקטיבית מספיק. השיר, על אף שיש לו את כל המרכיבים הנכונים להיות להיט, לא יכול לעמוד לבדו. הוא עצמו היה חבר להקת Suite 16, שסיימה במקום השלישי בקדם 2016. 3/5.
בהופעה החיה: הקול שלו מסונתז לעייפה. הוע עולה עם חולצה שחורה קרועה וסקיני ג'ינס תואמים. מצטרפות אליו שתי רקדניות בעליוניות שחורות וז'קטים… שחורים גם כן. הז'קט הורוד מחכה תלוי על קולב מאחור. אני חושש שזה לא עבוד בלייב. אחת הרקדניות מלבישות עליו את הז'קט ו… זהו. הכוראוגרפיה מגושמת משהו. הופעה מאכזבת לשיר החזק של הערב.
Sie Gubba – Kjære du – בסטודיו: פירוש כותרת השיר הוא "את היקרה". מדובר בשלאגר-קאנטרי מיושן למדי. חובבי הנוסטלגיה יאהבו, זה לוקח לשירי קדמים סקנדינביים בניינטיז, כאלו שמעולם לא זכו בקדם, אבל תמיד היו שם. השיר חף משטיקים מודרניים בעיבוד, אין כאן שום רגע של אלקטרו. המלודיה חמימה ומזמינה, אבל ההרגשה היא של שיר שתם זמנו. ההרכב סיים במקום הרביעי בקדם 2011. בין כותבי השיר Petter Øien, שסיים במקום השלישי בקדם 2012, ו-Magne Almås, אשר ביחד עם Øien כתב את השיר של ההרכב ב-2011. 3/5.
בהופעה החיה: כמו שחששתי. הופעה אפקטיבית ומסורתית, לשיר הפופ-קאנטרי המסורתי הזה. זה עוד עשוי לסיים בגמר הקדם… ההופעה פשוטה, הקול של הסולן יציב. זה ידבר לכל האמהות, הדודות והסבתות. זה שיר נורא וזה יורד אצלי ל-2/5, אבל יש לי הרגשה שזה הולך לנצח את הערב…
הגיע זמן תוצאות. Alexandru ו-Sie Gubba עולים לבמה. הקהל הצביע באינטרנט והחליט שלשלב הבא עולה….
Sie Gubba
לאחר מכן, ראיון עם הפיינליסטית האוטומטית, Akuvi. ממשיכים בדו קרב השני.
Thomas Løseth & Erika Norwich – Vertigo – בסטודיו: בלדת פופ נגישה מאד עם הפקה עדכנית ומוכרת. זה לא הכי מודרני, אבל זה גנרי מספיק כדי להיות רדיו פרנדלי. ההרגשה היא של שיר לא מורכב מספיק, שמתחיל לחזור על עצמו. זה יכול היה להיות שלד לפאוור בלאד, אבל השיר מאבד אוויר מהר מאד. אין בו מספיק נפח. 2/5.
בהופעה החיה: Løseth מופיע על רקע במה שחצייה כחולה, חצייה אדומה. המצלמה מסתובבת סביבו. הוא עולה לפלצטים וההרגשה שהוא התחיל את השיר בסולם גבוה מידי. הוא עומד במשימה הווקלית בכל מקרה. Norwich נכנסת בבית השני בשמלה לבנה. יש משחק על הבמה של צבעים וזה עבור יפה על המסך. הם הצליחו להעביר את האלמנט ההמנוני בשיר ואף הכניסו מקהלת ילדים, אשר לא ניתן יהיה לקחת לאירוויזיון… השיר עצמו, לא הולך לשום מקום, אבל הם העמידו הופעה מרשימה.
Kristin Husøy – Pray for Me – בסטודיו: השיר נפתח בהמהום של להקת גברים, שמזכיר את שווייץ 2018, ולאחר מכן ב-Run של Husøy. זה ניו-בלוז ומוזיקת נשמה א-לה Rag'n'Bone Man. ההרגשה היא של שיר לא הכי מקורי. הפיזמון כולל רק את כותרת השיר, מקהלת הגברים ושריקה. ב-c part מתחילות מחיאות כפיים, ונדמה שכבר שמענו כאן את הכל בעבר, בשירים אחרים. כל זה מעקר את הנשמה מהשיר לדעתי. בין כותבי השיר, Roel Rats, שהיה מכותבי "How About Mars", שכשל מלעלות לגמר בשבוע שעבר, ושהיה מכותבי השיר האירי לאירוויזיון 2019, שכשל להפעיל מחצי גמר האירוויזיון… הכותבת השנייה היא Kristin Husøy עצמה. 3/5.
בהופעה החיה: Husøy עולה בחליפה מפוספסת, כאשר על המסך צבעי שחור לבן. המצלמה חותכת במהירות בין שוטים. בגשר נכנס הצבע, עם דגש על צבוע חום חם. הופעה מאד אלגנטית ומרשימה ויזואלית, אבל אי אפשר להשתחרר מכך שמדובר באחד השירים הפחות מקוריים הערב. המלווים לבושים בשחור גם כן. ווקלית, היא מאבדת כוח לקראת סוף השיר ומקבלת מהם תמיכה.
הגיע זמן תוצאות. homas Løseth & Erika Norwich ו-Kristin Husøy עולים לבמה. הקהל הצביע באינטרנט והחליט שלשלב הבא עולה….
Kristin Husøy
ועכשיו הפיינליסטית, האוטומטית עולה להופיע.
Akuvi – Som du er – בסטודיו: כותרת השיר פירושה "כמו שאתה". מסתבר ש-Akuvi היא אחותה של Anna-Lisa Kumoji, שהשתתפה בקדם הנורבגי בשנה שעברה. מדובר בפופ-Afrobeats מגניב ופרשי מאד. זה הכי מודרני שהיה בקדם הנורבגי עד כה. הקצב קליט, השיר זורם, ההפקה עדכנית. הדרופ האלקטרוני אחרי הפיזמון מגניב. אני לא רואה את זה מצליח באירוויזיון יותר מידי, אבל לאור רמתו הלא גבוהה של הקדם, השיר הזה מנצנץ בגאון. Akuvi כתבה את השיר בעצמה ביחד עם Andreas "Stone" Johansson, שהיה מהכותבים של שבדיה 2019 ושל "Wild" של Raylee, שזכה בטרום הגמר הראשון. 3/5.
בהופעה החיה: היא נראית מדהים באאוטפיט שחור אורבני משהו, הכולל עליונית מרצועות עור ומכנסיים מתרחבים. מסביבה רקדניות לבושות בשחור וכתום. ההרגשה היא של השיר הכי מעודכן ורלבנטי של הערב. הכוראוגרפיה מושחזת והאווירה כולה היא של מסיבה. הקול שלה לא הכי חזק, אבל האפקט עובד.
להלן דירוגי לשירי הקדם, אחרי ההופעות החיות:
- Akuvi – Som du er
- Alexandru – Pink Jacket
- Kristin Husøy – Pray for Me
- Thomas Løseth & Erika Norwich – Vertigo
- Sie Gubba – Kjære du
סרטון קצר על שאירע בקדם הנורבגי של 1989. מתמקדים בהפסדו המפתיע של Jahn Teigen עם "Optimist".
ממשיכים עם הסופר-גמר. תחילה מופיעים Sie Gubba ואחריהם Kristin Husøy. בין ההופעות, סרטון נוסף, על הזכיות המפתיעות בקדמים ב-1980, 1992, 2013 ו-2017.
הגיע זמן תוצאות! העולה לגמר היא/הם….
Kristin Husøy
בשבוע הבא טרום גמר רביעי עם 4 מתמודדים נוספים. בינתיים, ניתן לצפות בטרום גמר 3 כאן:
תגובה אחת הוסיפו את שלכם